Sola och bada

Det är varmt nu. Det är skönt nu. Det är sommar nu.

Och jag älskara det!

Måste dock tyvärr meddela att Alvin inte är fullt lika förtjust eller förtjusande i värmen. Mycket gnäll blir det. Fast inte så konstigt det kanske, när allt klibbar och är kvavt. Väldigt förtjusande och alldeles underbar blir han när han får plaska i sin lilla pool. Han fullkomligt älskar det. Och alldeles nyss har han badat med sin polare V. V och hans mor har vi lärt känna via mammagruppen och de har alldeles nyss gått hem efter en heldag i vår trädgård. Så trevligt med lite sällskap och nya bekantskaper. Och alldeles straxt kommer L och M och Isabelle på grillmiddag (och tro det eller ej, solen skiner alltså fast vi ska ha grillgäster!) och man kan kanske ana att det blir ett litet till dopp i poolen då med bästisen. Just nu sover Alvini vagnen i skuggan. Galet blev det idag, han vägrade förmiddagsvilan (vilket också kan förklara en del av gnälligheten). Efter att han fått sin lunch så bar jag ut honom till vagnen för att få honom att sova lite. Han somnade på typ 2 sekunder. Verkligen nytt rekord, tror knappt han hann landa i vagnen. Annars kan det ju liksom vara extra knepigt när han är lite övertrött men inte idag inte. Sen vaknade han i och för sig ganska kort efter men det är ju sådan han är, kungen av powernaps.

Igår kväll när vi kommit hem från födelsedagsfirande av min bror så chockade Alvin lite på ett liknande vis. Det var så kvalmigt i hela huset att jag på en gång klädde av honom allt utom blöja och gick upp på luftkonditionerade övervåningen. La ner honom i sängen medan jag drog ner rullgardinerna och fixade natt. När jag var klar sov han. Han somnade alltså helt av sig själv i sängen, det har inte hänt på flera månader och det var ju inte ens ett försök till det från min sida, behövde bara någonstans att förvara honom medan jag fixade. Berodde ju troligen på ren utmattning i värmen och natten var sen precis (lika vaken) som vanligt men ändå. Man kan ju få hoppas lite i alla fall att det kan hända igen. Det kan man väl få hoppas?

Näpp, dags att fixa lite inför gästernas ankomst och så är det visst en filur som vaknat igen. Kungen av powernaps var det ja.

Publicerat: 2011-06-30 @ 15:56:04


Går inte ihop

Jahaja. Nu har Alvin hittat hundens mat- och vattenskål. De är väldigt intressanta och det tar typ 5 sekunder från att jag satt ner honom på golvet i köket tills han är där och vänder på skålarna. Hur gör man då? Hunden måste ju få mat och och barnet måste ju få sitta på golvet (hur ska jag annars någonsin få något gjort i köket?). Det går liksom inte ihop.

För övrigt är jag mest en vandrande zombie idag. Typ tionde natten i rad med högst 2 timmars sömn åt gången (och det är då ett av "passen", resterande håller sig under timmen). Det börjar bli rätt jobbigt nu. Måste aktivera mig nu för att inte somna ståendes.

Skulle Alvin dricka vällingen om jag la den i hundmatskålen tror ni?

Publicerat: 2011-06-29 @ 10:31:20


God natt

Idag har Alvin gjort mig så där barnsligt stolt som man nog bara kan bli av sitt eget barn. Vi var förbi mitt jobb en sväng för att hämta ett nytt batteri till min dator och jag hade med mig lite jordgubbar och glass till mina ekonomi-kollegor som sitter och sliter med halvårsbokslut. Så vi fikade en stund och Alvin visade sig från sin absolut bästa sida, alla var helt betagna av honom och sällan har han fått så många komplimanger och leenden som idag (och då är han ju ändå rätt bra på att få sådant alltid). Mitt lilla älskade charmtroll. Att han just nu är helvild och inte alls så sugen på att ta natt som man skulle kunna önska får jag väl ha överseende med då. Igår var ändå ännu galnare.

När vi var på restaurangen gav vi Alvin lite yoghurt med banan och päron (japp, färdiga köpeblandningen från Nestle). Egentligen brukar han inte få sådan mat vid den tiden utan jag brukar amma men med tanke på var vi var och att vi hade en sådan burk i skötväskan så verkade det praktiskt. Det var det och han älskade det och slukad en hel burk. På vägen hem somnade han men vaknade när vi kom hem. Då var han helt speedad. Måste varit energi från frukten antar jag. Den är ju osötad men innehåller väl fruktsocker? Något var det i alla fall för det var som om han fått världens sockerchock. Han var jätteglad och sprallig, helt vild och skrattade åt allt. Så fort någon av oss tittade på honom började han asflabba och hunden var roligare än någonsin. Ganska skoj var det men man var lite matt när han till slut kom till ro och somnade för natten.

Nu har han faktiskt somnat här i soffan så dags att bära upp honom till sängen och ladda för natt. God natt!

Just det: testade välling (havre) igen idag. Han vägrar fortfarande. Hur kan något han slukat 2 dl av varje kväll i 1½ månad helt plötsligt totalratas?

Publicerat: 2011-06-28 @ 23:09:44


Alla gillar inte värmen

Sommaren är tillbaka. Nu är det så varmt att vi inte ens orkar vara ute. Men det känns bra i kroppen med sol och värme ändå. Så det så.

Stackars hunden dock, han verkar mest vilja krypa ner i källaren och stanna där tills det är snö igen. Promenad var tydligen inte alls kul. Jag som trodde jag var en snäll matte när jag föreslog långpromenad hela familjen. Anade inte då att det var SÅ varmt.

Nu dags för lunch ute i hamockens skugga. Om jag får bestämma. Fast det vet vi ju alla att det är Alvin som regerar här hemma så vi får väl se vad han säger om saken.

Publicerat: 2011-06-28 @ 12:34:38


Lyxiga dagen

Nu är jag bortskämd. Inledde visserligen dagen med att dammsuga hela entrévåningen men sen har det varit ganska mycket lyx för min del. Har dels hängt en del i trädgården och sen var det dags för riktig mammalyx. Fick ett presentkort på massage på Centralbadet när jag fyllde år i december och Alvin var alldeles ny och nu var det äntligen dags att utnyttjas. Så skönt och välbehövligt! Jag tog mig in till stan med buss men efteråt stod mina snälla killar utanför och väntade och så promenerade vi till uteserververingen vid Norra Bantorget och åt en god middag i solen. Alvin skötte sig utmärkt och det var så trevligt att vara ute på riktig restaurang och så skönt att det funkar så bra att ta med Alvin även om han blev lite rastlös på slutet. Efteråt tog vi bilen hem och så fick Alvin sin kvällsgröt ute på verandan och pappan och mamman fick lite gott att dricka i sista kvällssolen. Vilken perfekt eftermiddag och kväll!

När jag åkte in till stan åkte jag som sagt buss och jag skäms lite för att säga det men det var typ första gången på mer än ett år som jag åkte kollektivt. Kunde ju inte gå under hela hösten så då blev det bil överallt och med Alvin har jag inte riktigt vågat mig ut i kollektivtrafiken ännu. Efter att ha åkt bussen idag (utan Alvin ju) så har jag dock fått lite bekräftat att det varit rätt beslutat. Stället i bussen där man står med vagn var fullt (av 3 vagnar) redan efter typ 2 hållplatser (jag gick på vid startstationen) så när en fjärde barnvagn ville på så gick inte det utan hon fick glatt (?) vänta på nästa buss. Men vad är det som säger att det fanns plats på den bussen? Man kan ju få vänta hela dagen på en plats om man har otur. Nej, då tar jag nog hellre bilen även om det är lite svårt med parkering ibland. I den finns det ju dessutom AC och färre obahagliga svettiga människor så jag tänker nog fortsätta som tidigare, det är trots allt inte så ofta som jag ska så långt att jag inte kan promenera. Dessutom kände jag mig helt vilsen på bussen, det var någon slagt makapär längst fram som folk höll upp sina kort emot och så kom ett litet pling (på min tid vill jag minnas att man bara visade upp kortet för chaffisen). Och där kom jag med gammal skämsremsa och tänkte att jag kanske inte ens skulle få åka med men jag hade tur, den gällde visst fortfarande. Nej usch, inget för mig det där. Och då är jag ändå uppvuxen med kollektivtrafiken och med en far som till och med arbetar (och så alltid har gjort) på det stora lokaltrafikbolagets huvudkontor.

