Vinkevink

Inte sjuk ännu så det verkar lovande. Dock ett nytt besök på förlossningen. Ny blödning och konstant "mens"-värk sen igår kväll. Allt såg bra ut dock men man ska tydligen hålla lite koll på just blödningar. Ska på tillväxt ultraljud på måndag också så då får vi bra koll även där. Även dagens undersökning bestod dock av UL och bebben vinkade sött. Shit vad jag längtar nu, och med vetskap att det ganska snabbt kan hända grejer (fast bara för det dröjer det väl till jul) så har jag precis startat tvätt med alla bebiskläder så att vi verkligen är redo när den är det. LÄNGTAR.........
Publicerat: 2010-11-12 @ 19:24:23


Sjukstuga

Föräldrautbildning idag. Var riktigt skoj, tyvärr var P ganska risig imorse när han vaknade. Släpade sig med men det var nätt och jämt och nu ligger han däckad i sängen och jag som rent allmänt hatar sjukdom, och speciellt nu har panik för att jag kommer bli sjuk. Jag är så egoistisk, borde ju tycka synd om och ta hand om honom istället är jag nojjig för mig själv (och lite för bebben måste jag säga till mitt försvar).
Publicerat: 2010-11-11 @ 18:23:32


Vad händer?

Jaha, dålig uppdatering igår. Först jobb och sen farfar och föräldrar på besök. Magen fick present och huset fick en blomma och beröm och dessutom kom mamma med en kasse bebiskläder som jag själv och mina bröder haft. Fantatstiskt att en hel del fortfarande känns både snyggt och fräscht.

Nu just hemkommen från jobbet. Lite skum känsla, upptäckte en liten blödning efter lunch, inte mycket men ändå. Ingen smärta eller så och bebben sprattlade runt som vanligt. Ringde förlossningen enligt de instruktioner man fått, fick prata med en barnmorska som inte lät så jätteoroad och sa att jag skulle avvakta. Känns lite konstigt ändå, har inte kommit något mer blod men nu har jag som mensvärk, ganska kraftigt och undrar om det hänger ihop? Planerar att vila en timme och sen se hur det känns och ringa igen och kolla. Lite nervöst känns det allt...
Publicerat: 2010-11-10 @ 17:45:40


Gravidblogg...

Var inte riktigt mening att detta enbart skulle bli en gravidblogg men samtidigt: mycket lite annat som just nu tar upp min tankeverksamhet så fokus ligger liksom där...

Sprattel i magen är bland det ballaste jag upplevt, lite ont och bökigt ibland men påminns ju om att jag aldrig är ensam längre och även om det är ganska alien-aktigt så är det ju så häftigt. Det ryms någon där inne och denne någon gör sig ständigt påminnd. Coolt.
Publicerat: 2010-11-08 @ 18:17:50


Överaskningar

Hemma efter en dag på jobbet. Även om det numera endast är 6 h dagar så är det tungt. Och hade gärna kunnat få vila mig ännu mer. Fast samtidigt, känns ju helkonstigt att det inom några veckor är sista arbetsdagen på väldigt länge.

Gårdagens middagshandling av P resulterade dels i tacos som planerat. Dessutom lite överaskningar i form av årets första julmust. Åhhhh, denna tid på året upparbetar jag snabbt ett beroende. Dock är kolsyra och kanske specellt bubblig julmust inte alls speciellt snällt mot min halsbränna. Straffade sig i natt men det var så gott att det nog faktiskt var värt det. Den största överaskningen av alla var dock den bebisshopping som P kom hem med. Första paketet blöjor, våtservetter, skumdukar, babyolja och babyschampoo. Den där barnkammaren antar mer och mer form och snart känns det som att det viktigaste faktiskt är på plats. Och jag blev så rörd av hela grejen. Min P shoppar saker till bebben!

Och inom kort kommer svärföräldrarna med byrå till rummet, innebär att jag snart kan börja fixa med kläderna som är inköpta, just nu ligger det kvar i påsarna. Snart ser vårt hem faktiskt ut som ett småbarnshem. Overkligt.
Publicerat: 2010-11-08 @ 17:16:03


Uppassad

Återigen tillbaka i soffan. P är och handlar middag och lite annat. Vankas Tacos. Tur att jag har den mannen som passar upp på mig när jag själv ligger här som en strandad säl. Fast det är klart, lite ansvar för mitt tillstånd har ju även han.

Vi hade precis vår hantverkare här nyss. För besiktning/genomgång av det bygge vi haft pågående under cirka 2 månader. Nu är det äntligen klart. Återstår lite småfix som de nu ska göra och han tittade på mig och sa att han insåg att det är viss tidspress. Och ja, det är ju det, vill inte gärna bo i byggarbestplats med nykläckt bebbe. Hoppas verkligen de hinner klart innan fast hoppas samtidigt att bebben också snart är klar...
Publicerat: 2010-11-07 @ 18:40:04


Om man hade kunnat...

Med det strålande solsken som förgyller Stockholm idag hade det inte varit helt fel om man kunde promenerat lite lite längre än ett varv runt kvarteret. Men det kan man inte. Inte jag inte. Vill verkligen inte klaga, jag älskar den här magen men det är tungt och det är jobbigt att inte kunna röra sig fritt. Tror kanske möjligen att hunden hatar mig också, gnäll, gnäll, gnäll för att jag inte orkar leka. Varför kan inte även han nöja sig med en skön slappardag i soffan? Tur att snälla P kommer hem och går ut med honom snart.
Publicerat: 2010-11-07 @ 15:34:24


En start

Någonstans måste man ju börja och i just mitt fall blir det här. Har haft lite bloggar på annat håll tidigare, nu är det dags igen. Ett litet behov att skriva av mig och vädra mina tankar och ett behov av att fördriva sofftiden.

 

Mycket sofftid har det blivit på sistone och mer lär det bli, i alla fall i ett par veckor till. Sitter just nu hemma i just soffan höggravid och jäser. Väntar på sambo som ska komma hem från söndagsjobb och hoppas att magen inte ska spricka. Galet men så är känslan just nu. Ett par veckor till ska bebben nog dock stanna inne i bassängen även om det just nu känns som en evighet....

Publicerat: 2010-11-07 @ 14:39:47RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!