Så vad tycks?

Så detta är alltså vad man kan hinna med när man är hemma båda två. Vad tycks? Alltså, jag är medveten om att det inte är det snyggaste ni sett i designväg och jag har nog en del kvar att lära men för att aldrig någonsin ha testat förut och för att vara helt självlärd tycker jag ändå att det är ok. Bättre än bara vitt, vitt, vitt i alla fall...

Nu är det snart middagsdags här hemma hos oss och medans P lagar den så  ska jag nog byta bajsblöja nummer 3 denna timme. Han kämpar som tusan i typ 1½ dygn utan minsta resultat och sen släpper han ut det lite i portioner under kvällen. Mysigt... och framför allt så mysigt och intressant det måste vara att läsa om detta. Min blogg har kommit att handla helt osannolikt mycket om sömn, såroga bröst och bajs. Det trodde man knappast att man skulle sitta och skriva om innan magen blev en bebis.

Publicerat: 2011-01-31 @ 20:25:07


Bloggdesign

Hmmmm..... Kände att det fick vara nog med icke existerande bloggdesign nu. Har aldrig varit i närheten av att fixa en design men efter lite luskande på nätet tänkte jag att jag nog skulle ge det ett försök. Som ni kan se gick det så där. Lyckades till slut få in min bild (som i sin tur består av flera bilder) men den kom med lite fler gånger än vad jag hade tänkt... Och så är det ju lite svårt att se texten som är vit men svart blev inte mycket bättre. Nu ska jag jobba vidare med detta så kanske förstår ni inte alls vad jhag menar för när ni läser detta kanske allt ser helt perfekt ut. Fast troligen inte.

Publicerat: 2011-01-31 @ 18:44:25


Hemmafamiljen

Nu är det klart. Ett tag framöver kommer Älsklingen att vara hemma med oss på dagarna. Han har sagt upp sig och i väntan på nytt så blir vi en riktig liten hemmafamilj. Fast idag har vi inte sett så mycket av honom. Intervju mitt på dagen och nu är han och hämtar ved hos sina föräldrar. Så bortsett från att jag fick sällskap vid lunchen så tycker jag inte att det märkts så mycket ännu. Men tror att det lugnar ner sig för honom inom de närmsta dagarna. Sen får vi se hur länge det varar.

Hoppades ju lite på att Alvin lagt sig till med nya sovrutiner och det verkar han ha gjort. Dock inte riktigt så som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt att han skulle börja sova längre i streck utan mat på natten. Det gör han. Lite längre i alla fall. Inga 5 timmar som rekordnatten men ändå runt 4 och det är ett stort steg framåt det. Men sen tycker han liksom att han sovit klart. Det tycker inte jag. Har dock lyckats få honom att somna om men numera är det morgon och dags att gå upp och leka vid 9 senast. Nu tycker kanske de flesta att det ju inte är så farligt tidigt men dels beror det ju lite på när man gick och la sig (aldrig före midnatt) och dels på hur mycket man varit vaken under natten. Tidigare har vi ju skramlat ihop typ 9 timmar sömn (vilket jag verkligen behöver) genom att ligga kvar i sängen till elvatiden. Nu vaknar han alltså kring klockan 9 och då är han verkligen klarvaken. Man kan dock inte annat än bli charmad just då, hur trött man än är. Världens asgarv och klarblåa ögon som tittar på piggt på en. Smälter!

Måste bara passa på att uppdatera lite om torsken/svampen också nu när han ligger lugnt och leker för sig själv (så att jag slipper skriva med en hand!). Bikarbonatlösningen verkar ha gjort susen i Alvins mun. Ska fortsätta lite till bara för att verkligen vara säker på att den är utrotad men det går helt klart framåt. Sen har vi det där med mina bröst. Först hade jag ju blödande sår på vänster (det som fick mig att kontakta amningsmottagningen). Kunde omöjligt amma utan pumpade i två dagar. Efter det gör det inte ont längre. Fösta klunkarna han tar ilar till lite men sen får han bra tag och jag är nöjd. Och salvan verkar gjort sitt jobb och huden känns inte fnasig eller så. Det är vänster det. Varannan gång är det ju dock dags för höger. Jag har en spricka precis på vårtan. Den blöder, den ilar, sen svider, den är helt enkelt väldigt oskön. Tror inte så mycket att jag har svamp kvar utan det är att såret inte får läka och det gör så jävla ont att amma att jag fasar när det är dags för det bröstet. Så nu gör jag som jag gjorde med det andra tidigare och pumpar tills såret är läkt. Efter det hoppas jag att allt ska vara frid och fröjd. Skulle verkligen vilja slippa återbesök på amningsmottagningen. Ogillar starkt deras sätt att dra i ens bröst och trycka Alvin mot mig. Jag tror inte han gör så mycket fel utan det onda kommer sig av svampen. Sår skapar onda cirklar. Så håll tummarna för att pumpningen ger snabbt resultat och jag kan ringa och avboka onsdagens tid. Snälla!!!!!

