Sommar med fart

Vi semestrar. Vi jagar barn och vi roar barn. Och vi har det bra. Alvin sjunger och pratar konstant. Vilmer vill vara och göra som Alvin precis hela tiden och det är ganska utmanande. Speciellt med hans humör, flera gånger per dag lägger han sig ner på golvet och vrålar när vi inte låter honom göra som han tänkt, när vi inte förstår vad han vill och när dörrar stängs framför näsan av storebror som vill vara ifred. Och däremellan är de båda världens charmtroll. Maj gosh vilken bergochdalbana. Och maj gosh vilken sommar, underbart, svettigt varm. Med massor av bad och massor av glass. Och full fart hela tiden. Man får liksom aldrig sitta still, knappt ens på toaletten. Men skönt att känna att man lever ändå.

Lite bildbevis på vad vi sysslat med:


Alvin och hans far på roddtur.

Skördar vinbär.

Vin på verandan.

Besök hos gammelfarmor.

På upptäcksfärd.

Vid dammen i Fredriksberg.

Nästa gång ska jag kolla storleken på poolen innan köp.

I Mora.

Spanat på Batmobilen.

Kört motorcykel.

Åkt karusell (jag var tvungen att åka med i mitten och blev snurrigast).
Publicerat: 2014-07-31 @ 21:02:15


Luftat finbilen

Till slut fick vi användning för gammelbilen. Många har passerat genom garaget utan att ens användas men denna har nu inte bara tagit en provsväng med största herrarna i familjen utan i förrgår tog den oss med på en riktig utflykt.

Vi åkte till Kärsön, åt lunch på Brostugans uteservering. Mina små gourmander delade på en lyxig räkmacka och skötte sig riktigt skapligt. Efter maten blev det lek i lekparken, där nedan bil tog all uppmärksamhet från den bil vi vuxna kanske tyckte förtjänade det mest. 

Sen en promenad bort till stranden där jag och Alvin badade (Vilmer sov, annars hade han garanterat hakat på) och sen bilen till Huvudsta strand för glasspaus innan vi åkte hemåt igen. Kul bil att åka i. Riktigt bekväm faktiskt, rymlig och väldigt snygg. Inte varje dag man får tummen upp och okända människor vinkar glatt till en (och pekar på en ganska ohämnat om man ska vara ärlig). Och inte en enda gång fick vi stopp. Nu var det ju som sagt ett par år sedan (Alvins första sommar om jag minns rätt) som jag fick äran att åka med i någon av P:s alla gammelbilar men jag har bestämt för mig att det alltid brukar vara problem och långa stopp med irriterad chaufför och passagerare. Men som sagt, inte med denna, väldigt tur med tanke på passagerarnas generella tålamod, och med dagens utfall av trevligheter är jag nog ganska säker då jag utnämner den till trevligaste bilen någonsin.

Passagerare utan behov av tålamod.
Publicerat: 2014-07-19 @ 21:57:51


Plötsligt händer det

Så slog han äntligen till med en hel natt i egen säng utan någon form av omvårdnad mellan 19 och 04:10. 15,5 månad tog det och tyvärr tyckte miniherren tydligen att det var generöst nog för när han gastade vid 04:10 var det tydligt att han tyckte det var morgon. Så efter detta följde ett mindre bråk mellan oss i nästan 1,5 timme gällande nattens fortsatta varande. Seg rackare men kring halv 6 gav han med sig och somnade (jag älskar att ha rätt!). Tyvärr varade nattens andra del bara i 27 minuter och efter det hade jag inte en chans att omvända honom i frågan så det är lite oklart vem som egentligen var nattens vinnare.
Ett litet energigivande knippe dagtid.

Publicerat: 2014-07-13 @ 09:01:59


Sovit gott?

Kan detta verkligen vara ett skönt sätt att somna på? Jag kan komma på så många positioner som känns mer lockande än denna.

Vill ju ogärna riskera att väcka ungen som aldrig vill sova när han väl gör det men denna gång kände jag mig tvingad att justera läget något.
Publicerat: 2014-07-09 @ 14:35:26RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!