Nu ska jag sussa, hoppas på lite mer sömn än på sistone i natt. God natt!

Publicerat: 2011-06-27 @ 22:47:43


Äntligen

Idag har jag och Alvin äntligen fått träffa L och Isabelle igen. Vi som är vana att ses minst en gång i veckan hade inte setts på nästan en månad eftersom L jobbar juni och juli. Så härligt att ses igen och barnen gillar varandra. Nästa gång får det dock bli hemma hos någon av oss så att de verkligen kan leka tillsammans. Idag valde de egoistiska mammorna att det var dags för lite REA-shopping och det var stundtals två ganska rastlösa barn. Blev en del fynd både till mig och Alvin samt födelsedagspresent till min bror. Inte att förglömma, idag har jag för första gången serverat Alvin lunch ute bland folk och det gick riktigt bra. Lite kladdigt blir det så klart alltid när filuren ska äta men det var i alla fall helt ok och jag ska nog våga mig på det igen. För övrigt, när vi ändå är inne på mat så är vällingen nu helt nerlagd. Han vägrar. Så då orkar jag inte tjafsa utan nu har det bjudits på gröt vid 8-tiden istället tre dagar i rad och det verkar funka. Sen får vi väl testa välling igen om ett par veckor, han har ju gillat det i en och en halv månad så vore ju skumt om det aldrig mer uppskattas. Liten nackdel med gröt som ju liksom inte kan ges liggandes i pyamas på samma sätt som välling men i övrigt funkar det ju ungefär lika mättnadsamässigt.

Är lite snurrig med dagarna men imorgon är det visst ny vecka och imorgon bjuder på lite lyx för min del. I övrigt är veckan ganska öppen för förslag och jag hoppas på mycket sol och värme så vi kan börja hänga i trädgården igen.



Så här kul kan man ha det i trädgården.

Publicerat: 2011-06-26 @ 20:49:58


Midsommarfirande

Nu har vi landat hemma i soffan efter midsommafirande ute på landet. Alvin sover i mitt knä och P sitter brevid mig och sover han med. Man skulle ju nästan kunna tro att det var jag som sov som en stock hela natten men riktigt så var det inte. Halv 2 kom vi i säng i vår lilla stuga. Alvin sov när jag la ner honom i sin säng och P somnade ganska snabbt och väldigt snarkande. 01:55 vaknade Alvin och då visste jag att det var dags för mat. Efter det gick det inte att lägga tillbaka honom i egen säng. Han vara ålade sig och gnydde och trasslade in sig i spjälorna så vi fick samsas i 80-sängen. Sen vaknade han som vanligt lite då och då, framför allt fram mot 7-8 tiden då det var väldigt gnälligt. P fortsatte sova sött och snarka högt igenom det hela. Fram till halv 9 lyckades jag hålla Alvin ganska lugn även om han verkade tycka att det egentligen var dags att gå upp men så kom braket i blöjan och det var bara till att ta morgon på riktigt. Så idag känns det som midsommardagar brukar kännas. Segt och lite bakisslött. Enda skillnaden är att det enda i alkoholväg som jag drack igår var typ 2 klunkar rödvin. Och ändå ska man behöva känna sig bakis. Det tycker jag inte är riktigt rättvist! Jag är hur som helst väldigt nöjd med Alvins första midsommarfirande. Vi lyckades komma iväg bara 50 minuter senare än planerat. Var helt dött ute vid 10 tiden på morgonen när vi åkt en bit vilket vi skojade om. Inte lika kul att det visst var på Norrtäljevägen alla höll hus men det flöt ändå på någorlunda. Efter ett litet stopp på vägen för att byta bajsblöja på ett bord utomhus (inget skötbord och lång kö till toan) så lyckades vi ändå ta oss fram så att vi inte sinkade midsommarlunchen. Denna kunde avnjutas utomhus, visserligen under partytält men det var mest för säkerhetsskull. Efter lunchen firade vi Alvins kusin som ju fyllt 3 år dagen innan och måste ju säga att de är för goda barnen när de öppnar paket. Störst går absolut först och när man väl öppnat ett paket är det antingen snabbt vidare till nästa, alternativt totalt stopp i öppnadet för att leka med den nya ägodelen. Då kan resterande paket få vänta. Läääääääänge. Våra presenter verkade i alla fall gå hem och polisbilen fick till och med följa med ned till midsommarfirandet på ängen. Även Alvin blev lite bortskämd och fick dels en hink full med ärvda leksaker från kusinen samt en ny leksak i paket från kusinen och en i paket från farmor och farfar. Nere på ängen intog vi en hörna med filtar och slog oss ned. Så var det dags för Alvin att dansa runt midsommarstången för första gången. Farmor tog med sina barnbarn och lekte runt. Själv satt jag skönt på filten och tittade på. Tydligen är han dock ganska tung att bära på (nehä?) så det blev inte så många danser. En liten konstig sak i bloggvärlden slog mig där på ängen då jag fick syn på en mammabloggare som jag följer dagligen. Hon har ju ingen aning om vem jag är men jag kände igen både henne och hennes son och det känns ju på ett galet sätt som någon man känner (vilket man ju på ett sätt gör). Då hade dessutom Alvin och hennes son redan hälsat på varandra under dansen (fast då var det ju som sagt farmor som var med honom). Jag såg det på håll men insåg först senare att det var hon. Funderade en stund på att gå fram och hälsa, men vad då, vi känner ju inte alls varandra så jag fegade ur och sen var hon plötsligt borta. Skumt fenomen blir det i alla fall, detta bloggande och hur väl man kan tycka sig känna någon som man aldrig varken sett eller pratat med!

Efter att P vunnit områdets spiktävling genom att slå i den på bara ett slag (nu kan man nästan tro att han tvingat mig att skriva detta men jag skryter lite om min duktiga karl helt självmant idag) begav vi oss uppåt till huset igen för födelsedagstårta och fika och lite lekar. Senare på kvällen åkte grillen fram, grillmästaren bjöd oss på perfekta laxfiléer (det måste vi prova hemma) med supergod potatis till och ännu lite senare var det dags för ostbricka och lite spel. Yatzy är tydligen spelet för vår lilla familj, P tog hem första platsen (grrrr) och jag andra platsen. Och ja, som jag redan skrivit var det dags för natt vid halv 2 och detta efter en väldigt trevlig midsommarafton med alla traditionella ingridienser. Det enda jag saknade var en liten blomkrans på Alvins huvud. Det hade blivit fint på kort men på det stora hela är jag väldigt nöjd!

 
Lek med midsommarstången.

Publicerat: 2011-06-25 @ 18:10:30


Midsommarplaner

Packar och står i inför midsommar. Vi ska bara vara borta en natt men med en liten en som passagerare så får man packa som om man skulle vara borta en vecka känns det som. Kläder och mat och blöjor och ännu mera kläder och sängkläder och lite varmare kläder och ja, det blir fullt i bilen, det blir det. Tur man har en kombi (lite synd att det är en SAAB kanske....).

Idag var sista gången på babysimmet, lite trist och är rädd att det inte blir något steg 3. De ska lägga ner anläggningen här närmast och då får de nog vara. Synd för det har verkligen varit kul nu andra kursen och så mysigt att vi bara varit 3 stycken, barnen har verkligen fått uppmärksamhet och kommit nära varandra. Får se om inte vi mammor och barn kommer att synas snart igen hur som.

Imorgon är det ju som alla säkerligen vet midsommar och då drar vi till P:s systers landställe i Norrtälje. Det blir vi, de och P:s föräldrar. Lagomt firande för vår lilla familj det och vi ska säkerligen hinna med ett litet besök ner på ängen nedanför deras hus också där det anordnas traditionellt midsommarfirande. Antar att det är sådant man verkligen ska uppskatta nu när man har barn som måste drillas in i traditionerna. Hoppas så klart på bra väder och ännu mer hoppas jag dels på att det ska funka bra med Alvins mat under de lite mer primitiva förhållanden som råder och framför allt hoppas jag att det blir lite färre bajsincidenter än vad vi haft de senaste dagarna för när man är på landet kan man kanske inte tvätta alla kläder och duscha efter varje blöjbyte och det har behövts alldeles för ofta på sistone. Slutligen hoppas jag att vi kommer iväg i tid imorgon så att vi slipper spendera halva förmiddagen i de bilköer som har en tendens att torna upp sig hela vägen till Norrtälje just på midsommarafton. Senast klockan 9 ska vi sitta i bilen är målet och det känns verkligen som en utmaning. Vid den tiden brukar vi ju inte ens ha lämnat sängen och nu ska vi alltså hunnit äta frukost, packa det sista och duscha och allt annat nödvändigt. En riktig utmaning kommer det att bli men så ska det ju vara!