Nej, nu är det dags att ta hand om filuren. Han verkar hungrig och äter desperat på sina händer så det är väl bäst jag rycker in.

Publicerat: 2011-01-31 @ 15:58:12


Titta han snackar

Han har börjat prata vår son. Det är i ärlighetens namn ganska svårt att förstå vad han säger ibland men han ligger och snackar hela tiden. Hur charmig som helst och han verkar ganska road av att höra sin egen röst. Lite som far sin skulle man kunna säga...

Publicerat: 2011-01-31 @ 11:03:29


Sovmorgon

Nej, tänk om man skulle ta sig den där duschen min kropp väntat så länge på (varför svettas jag så mycket? den där amningen verkar ha höjt min kroppstemperatur med ett par grader känns det som). Alvin är nu ganska lugn och borde kunna ligga nöjt i babysittern ett tag tycker jag. Jag ska försöka göra mig någorlunda respektabel och ta med mig Alvin till mina föräldrar en sväng. De har utvecklat ett Alvin-beroende som behöver stillas och det vill jag ju så klart hjälpa dem med. P ska iväg och träffa sin snart före detta boss så det passar bra med tiden också...

Och jo just det. Jag vann pokern igår (hahahahaha, jag måste vara skitbra för älsklingen säger att han är väldigt vass på poker och om jag vinner över honom vad är inte jag då?). I potten låg en sovmorgon. Just idag (bara för det, eller möjligen för att vi la oss rätt sent) så vaknade dock inte Alvin förens halv 10 så det blev ganska fin sovmorgon för oss båda. Men när han vaknade och jag ammat så tog P med sig honom upp (eller ner blir det ju eftersom sovrummet ligger på övervåningen) och så fick jag ligga och dra mig till 11 utan att bli sparkad på och det är LYX det!

Stora ögon riktas mot mobilen som snurrar så fint.

Publicerat: 2011-01-30 @ 12:50:09


Pokerfejs

Dags för lite poker i vår familj. Förra veckan spelade vi ju om dammsugning, får se vad som ligger i potten ikväll. Möjligen skulle dammsugning funka även idag. Det är ju lika skitigt här hemma nu som då. Fast uppgifterna slutfördes efter förra veckans spel så kan man nog hitta minst lika många dammråttor här hemma nu. Är vi bra föräldrar som sitter hemma och spelar poker mot varandra en lördagskväll?

Publicerat: 2011-01-29 @ 22:55:25


Upptäckta bilder

I dagens bestyr ingick bland annat att tömma P:s gamla telefon och då dök det upp lite gamla bilder på världens sötaste Alvin. Eller gamla är väl kanske fel ord, så mycket gammalt hinner det ju inte bli när man bara är 11 veckor men det var i alla fall några från första veckorna och lite bilder jag inte sett.

Alvin med hund på magen och hund brevid knappt 2 veckor gammal.



Alvin innan sovdags (fast så trött var han visst inte) knappt 2 månader gammal.

Publicerat: 2011-01-29 @ 17:56:10


Lördag

En snabb liten avrapportering innan det är dags för oss att ta tag i lördagen. Det är lite turbulent här hemma med allt jobbfix för älsklingen just nu. Gårdagen bjöd på lasange och Let´s Dance och en övertrött Alvin som jag tillslut fick att somna på mitt bröst i 2 timmar. Man blir ju själv lite låst vid soffan i en ganska konstig ställning när det är så men vad gör man inte för att han ska komma till ro.

Jag hade ju en liten förhoppning tidigare i veckan att han fått en ny sovrutin med 5 h sömn i rad men det var en engångsföreteelse. Dock har tiden mellan sista amning innan vi släcker lampan (typ vid midnatt) utökats till drygt 4 h istället för 3 och det är ju ett steg framåt. Dock vaknar han ofta till däremellan men han somnar lätt om efter nappistoppning och lite lugnande ord. Dock innebär ju det att jag ändå vaknar till. Efter amningen brukar han ha lite svårt att komma till ro så ofta får jag lov att ha honom hos mig vilket betyder sämre sömn men dock sömn fram till nästa amning 2-3 h senare. Sen i onsdags då jag var tvungen att väcka honom på morgonen för att hinna till amningsmottagningen har han vaknat pigg och tyckt att det är gå upp dags senast vid 9. Tidigare kunde vi ju ligga kvar till 11 men det är bara att glömma nu (utom idag då snälla älsklingen gick upp och jag fick sova vidare). Kanske dock är bra med lite tidigare mornar, dagen blir så kort när den startar vid lunchtid... Ja, mycket tjat blev det om sömn nu (igen) men den spelar en ganska central roll i mitt liv just nu.

Snabb avrapportering skulle det vara ja, har ju en del att stå i nu, mer om det senare!
Publicerat: 2011-01-29 @ 12:07:32


Saved by the bell....

Ajdå, precis när jag skulle resa mig och gå till köket och ta hand om allt trist så vaknade filuren brevid mig i soffan så jag tror det får bli lite soffmys med bebis istället. Sicken otur...

Nyvaken

Publicerat: 2011-01-28 @ 17:12:45


Väldans blandning

Efter trevligt besök hos L och Isabell igår (fast Alvin sov mest som vanligt) så tog sig dagen en lite oväntad vändning och därav lite dåligt med bloggande. Stora förändringar på G på älsklingens jobbfront, vid närmre eftertanke absolut till det bättre och det verkar som om jag och Alvin får se mer av pappsen åtminstone ett tag framöver och det tackar vi så klart inte nej till. Just nu är han dock på lite hemligt uppdrag så vi får se vart det hela leder. Håller hur som helst tummarna för dig älsklingen!

Lunchade med min kompis Annika idag, hon har inte träffat Alvin innan och skämde, som alla andra, bort honom med present (fin liten skallra - även kallad babyrassel på etiketten). Trevligt med lite sällskap och kul att träffa gamla vänner som det inte blivit av att träffa under hösten (då jag var så trött så trött) eller nu efter Alvins ankomst (då det inte funnits så mycket tid).

Fick svar från försäkringsbolaget om Alvins försäkring. De kan inte teckna den på en gång, måste hanteras av riskbedömningsgrupp på grund av uppgifter i hälsodeklarationen. Typiskt. Och vad är det som spökar? Gulsoten, att han är prematur eller att han legat inlagd på sjukhus (på grund av gulsoten)? Inget av det borde väl leda till förbehåll i försäkringen? Grrrrrr.... Fortsättning lär följa....

Tycker att det är lite trist att så många mammabloggare verkar bli lite besatta av sin vikt och form och kropp ett par månader efter förlossning. Allstå, jag vet ju att jag skulle kunna se bättre ut än vad jag gör just nu och det ska jag se till att göra. Så småningom. Just nu fokuserar jag på att lägga tiden på mitt barn, på att äta bra för att orka ta hand om Alvin och kunna amma och så klart allt annat som är skoj i livet (älsklingen, vänner, blogg med mera). Att komma i beachform känns inte som prio 1. Kan förstå att man vill komma tillbaka någorlunda och inte gå runt med alla gravidkilon men det är lite trist med bloggarna man följt under graviditet och så här i början som mamma som förvandlats från bloggar med detta fokus till någon slags bantningsblogg. Sådant är jag inte vidare värst intresserad av (även om vissa kanske tycker att jag borde vara det, hahaha) men jag vill ju fortsätta läsa inläggen om barnet. Dessa är ju liksom som ens polare där ute i cybervärlden, kan inte bara släppa det. Hoppas nu inte att någon av mina läsare känner sig träffad och tar illa upp, alla får ägna sig åt vad de vill och så klart skriva exakt vad de vill i sina egna bloggar. Det är inte det. Tycker bara det är sorgligt att det ska vara sådant kroppshets till och med som nyförlösta.