Nu ska vi, för att öka chanserna att komma upp i tid, ta vårt barn och vår läsk och gå upp i sängen och sätta på en film och sen somna tidigare än vad vi brukar. Det är planen. Med tanke på morgondagens tidiga avfärd verkar det inte så sannolikt att jag hinner med att starta datorn innan vi åker så jag antar att vi hörs igen på lördag någongång. Glad midsommar på er!

Publicerat: 2011-06-23 @ 19:59:41


Presentshopping och matprat

Idag har vi inte haft mycket alls för oss. Jag har varit på en liten shoppingtur och dels köpt 3-års present till Alvins kusin som fyller år imorgon och som ska firas på midsommar och så har jag köpt present till P:s bästa kompis lilla nyföding. 3 dagar gammal är han nu och vi hoppas att snart få komma och titta på det lilla underverket. Eller så liten är han inte, 4,3 kg, alltså mer än 1½ kg mer än vad Alvin vägde när han kom men han kommer ju att se pluttig ut i jämförelse med Alvin. Vi får se när det blir av att få komma och titta men nu är vi i alla fall redo och kan komma på sekunden när de väl bjuder in oss.

Lite nytt på matfronten har vi här. Idag tänkte jag vara snäll och bjuda på Västkustgryta till lunch. Det har Alvin tidigare ätit med god aptit och jag förväntade mig inget annat idag. Han verkade tycka att det smakade så illa att han fick kväljningar. Det gick verkligen inte att få i honom ens en sked och han skrek i panik och vred hela ansiktet i avsmak. Skumt hur det kan ändras för det har som sagt gått ner utan minsta problem tidigare även om jag ju hört att just fisk kan vara lite knepigt. Sen har vi dessutom haft lite vällingproblem de senaste kvällarna. Han vill helt enkelt inte ha. Vi har testat olika sorter (och blandat i olika mycket havre- respektive majsvälling), testat vid olika tider och idag testade jag med mugg istället för flaska. Vill inte ha längre. Hur kommer det sig, han har ju tidigare klunkat i sig och han borde ju vara hungrig när han bara ammat lite sen klockan 1 typ? Idag testade jag lite gröt efter vällingförsöken och det var inte heller helt enkelt (det slukar han snabbt till frukost så det är inte smaken) men med lite lite fruktpuré på toppen så fick jag i honom en hel portion. Så varför dessa problem på kvällen? Om han ska bli mätt utan välling eller gröt på kvällen måste jag amma typ en gång i timmen känns det som och han vill ju dessutom ha mat flera gånger på natten då. Så synd att man inte riktigt kan berätta för honom att det är för hans eget bästa han borde äta ordentligt. Inte är det lätt det här med maten alltid.

Nu ska vi se om filuren kan komma till ro för natten efter att vi precis bytt bajsblöja. Den förklarade ju i alla fall varför det inte gick att somna nyss...

      
Skoj i hoppgungan.

Publicerat: 2011-06-22 @ 22:28:04


Jobbigt?

Grattis till mig idag igen. Eller nåt... Har i alla fall fått reda på vad som väntar mig i höst när jag börjar jobba halvtid. Blir lite avancemang mot innan så det känns spännande. Men känns väldigt skumt att tänka att jag alltså ska börja jobba om mindre än 3 månader. Fast när jag tänker så måste jag ju påminna mig om att det hela också innebär att jag får vara hemma i ett helt år till. Hoppas att det kommer innebära det bästa av två världar. Jobba och få använda hjärnan på lite mer avancerat vis 20 timmar per vecka och sen resten av tiden med min älskade unge. Förhoppningsvis leder upplägget till att man uppskattar respektive sysselsättning ännu mer. Och som sagt, tänk er vilken lyx att få vara hemma ända till efter nästa sommar. Även om det "bara" är på halvtid. Och tänk vilken lyx att få komma tillbaka och göra något nytt och spännande. Som ni hör försöker jag peppa mig själv lite. Alltså detta är ju vad vi kommit fram till är bäst för oss och det är en väldigt lockande tjänst. Bara det att jag som sagt får en del ångest av att det är redan i september. Men tänk, tänk, tänk på att en del bara är hemma så kort tid allt som allt. Jag får ju ett helt år till med Alvin och han hinner bli hela 1 år och 9 månader innan det blir dagis dags. Det kommer bli bra det här. Det kommer det. Eller hur?

Publicerat: 2011-06-22 @ 21:15:50


Poppis kille

Historien upprepar sig. Snart dags för grilling och nu kommer regnet. Min ena bror med fästmö kommer hit. De bjöd in sig själva för att de längtar efter Alvin. Åhhh vad jag älskar att höra de orden. Men det är som sagt verkligen inte grillväder och det står hamburgare på menyn. De måste ju nästan grillas för att vara bjudmat. Fast har vi tur så spricker det snart upp, det verkar vara en ordentlig skur (med åska!) så kanske går det snabbt över. Och så är det ju trots allt "bara" familjen som kommer. De får h alite lverseende med att vi inte behärskar styra över vädret.

Borde kanske för övrigt inte sitta här vid datorn när det åskar så jag tar och loggar ut och stänger ner nu tror jag...


Alvin tittar på bilar från vagnen (brås på sin far). Är dock från ett par veckor sedan eftersom vi när kortet togs fortfarande hade liggdelen på.

Publicerat: 2011-06-21 @ 16:38:20


Grattis till mig

Grattis till mig idag. Var ju lite nervös inför lönesamtal idag men det hade jag inte behövt vara. Fortfarande inte riktigt någon klarhet i vad jag ska göra när jag kommer tillbaka och det är ju lite trist men en väldigt oväntad löneförhöjning på 1000 kr. Tack för den, mer än vad jag fått sammanlagt under mina nästan 3 år på företaget tidigare och det mitt i mammaledigheten. De sa sig vara så nöjda med min prestation fram tills jag gick på ledighet och att det ser så mycket fram emot när jag kommer tillbaka och att de tycker det är så viktigt att jag känner att jag har givande arbetsuppgifter då och helt klart kan man säga att hela mötet var en bra ego-boost.

Innan mötet hann jag och Alvin med ett besök på öppna förskolan och sen en lunch med en mamma från mammagruppen och hennes kompis. Trevligt och gott. Hämtade hem gipsavgjutningen av Alvins hand och fot som jag gjorde förra veckan. Det ser riktigt bra ut och nu ska jag bara leta fram mitt pyssliga jag och rama in det hela. Kan nog bli fint.

Nu ska jag njuta lite mer av dagens skörd, inte varje dag jag har löneförhöjningar att glädja mig åt så man får passa på.



Publicerat: 2011-06-20 @ 19:49:59


Viktigheter

Regn, regn, regn. Vilken dassig dag. Blir till att krypa upp i soffan och innemysa hela dagen verkar det som. Kan hända kan man hinna med en film eller så...

Och så ska jag förbereda mig lite inför morgondagen. Imorgon ska jag nämligen på viktigt möte. Dags för lönesamtal på jobbet. Tror i och för sig inte att det kommer att vara så mycket samtal utan mer information om den nya lönen och man är ju inte direkt i den bästa av förhandlingspositioner. Ytterligare en liten nackdel är att jag ännu inte vet exakt vad det är jag ska göra när jag börjar jobba igen. Hoppas på klarhet i denna fråga i början av mötet och hoppas att det finns några spännande arbetsuppgifter till mig. Det som tidigare var aktuellt verkar inte riktigt vara lika aktuellt eftersom uppdragsgivaren hade lite svårt att acceptera att jag inte kommer att jobba heltid så just nu lutar det åt att jag snarare kommer tillbaka till mina gamla arbetsuppgifter men det är inte helt klart ännu. Spännande värre (försöker se det positivt).

Nu vaknade Alvin så dags att sätta sig på mattan och leka lite.

Publicerat: 2011-06-19 @ 13:54:00


Sura gubbar

Testade att ge Alvin lite jordgubbe. Väldigt lite eftersom jag hört att man ska vara försiktig med det röda. För det första så verkade han inte alls tycka om det. Han rynkade på näsan och spottade mest ut. För det andra så har han nu röda prickar på hela hakan så antar att det var bra både att han fick så lite och att han spottade ut det mesta.

För övrigt är en av P:s bästa vänner med sambo inne på förlossningen just i detta nu och det tycker vi minsann är lite spännande. Kommer Alvin möjligen få en liten lekkamrat redan nu i natt? Eller redan och redan, de är flera dagar över tiden så kanske snarare äntligen.

Publicerat: 2011-06-18 @ 21:53:41


Minne, jag har tappat min minne

Idag skulle vi åka till Babyland och reklamera sufletten på liggdelen till vagnen. Vi packade in oss i bilen och åkte iväg, parkerade, tog ut vagnen ur bagageluckan och började knäppa loss Alvin. Då kom jag på att vi glömt själva reklamationsobjektet hemma. Bara att vända tillbaka hem igen. Tur vi inte har så långt och att det inte var Alvin vi glömde i alla fall. Nattens minimala mängd sömn gjorde sig påmind. Efter en mycket trevlig kväll gick jag och la mig efter att gästerna åkt straxt efter 2. Halv 3 vaknade Alvin för mat. Fram till halv 4 vaknade jag till och från av att P höll på att fixa på nedervåningen. Det var luckor söm öppnades, vatten som spolades, kylskåpsdörr som åkte upp och annat oidentifierbart ljud fram tills han kom och la sig vid halv 4. Då skulle vi visst prata lite innan det var dags för sömn fram till 6 då det var matdags igen. Efter det var det otänkbart att sova i egen säng så då halvsov jag med Alvin fram till kvart i 9 då han vaknade hur pigg som helst. Lyckades vinna en kvarts sömn med lite mer mat men kvart över 9 brakade det loss i blöjan och det var bara att ge med sig. Ny blöja, lek på mattan och grötfrukost till oss båda. Sen somnade han om igen. Inte jag. Till en början. När jag tänkte att jag kanske borde passa på att fylla på mina 5 timmar så dröjde det 13 minuter innan Alvins lur var över. Jaha.

Nu är det dock kompenserat med 2 timmars eftermiddagslur för min del medans männen i huset var på promenad och när jag vaknade överaskades jag med färska jordgubbar och ett glas rosé på verandan. Det är lyx det och nu känner jag mig trots allt ganska nöjd med dagen.

På Babyland passade vi också på att kolla in bilstolar men måste läsa på en del känner jag. Isofix låter ju prima men kostade 2000 kr mer, kan det verkligen stämma? Någon som har tips/synpunkter/erfarenheter?

Ute på verandan passade Alvin på att alldeles själv resa sig från liggande till stående och var hur stolt som helst efter det. Krypförsöken går fortfarande lite segt och det är mycket frustration men jag tror fortfarande att det kan vara fixat innan helgen är slut. Övning ger färdighet sägs det ju och mycket övning blir det...

Publicerat: 2011-06-18 @ 18:50:38


Alvins mamma

Idag: grillkväll med vänner

Idag: spöregn

Bra tajming helt enkelt. Kanske lite fjantigt men våra vänner A & J som kommer på besök ikväll har aldrig sett vårt hus och det känns trist att inte få visa upp det från sin finaste sida. Grönksan och lummigheten kommer liksom inte riktigt till sin rätt i grådasset just nu och inte heller inne ser det ju lika ljust och fint ut när solen inte skiner. Men dammet syns förstås mindre utan det obarmhäriga solljuset och det är ju bra. Det sägs visserligen att det ska spricka upp fram mot kvällen så förhoppningsvis blir det lite mer muntert än nu i alla fall och blir det inte det så tror jag säkerligen att vi ändå ska kunna få en trevlig kväll.

Alvin är inte på sitt bästa humör dock. Han verkar väldigt hes men oklart om det beror på förkylning (fast märker inget av en förkylning på annat sätt) eller om det är på grund av alla konstiga läten han har för sig när han kryptränar. Han är så frustrerad när det inte funkar och det blir många tårar. Verkar i alla fall gå framåt så jag hoppas att han ska bemästra det hela innan helgen är slut.

Igår efter simning drog vi och käkade ihop hela gruppen, vi är bara 3 stycken visserligen så det är ju inte någon jättegrupp men kul att prata lite även utanför badet. Vi har ju trots allt gått nästan 2 hela kurser ihop nu men inte förens nu det blivit av att någon tagit sådant initiativ. Alltid kul med nya bekantskaper. Roligast av allt är att alla har full koll på varandras barn men vi fick inleda lunchen med att presentera oss (fast vi alltså setts en gång i veckan sen i februari!). Snacka om att man blivit mamma nu alltså. Men nu har vi alltså egna namn och jag går inte längre (bara) under beteckningen "Alvins mamma".

I natt provade vi en ny grej här hemma. Har ju varit lite si och så med sömnen för min del men att lägga isg i källaren igen känns lite drastiskt. Så vi bytte helt enkelt plats i sängen och P hade ansvaret för Alvin. Mitt enda ansvar var att på kommando (vid rimliga tidpunkter) mata Alvin. Jag informerade om att detta borde vara ungefär vid 3 och klockan 6. Andra tider är det vanlig tröstning som gäller och detta borde ju även P kunna stå för. Jag hade till och med laddat med öronproppar brevid sängen men stoppade inte in dem innan jag somnade utan tänkte att jag skulle försöka utan. Så vad gör ungen då? Jo han slår till med att sova sött och lugnt ända fram till just klockan 3. Vaknade av lite gnäll då och slog lite på P som tog upp Alvin och försökte trösta. Tittade på klockan och hörde att detta krävde mat. Så då fick han komma till mig och äta. Han somnade i min famn och las till baka i egen säng utan knorr. Sen hände samma sak vid klockan 6. Däremellan sov han så sött. Inte direkt de nätter jag är van vid då han vaknar flera gånger i timmen och vägrar sova själv. Efter 6 fick han sova hos P och sen hos mig efter 8 då P var tvungen att gå upp men innan dess var natten alltså riktigt behaglig (japp, kraven sänks betydligt efter de ryckiga nätter jag upplevt senaste månaden). Så nu är frågan om detta bara var en slump eller sover Alvin bättre med mig en bit bort eller vaknade jag inte lika lätt bara av vetskapen att det var P som skulle ha kollen (Alvin kanske höll på att böka som vanligt men ingen av oss märkte det)? Skönt men skumt var det i alla fall och jag vore så tacksam om jag kunde börja få sova 3 timmars pass igen. Och eftersom jag aldrig är nöjd så hoppas jag så klart att det snart blir ytterligare lite längre mellan maten. Tog ett första steg mot det igår genom att börja byta ut del av majsvällingen mot havrevälling. Nu är ju magen van vid gröten och då borde även vällingen kunna funka med havre och jag har hört att den mättar betydligt bättre än majsen. Dessutom ät ju majs väldigt sött så tänker också att det kanske inte blir samma energiboost och lekfulla kille en kvart efter vällingen om det är havre istället? Men att byta ut 1/4 kan väl inte lett till nattens bra sömn?

Nu ska jag snabbt som tusan göra mig klar för besöket som snart kommer. Alvin sover men vem vet hur länge, bäst att köra 20 sekunders sminkningen och klä mig så att jag i alla fall är någorlunda respektabel när de dyker upp om en dryg timme. Allt jag hinner med efter det är en bonus.

Publicerat: 2011-06-17 @ 16:44:58


Busunge

Vi har länge anat det. Nu vet vi säkert. Vi har en liten busunge här hemma.

Vaknade vid 6-tiden imorse av en smäll. Hemma hos oss är 6-tiden mitt-i-natten. Då har lilla bus lyckats resa sig upp i krypställning, tryckt ner spjälskyddet vid huvudändan, fått ut en nyfiken liten hand och sträckt sig fram till mitt sängbord och tagit min telefon och tappat den i golvet. Inget går tydligen säkert här hemma och ingen plats är tydligen oåtkomlig. Till saken hör att jag tyckte mig höra något som slog i golvet redan tidigare under natten men jag somnade om eftersom jag i mörkret inte lyckades se något på golvet eller något som saknades och jag kunde heller inte förstå hur det skulle kunnat ramla ner något. Imorse i ljuset såg jag min lypsyl ligga på golvet. Nu har jag inte lika svårt att förstå hur det gick till.

Busungen var för övrigt pigg och glad och på världens lekhumör fram till midnatt igår. Rubbat.

Nu ska vi göra oss klara för babysim.

Publicerat: 2011-06-16 @ 10:36:21


Halvvägs in i juni

Träningsvärk: check!

Exakt hur många var vi (från mitt lag) som kom för att sparka lite boll igår i spöregnet? Jo, vi var 5. Men spelar vi inte 7-manna och är vi inte i väldigt dålig form och borde vara 9 stycken minst? Jo, det kan man tycka men tydligen är laget befolkat av några riktiga mesproppar som viker sig för lite regn och skyller på diverse sjukdomar som dykt upp 1 timme innan match (misstänkt samtidigt som regnet dök upp). Alltså, klart man kan bli hastigt sjuk men hur stor är sannolikheten att det händer alla på en gång? 5 är precis det antal man måste vara för att komma till start men WO hade faktiskt gett ett bättre resultat i protokollet. Men så klart vi skulle spela och kämpa och på något underligt sätt var det faktiskt kul att spela trots allt. Ett riktigt saftigt löppass fick man sig i alla fall. Typiskt att det är dags för sommaruppehåll nu när jag äntligen kommit in i det lite.

Idag har jag och Alvin hälsat på hos namma/mormor hela dagen. Alvin har fortsatt sina krypförsök, väldigt mycket frustation blir det när man vill saker man inte kan. Han har också för första gången visat riktig glädje över mat. Det var efterrätten efter lunchen, Nestles Päron, banan och Yoghurt som väckte riktig iver för nästa sked. Med övrig mat vi testat så gapar han duktigt men det verkar liksom lika gärna kunna kvitta. Här var det verkligen glädje. Ska snarast köpa fler av samma sort (för under dagen har han hunnit äta upp en hel burk!) så får vi se om succén kvarstår. Antar att dessa burkars existens även betyder att man skulle kunna ge vanlig yoghurt nu? Om det inte vore ok skulle de väl inte ha det i burkarna?

Här hemma ska vi fortsätta projekt kryp- och klättersäkra. Igår sänkte vi botten på spjälsängen i sovrummet. Alldeles straxt ska botten på spjälsängen i Alvins rum sänkas den med. Han sover väldigt sällan i den, däremot används den ganska ofta som ett ställe att placera Alvin på när man vill ha lite koll. Typ när jag själv klär på mig, när jag tvättar händerna efter blöjbyte och så vidare. Senaste dygnet har den inte kunnat användas alls. Han reser sig på knä mot kanten och tittar ut/ner och det känns ungefär som det sämsta tänkbara stället att sätta ner honom på i hela huset (ok, det vore snäppet sämre i trappen eller öppna sprisen). Om botten sänks borde sängen bli mer som en liten hage. Inget ställe han kommer vilja spendera några längre stunder på men ibland behöver man liksom bara en minut. Dessutom ska vi snaraste försöka få honom att sova i den sängen dagtid, just nu är det bara vagnen som gäller då. Sen är det det där med trappgrindar, fattar verkligen inte hur vi ska lösa det och det känns som att det snart kommer vara akut. Vaddera hela trappen istället kanske? Kan ju bli en kul leksak på en gång liksom.... Nej, måste fortsätta klura.

Publicerat: 2011-06-15 @ 21:08:26


Internationella städdagen

Denna dag har jag utnämnt till städdag. Så städat har jag gjort. Varenda liten vrå av huset. Eller nej, det finns säkert massa vrår jag har missat men jag har i alla fall tagit städningen ett steg längre än jag brukar och även våttorkat golven. Nu när Alvin flänger runt på golven känns det på något sätt snäppet viktigare att inte ha stora dammråttor och fläckar överallt. Allt ska ju som bekant in i munnen och jag vill hellre att han blir mätt på annat än skit. Första delen av städningen klarade jag av under förmiddagen tillsammans med Alvin. Han sov en liten stund men mest var han vaken och låg själv och lekte på sin matta eller satt och kollade på mig från sin stol. En liten sväng när vi var nere i tvättstugan så satte jag honom faktiskt i tvättkorgen och där satt han ganska bra men lite förvånad. Första gången. Andra gången lyckades han på något vis ställa sig upp i tvättkorgen med kanterna som stöd men då kändes det som om den inte blev helt stabil och säker längre så så länge varade den smarta idén. Efter lunch tog P med sig Alvin på en promenad. Nu har jag städat klart och så konstigt det känns nu då. Alldeles tomt här hemma. De kan gott få ta och komma hem nu. Saknar mina killar ju och ikväll är det fotboll på schemat för mig så måste ju hinna fylla på dosen lite tills jag ska iväg. Knäpp man är. 2 timmar själv borde väl egentligen vara ganska skönt men det känns som sagt mest bara tomt och ensamt. Måste kanske öva på den biten lite.

Har för övrigt uppdaterat gårdagens 7-månaders inlägg lite. Idag har vi inte bara hunnit med att städa (och ställa oss upp i tvättkorgen). Alvin har också för första gången satt sig upp själv från liggande. Tyvärr missade jag detta, det är P som återberättat men det förvånar mig inte. Han klättrar liksom på allt numera och allt går i en sådan rasande fart (både utvecklingen och hans sätt att ta sig framåt på) att jag inte skulle bli förvånad om han helt plötsligt försvann ut genom dörren springandes. Eller jo, det skulle jag förstås bli men ni fattar ju grejjen. Vart tog lilla bebisen vägen liksom?

Publicerat: 2011-06-14 @ 15:41:40


Alvin 7 månader

Om man heter Alvin och blir 7 månader idag så...

...vaknar man oftast med ett leende någon gång mellan halv 9 och halv 10.
...äter man en portion mild havregröt med katrinplommonpuré till frukost/förmiddagsmål (tidpunkt lite beroende när sista nattamning skedde).
...sover man ungefär 15-30 minuter ungefär varannan-var tredje timma.
...äter man ett mål riktig mat vid 1-2 ungefär (ammat en gång mellan gröten och detta), en halv burk mat och sen några skedar fruktpure.
...ammar man cirka var tredje timma fram till välling vid 7-8 tiden (2 dl majsvälling går nästan alltid ner utan problem).
...somnar man oftast till för en liten powernap efter vällingen men vaknar alltid till igen och är då piggare än någonsin och leker och busar en stund.
...ammas man till ro och somnar för natten vid ungefär 10 (men det kan mycket väl bli både klockan 9 och klockan 11 istället).
...vaknar man för mat vid ungefär 2-3 och vid 5-6, ibland blir det ytterligare ett natt-/morgonmål, däremmellan vaknar man vissa nätter flera gånger i timmen av diverse anledningar och allt som oftast blir det skrik och panik om mamma föreslår egen säng.
...sitter man stadigt alldeles själv.
...älskar man fortfarande att stå och hoppa och börjar dessutom visa intresse för att gå.
...ålar/halvkryper man fram i väldans fart och har sista dagarna börjat lyfta även på rumpan men än så länge funkar det bara stillastående. Det är lätt att bli trött och frustrerad när man så gärna vill upp men inte riktigt orkar eller förstår hur det ska gå till. Tur att man i alla fall kan ta sig fram till det mesta hur som helst. Även över hinder klättras det. Därför kan man inte längre lämnas ensam i dubbelsängen efter att mamma och pappa gått upp även om det bullas upp med kuddar och täcken.
...gillar man att ligga på gröna mattan och leka med torn och ringar och andra hårda saker. Även bollen är ne favorit.
...tycker man om att få äta själv, antingen maten med sked eller kex eller majskrokar med händerna. Oavsett slutar det med mat i hela ansiktet inklusive i öronen. Även att dricka vatten själv ur flaska eller pipmugg är gott men allra bäst är det att få dricka ut mammas glas.
...är pappa och hunden de roligaste som finns. Man kan skratta så man kiknar bara av att se dem.
...gillar man sin nya gunga i trädgården och älskar sin nya pool och att bada
...pratar man ibland väldigt högt och gillar att testa nya ljud, just nu testas oftast ett mörkt dovt liksom harklingsljud (mamma och pappa tror att han kanske härmar hunden).
...sprider man ständigt skratt och glädje omkring sig och är väldigt väldigt älskad och viktig för många personer.

Update 110614: Om man heter Alvin och är 7 månader och en dag kan man också sätta sig upp alldeles själv från liggande.

Publicerat: 2011-06-13 @ 16:20:05


Oväntad träning

Idag var vi minsann uppe med tuppen. Eller klockan 8 i alla fall och det är tidigt för att vara oss det. Besök på öppna förskolan med sångstund klockan 10 stod på agendan och efter att ha klättrat (nåja) upp för mastodontbacken som avslutar halvtimmespromenaden dit så rullade vi in på gården klockan 10:02 och hann till starten (lite svettig var jag dock). Vagnen är så sjukt mycket tyngre med sittdelen att jag vaknar varje dag med träningsvärk sen vi bytte bort liggdelen för en vecka sedan. Inte blir ju föremålet i vagnen direkt lättare och lättare heller. Sångstunden var omtyckt och efter det gjorde vi gipsavgjutning av Alvins hand och fot. Ska bli kul att se resultatet nästa vecka.

Igår såg vi Änglagård 3 och sen en action, Unstopable, uppe i sängen. Riktig myskväll blev det. Vi valde en film var och ni kan kanske gissa vem som valde vilken. Fast jag måste nog erkänna att P:s val nästan var bättre. Inte världens bästa film direkt men lite nytänkande och spännande i alla fall (Änglagård tyckte jag var ganska svår att hänga med i, man borde kanske uppdaterat sig på de gamla filmerna innan). Unstopable handlar om ett skenande tåg så i natt drömde jag bara om tåg och hur jag missade viktiga tåg. Natten var för övrigt ganska okej med 2 matningar och Alvin gick med på att sova i sin säng ända fram tills den andra. Det går så sekteliga framåt men även 2½ timme med honom brevid mig tär på ryggen och sömnen. Fast det är klart, rätt mysigt är det att vakna så på morgonen.

Nu sover Alvin ute i blåsten, jag sitter inne och försöker uppdatera mig lite. Det har blivit väldigt lite datatid på sistone och lite abstinens måste jag nog erkänna att jag får men när man kan välja mellan sol ute och data inne så är valet oftast ganska enkelt. Lite knepigt är det att jag aldrig vet hur länge han tänker sova (inte för att jag tror att han själv vet det heller). Oftast är det ju bara någon knapp halvtimma och på den tiden hinner man inte få så mycket gjort men samtidigt måste man ju i alla fall börja för att att ha en chans att hinna klart. Oftast slutar det med att jag sitter och väntar så länge på att se om han håller på att vakna att jag hade hunnit om jag bara börjat direkt med det som skulle göras. Nu finns det bland annat en del tvätt som kallar. Den tar liksom aldrig slut. Skumt va? Speciellt skumt som jag igår missade att slänga in den i torktumlaren så den har legat i ett dygn så jag fick lov att starta om den och köra ett varv till så att den inte skulle lukta surt. Inte konstigt att det känns som mycket tvätt om jag måste köra den dubbelt. Men väldigt ren kommer den att bli.

Publicerat: 2011-06-13 @ 15:15:36


Loppat

Aldrig är man visst riktigt nöjd. För igår och i förrgår klagade vi över att det var så varmt och kvavt. Idag är det mulet och kallt och det är ju verkligen inte kul! Hur som är jag glad åt att vi utnyttjade de senaste två dagarnas riktiga högsommarväder till max. Mycket trädgårdshäng har det blivit, en del grillning, massa bad i poolen för Alvin, promenad in till centrum för glass i kvällssolen igår (det går faktiskt utmärkt att ta med Alvin även på kvällsaktiviteter och det är så mysigt!) och sen avslutades kvällen på bästa sätt med bland annat mys på verandan efter att solen gått ner och det var lite svalare.

Igår var vi på loppis lite längre ner på gatan. Jag har ju varit på loppis tidigare men aldrig handlat något och jag har inte riktigt förstått allas lovord över det hela. Har, lite materialistiskt som jag är, haft svårt att se tjusningen i gammalt och använt men nu börjar jag ana... För ynka 80 kr kom vi hem med 11 blå duralexglas, 1 fin turkos liten mjölkkanna samt en gunga till Alvin. Det är ju helt fantastiskt, allt ser ut som nytt och gungan är jag mest nöjd med. Glasen fick följa med mest för att det var så många och vi har haft lite problem med att vi mest haft en massa udda glas, nu kan vi duka lite enhetligare. Gungan sattes upp av P och hans far i ett av våra äppelträd direkt när vi kom hem och är redan invigd. Mycket populär. Alvin hade ju testgungat hos mina föräldrar tidigare med gott resultat så jag har tjatat på P att vi ska köpa en och så bara dyker den upp så där, på vår egna gata utan att vi behöver leta runt i affärer och så billig dessutom. Perfekt!

Vad dagen har att erbjuda vet vi inte riktigt ännu, det är som sagt ganska trist ute men det ryktas att det ska klarna upp. En tvätt är igång och jag funderar lite på att testa om frissan har någon dropin-tid till mig nu på eftermiddagen. Skulle VERKLIGEN behöva klippa bort typ 5-10 cm slitna toppar så kanske det kan bli någon ordning på trollburret.

Alvin ser just i detta nu lite obscen ut. Han har en sån där traditionell leksak, en gul plastpinne med vit platta under som man lägger massa färgade plastringar runt så att det blir som en kon. Han har nu lyckats skruva loss själva pinnen från bottenplattan och ligger och försöker få in så mycket som möjligt av pinnen i munnen. Tror han upptäckt att det blir en massa olika spännande ljud beroende på hur långt in han har pinnen och hur han rör den men det ser lite ut som något annat... Det händer så mycket just nu, han rör sig fort som tusan och allt mer i krypställning, rumpan tar sig sakta uppåt och han låter hur mycket som helst med en massa olika ljud. Favorit just nu är att bröla jättemörkt och det blir extra skoj när vi skrattar åt det. Och imorgon blir den där underbara filuren 7 månader. Kan inte fatta hur tiden funkar. Den går så fort men samtidigt hinner det ju hända så mycket hela tiden. Men mer om det imorgon när det är dags att sammanfatta vår stora lilla 7-månadersbebis sysslor just nu. Nu ska jag dyka ner på golvet och se vad han vill hitta på för skoj idag!


Lek med stor och knottrig boll är kul! I bakgrunden leksaken jag försökte förklara.

Publicerat: 2011-06-12 @ 12:18:45


Under ytan

Idag kom äntligen bilderna från undervattensfotograferingen med posten! Haha, han ser rätt galen ut. Galen men så cool.

                
Nästa gång de har fotografering kommer han kunna simma själv under vattnet (utan instruktörens hand) eftersom de redan nu fått lära sig så mycket mer än när detta foto togs för en dryg månad sedan.

Nu ska jag bege mig ut i solen igen. Var bara tvungen att springa in och kolla när bilderna kom!

Publicerat: 2011-06-10 @ 16:09:35


Kladdigt

Det blir lite kladdigt ibland när vi testar nya rätter här hemma...

Publicerat: 2011-06-09 @ 23:31:46


Mat

Enhandsskriver med Alvin ammandes. Han har ätit som tusan både idag och igår så antingen är han väldigt hungrig eller så har mjölknaskinerna lite lite att bjuda på i taget. Antar i alla fall att det är bra att han vill amma mycket (fast han numera äter en ordentlig portion mat till lunch, lite gröt på förmiddagen och välling på kvällen) då jag ju då är säker på att han får i sig vätska vilket måste vara väldigt nödvändigt när det är så varmt som nu.

Så där ja, 40 minuter senare fortsätter jag (nu med två händer)...

Jag brukar undvika att boka upp oss på mer en en grej per dag men idag så föll det sig så att vi först var och simmade och sen var det informationsträff på biblioteket med mammagruppen. Simningen gick galant. Alvin ha nu fattat grejen och dyker självmant i samt "hoppar" i från madrassen. Han har dessutom fått öva på att hålla sig fast i kanten med bra resultat. Stora framsteg idag alltså och vi älskar verkligen babysimmet! Träffen på biblioteket var väl ganska intressant, har inte riktigt funderat på det tidigare men de har ju en hel del att erbjuda och tror att det börjar bli dags att läsa lite böcker med Alvin. Mer än hans prasselbok och tygbok alltså. Har några vi fått i present så bara att börja!

Nu ropas det utifrån att hamburgarna snart är färdiggrillade så bäst att jag tar tag i mitt ansvarsområde; tillbehören. Vi ska åka och storhandla snart, just nu ekar det ganska tomt så tillbehören idag blir kort och gott bröd och guacumole. Man tager vad man haver har alltid varit min favorit. Eller i alla fall min vanligast förekommande matidé.

Publicerat: 2011-06-09 @ 19:06:07


Draperiernas vara eller icke vara

Idag blidde det ett litet spontantbesök på IKEA för Alvin och mig. Regnet öste ner och jag hade inget bättre för mig och hade dessutom ett starkt behov av att lösa ett litet gardinproblem. Eller draperi kanske det heter. I höstas så inredde vi vår vind. Det var tidigare bara förvaringsyta, oisolerat och oinrett med en trappa för dörren upp. Det öppnades upp i hallen så att det är öppen trapp upp och ner och det inreddes vitt och fint på övervåningen. Trappan kommer upp lite dumt mitt i ena halvan och så har vi en murstock mitt i så det blidde bara ett rum (ett stort rum med 45 kvadratmeter golvyta) som idag funkar som vårat sovrum. det blev, om jag får säga det själv, väldigt fint och ljust och luftigt (vilket är lite imponerande med endast 2 meter takhöjd i nock) men ibland, speciellt när man har en liten bebis är det lite dumt med helt öppen planlösning och ingen möjlighet att stänga en sovrumsdörr. Det är ju liksom öppet både nere och uppe och när Alvin ligger där uppe och sover och jag och P fortfarande är vakna, och sen ännu senare då jag också gått och lagt mig när bara P är vaken så är det ganska dumt att alla ljud nerifrån hörs upp och jag tror, men kan så klart inte veta säkert att Alvin ibland vaknar lite i onödan på kvällarna/tidiga nätter av just ljuden. Dessutom tror jag hans lite väl pigga uppvaknande framåt halv 6 tiden vissa mornar kan bero på att det är så ljust när han vaknar, han somnar liksom inte om (eller till slut gör han det men det kan ta rätt lång tid, tid som man gärna vill sova så dags). Så hur löser man då detta utan att bygga igen det öppna fina? Min plan är draperier i hålet upp i trappen på nedervåningen (det är liksom som ett stort dörrhål utan dörr och med en trapp upp och en trapp ner innanför). Inte draperier som får sitta uppe och se så där lagom fula ut som bara draperier kan göra utan draperier på öljetter som man hakar upp när de behövs och övrig tid viker ihop och förvarar utom synhåll. P tycker att det är att förstöra det ljusa och öppna och att det gör hela inredningen där uppe onödig men jag ser det som ett nödvändigt ont, åtminstone just nu och som sagt planerar jag att plocka undan det dagtid vilket ju är när någon (inklusive vi själva) ser det. Så nu har jag köpt ljus- och ljuddämpande gardiner och planerar att sätta upp krokar senare idag så att det kan testas. Hoppas att det ser acceptabelt ut och att det funkar! För övrigt kanske någon med en öppning till en trapp upp och en trapp ner på 180 cm kan berätta hur de löst problemet med grind för trappen? Det går inte att ha en separat upp för det finns inget att fästa den i i mitten och jag skulle gärna ha en som ser någorlunda ok ut. Vi har en grind ner (för att hunden ej ska springa ner i källaren när det är larmat), den är riktigt snygg och obefintlig ihopfälld/ihoprullad men inser att vi inom kort måste kunna spärra av även uppåt och vi kan alltså inte fästa en grind bara för trappen upp då utan den måste täcka hela öppningen. Skulle gärna ha en likadan som den vi har ner men de blir bara 135 cm som längst och hålet är alltså 180 cm brett. Sen där uppe måste vi nog också ha en grind, men där finns bara ett trappräcke i stål och glas och inget att borra i eller så. Tips även på detta mottages mycket tacksamt.

Så ni kan förstå våra problem kommer här lite bilder på trapp och vind.




Överst till vänster trappen sedd från entreplanet. Det är alltså här jag, nattetid, ska hänga upp gardiner. På bilden kan ni också se problemet att fästa en grind mot trappen upp. Neråt sitter det numera en utdragbar grind i mittstolpen som sen fästes lite diagonalt hitom ledstången.
Överst till höger vindsrummet/sovrummet sett från sängen. Även här alltså barngrindsproblem, hur fästa en grind i räcket och dessutom utan att förstöra hela känslan?
Nere till vänster vår säng sedd från trappen.
Nere till höger en "före bild" sedd från där vi idag har sängen. Lite skillnad va, jämfört med bilden ovanför?


Nu ska jag gå och mäta lite och se hur jag får till det med gardinerna... Håll tummarna för mig och min idé!

Publicerat: 2011-06-08 @ 16:18:44


Om igår och om idag

Nu kan man väl konstatera att sommaren är utan att överdriva? Jag flyter lite bort här hemma, och har ni sett hur stora getingarna är i år? Groteska! Men jag vill egentligen inte alls klaga för det allra mesta med sommaren är ju helt fantastiskt.

Igår hade vi en superskön dag på Golfängarna med nationaldagsfirande och sen på vägen hem satte vi oss (jag, P, Alvin och P:s kompis med flickvän) på en Tapasrestaurang, El Toro, och käkade middag på uteserveringen. För det första är Alvin en exemplarisk restaurangbesökare, det kan vi helt klart göra om. För det andra är det mycket vitlök i tapas och jag får svårt att sova av det verkar det som och det är uppenbarligen inte heller bra för Alvins mage att jag äter för mycket av det men det är ju så fantastiskt gott! För det tredje jobbar det en rktigt sur-bitch på El Toro, hon måste nödvändigtvis klaga lite på allt men sen är hon nöjd så länge hon får sista ordet. Alla gästers (inklusive vårat) val av plats var helt fel till en början men "nja, det ska nog funka ändå". Det var inte en så bra placering av barnstolen "men nja, det ska nog funka ändå" (bara hon fått klaga lite). De fina menyerna (vanligt utprintat A4-papper i plastfickor) skulle vi dock hålla utom räckhåll "för de har ju så klåfingriga armar de små". För det fjärde var P:s kompis med flickvän en trevlig bekantskap, vi har aldrig tidigare umgåtts alla 4. Och för det femte är Tapas ofattbart gott!

Innan vi gick igår bytte vi till sittdelen på vagnen. Tidigare har vi bara testat sittdelen till bilvagnen men nu kändes det rätt även till vanliga Emmaljungan. Eftersom vi visste att vi skulle vara borta ett tag kändes det smart om Alvin kunde sitta bra när han var vaken i vagnen då han så klart inte sov hela tiden vi var borta. Succé blev det men han vill verkligen sitta rak i ryggen, känns ju som om han ska ramla framlänges nästan eller så hänger han väldigt avslappnat över ena sidan. Bara han är nöjd och säker så är jag nöjd.

Idag har vi bara uträttat lite ärenden, tvättat och hängt här hemma. Har haft ett litet samtal med min chef också men det var mest deprimerande så det orkar jag inte skriva om nu. P ska laga mat och försöka få mig på lite bättre humör och så får vi se vad kvällen har att erbjuda. Först av allt ska jag nog ta och ge den lekande sonen lite uppmärksamhet för han låter inte helt nöjd.

Publicerat: 2011-06-07 @ 17:24:47


Sovit

I natt har jag sovit. Typ 6 timmar i streck. Det ni, det var inte igår inte. Gick och la mig vid halv 12 (med gråten i halsen, kände mig som världens hemskaste mamma). Alvin sov då sött i sin säng. Jag slumrade till men vaknade först kvart över 12 av att hunden skällde, han gillade inte alls nya ordningen med mig i källaren, men löste det genom att ställa dörren till gästrummet på glänt. Kvart över 1 vaknade jag igen, denna gång av ledsen Alvin. Lät det gå ett tag för att se hur det hela rädde upp sig men han lät så ledsen så jag gick upp och ammade honom. Han somnade i min famn men då la jag över honom till P och sen smög jag ner igen. Vaknade några/någon gång och kollade på klockan men sen sov jag till kvart över 8! Då höll jag på att längta ihjäl mig efter mina älsklingar så jag tog min kudde och gick uppoch myste (de sov båda två). Alvin vaknade och fick amma vid 9 och sen sov vi till kvart i 10! Allt hade gått bra efter min nattamning, P hade lite svårt att sova med Alvin nära sig, han kunde inte riktigt slappna av men tänkte att Alvin säkerligen skulle sova bättre nära honom (helt rätt tänkt tror jag). Vid halv 6 fick han välling och några gånger gnydde han till däremellan men på det stora hela var det alltså en ok natt även för dem. För mig var den mer än ok men lite trist att sova helt själv nere i källaren och jag saknade dem massor!

Idag har Alvin ätit Västkustgryta med hela ansiktet och så har vi varit iväg på en liten promenad. Nu väntar lunch för de stora och sen lite trädgårdshäng innan vi vid 4, tillsammans med P:s syster med familj, ska bege oss mot lite nationaldagsfirande här i närheten. Eller litet och litet, 25000 personer beräknar de ska komma, det är tivoli, marknad, uppträdanden, restaurangtält och annat som drar folk och solen skiner från en klarblå himmel, det är typ 25 grader, lite ljuma vindar och känns faktiskt allmänt bra planerat.

Nu ska jag ta mitt nya, pigga jag och styra upp lite lunch till den lite tröttare natthjälten.

Publicerat: 2011-06-06 @ 13:04:45


Mitt lilla krypin

Vet ni vad som ska hända snart? Jag ska få sova i gästrummet och förhoppningsvis få sova lite mer än en timme åt gången i natt. Nu vet vi ju så klart inte säkert hur det kommer att funka. Älsklingsungen är ju van vid att ammas en del nattetid och kan tänkas blir det så även i natt men om jag får sova fram till första nattningen är det ändå är stort steg framåt för här vaknas det ju ganska tätt hela nätterna. Utom just natten som var faktiskt (han sov till halv 4) men då hade grannarna fest och musik på ashög volym fram till fyra snåret så jag hade ändå väldigt svårt att sova. Är det inte det ena så är det det andra och vi får se om jag ens kommer kunna somna alldeles ensam nere i källaren. Separationsångest på hög nivå och jag blandar känslor av otillräcklighet som mor med en längtan efter sömn. Tänker jag logiskt så borde ju Alvin ha det minst lika bra med sin far i natt och han borde även få en lite piggare och roligare mor efter natten. Vi får väl se hur det går...

Dagen har varit händelserik. Vi har grattat P:s syster på födelsedagen och sen skulle vi bara svänga förbi ett par vänner i Bålsta för lite fika. Vi velade lite om vi skulle köra av första eller andra motorvägsavfarten, det bor i bortre änden av Bålsta så vi valde att fortsätta och inte åka igenom den lilla stadan. Så fort vi kört förbi avfart nr 1 tog det stopp. Helt stopp. Folk hade parkerat och hängde runt sina bilar. Efterforskningar visade på en lastbil som vält rakt över hela vägen och prognos på flera timmar med avstängd väg. Jaha. Kändes lite jobbigt dels med en liten Alvin i bilen och dessutom en hund intsängd ensam hemma och så klart så drygt. Hur långtråkigt är det inte att stå parkerad på en motorväg och dessutom så surt när det var så nära att vi inte ens hamnat där. Nu vet jag att det inte var någon fara med lastbilschauffören eller annan varför jag känner att jag kan beklaga mig över sådana banala saker som långtråkighet. Annars brukar jag alltid försöka tänka att man inte ska klaga när man sitter i kö för en olycka utan glädjas åt att man inte är längst fram i kön... Hur som helst kan det tänkas hända att min bästaste P backade vår bil mycket säkert och bra längs med vägrenen tillbaka till avfarten vi precis missat (vi var inte ensama om denna lösning) och så var bilkön ett minne blott. Så kan det ha gått till och fikat kunde intas som planerat, barnet kunde få mat och ren blöja som planerat och vi kunde sen bege oss hemåt till hunden som i tid som planerat.

Alvin ligger nu i mitt knä och sover och så snart jag lagt över honom i hans säng ska jag krypa till sängs i mitt alldeles egna källarutrymme. Först ska jag bara snosa lite på min älskade son och pussa massa på min älskade karl och försöka njuta av detta!

Publicerat: 2011-06-05 @ 23:01:04


Sommaren är allt bra bra, det tycker jag!

Igår när det var dags att krypa till kojs så såg jag i spegeln att solen visst tar en del även i äppelträdens skugga. Åtminstone på axlarna när man sitter rakt upp och ner i samma position en hel dag. Nu vet jag det.

Igår avnjöt vi middag på verandan (var annars?) och efter det var det filmtajm. Vi är lite sena men nu har även vi sett The social network. Ganska fascinerande historia måste jag säga och den var riktigt bra. Sen sov jag ganska gott i ungefär 1½ h i stöten hela natten. Det är så ofta Alvin vaknar till nattetid. Eller snarare, det är så ofta han väcker mig nattetid. Själv verkar han hålla sig ganska sovande igenom gråten. Han rullar i sömnen över till mage. Så snart han rullar över på mage lyfter han upp huvudet och till slut blir det väl så jobbigt att ligga så att han börjar gråta. Då får jag lyfta upp och vända på honom och så somnar han om. Hur ska jag få honom att antingen ligga kvar på rygg/sidan eller få honom att ligga bekvämt i sovposition på mage? Det skulle troligen förbättra nattsömnen avsevärt och det skulle jag inte ha så värst mycket emot. Idag är jag trots allt ganska pigg dock. Tänk vad sol och värme kan göra!

Nu ska vi bege oss ut i trädgården och börja njuta av denna dag. En liten familjeutflykt väntar också och sen står det grillning på schemat. Sommaren är allt bra bra, det tycker jag!

Publicerat: 2011-06-04 @ 10:37:07


Åhhhh... soliga dagar!

Vädret är så fantastiskt att jag blir alldeles sprallig. Hela dagen idag har tillbringats i trädgården. L och Isabelle kom vid 11 och sen har vi hängt på en filt i skuggan av äppelträden samt i hamocken ända tills nu. Och så har Alvins nya fina pool som han fick av Isabelle och hennes föräldrar i doppresent invigts. Och de älskade den! De plaskade och lekte och hade sig hur längesom helst och sen sov de båda gått en stund och Alvin har dessutom ätit fisk för första gången. Västkustgryta smakade prima verkade han tycka och det är så kul nu när man märker att han gillar att äta. Nu har L och Isabelle åkt hemåt och snart ska jag och älsklingen få i oss något att äta. Har haft en så skön dag i solen med trevligt sällskap och hur ska det egentligen gå för mig och Alvin när L börjar jobba på tisdag? Hon ska vara sommarvikarie på sitt eget jobb och jobba i 2 månader nu och vi är ju vana att se minst en gång per vecka. Tur att det fortfarande finns helger i alla fall. Och med detta väder borde vi ju kunna hålla oss sysselsatta rätt bra.

Så här fantastiskt har vi haft det idag:





Publicerat: 2011-06-03 @ 19:31:31


Framsteg

Japp. Jag har träningsvärk, men den är faktiskt överkomlig och det är ju trots allt ganska skönt med lite träningsvärk. Skönt att känna att man gjort någon nytta liksom. Fotboll är så himla bra. Jag hade aldrig tagit ut mig så om det inte varit i jakten på en boll. Skulle aldrig palla att ge mig ut och jogga mig lika trött.

Igår hade jag en gammal vän med bebis 10 dagar äldre än Alvin på besök. Det är så häftigt att se nu hur Alvin fascineras över andra barn och hur de ligger och liksom utforskar varandras ansikten och svarar varandra. När den ena pratar högt så liksom svarar den andra med liknande ljud.

Alvin har nu ätit spagetti och köttfärssås tre dagar i rad. I dag blir det sista fjärdedelen av burken. Verkar funka bra med magen nu och snart är det dags för ny smak och lite större portion. Men först simning. Måste göra oss klara nu så jag får återkomma lite senare.

Publicerat: 2011-06-02 @ 09:55:34



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!