Nu ska jag snart resa min feta och framförallt degiga häck från soffan och ta tag i lite disk så att resten av kvällen kan ägnas åt ännu mera slapp i soffan. Alvin ligger brevid mig och sover, bara älsklingen som saknas innan fredagskänslan kan infinna sig på riktigt.

Publicerat: 2011-01-28 @ 17:09:35


Ny sovrutin?

Efter en gnällig gårkväll somnade Alvin efter amning vid 12 och sov sen i 5 (FEM!!!!!!) timmar innan han vaknade för mat igen. Jag somnade ju visserligen inte lika snabbt som honom och jag vaknade vid 4 av att han smågnydde (lyckades få honom lugn igen med lite nappistoppande) men jag har ändå fått drygt 4 h sömn i streck. Det är stor skillnad mot hans vakna-för-mat-var-tredje-timma-(och vara vaken i cirka 45 minuter varje gång)-rutin. Snälla, snälla, låt detta vara starten på en ny rutin och inte bara en lycklig slump. Efter matningen hade han dock svårt att komma till ro så fick ha honom sovandes på mig mellan halv 6 och halv 8 vilket är ganska obekvämt men hellre det än vaket. Halv 8 till 8 låg han hos pappa innan han var tvungen att gå upp och när han gick blev det ny mat och sen halvtaskig sömn fram till halv 10. Jag personligen hade gärna kunnat stanna någon halvtimme till i sängen men han som regerar här hemma sa att det var dags att gå upp och leka då och det är ju rätt mysigt det med förstås...

Nu ska vi åka och leka med L och Isabell.

Publicerat: 2011-01-27 @ 10:56:41


Vuxenlekar

Så där ja, nu har vi lekt elektriker här hemma.
-Dimmer monterad i matsalen (krävde dock lite kompletteringsshopping av älsklingen för att få det att funka, men åhh så bra det blev när det var klart!).
-Bytt sladd till och satt upp fönsterlampa i köksfönstret.
-Nytt vägguttag över köksbänken. Tidigare har vi bara haft 2 ynka kontakter i hela köket. Nu har vi 4. Vilken lyx! Då slipper vi ha en skarvsladdsdosa på bänken, alternativt att behöva dra ut allt hela tiden. Med tanke på att man i köket typ alltid vill ha micron, kaffemaskninen och vattenkokaren inkopplad så har det varit lite besvärligt. Och ibland vill man ju använda en matberedare eller så också och då är det fullt. Har irriterat mig på detta sen första kvällen i huset. Nu är det fixat. Ungefär 30 minuter tog det. Vi är bra på att skjuta sakerna framför oss men när det väl blir gjort känner vi oss väldigt nöjda.

Just det, jag är inte helt nöjd med vår blandare i köket eftersom den är så låg att vattenkokaren och andra kannor inte går in under. Kanske vi kan fixa om ett halvår eller så. Det vore skoj.

Nej, nu ska jag inte låta negativ. Jag är ju supernöjd med det vi åstadkommit idag och jag är väldigt tacksam för att min älskling är så händig som han är. Det är jag som startar upp och sen får han komma och reda upp allt. Det är kärlek det!

Publicerat: 2011-01-26 @ 21:04:04


Stor kille

Publicerat: 2011-01-26 @ 16:27:50


Och vinnaren är...

...ALVIN! (det hörs ju på namnet)

Alvin väger nu 5180 g och har därmed dubblat sin vikt sen han vägde som minst. På längden prickade P rätt på centimetern så då kan man säga att det blev oavgjort idag. Jag var närmst på vikten och han på längden. Men hur galet stor har han inte blivit vår lilla kille? Han börjar nästan komma ikapp och vara lika stor som om han varit född fullgången om man tittar på kurvan.

En lite konstig grej på BVC var att vår tant tydligen har slutat. När jag var där sist (2 veckor sedan) och vi bokade denna tid så sa hon visserligen "men då är det Kristina som är här" men jag tog för givet att hon typ skulle ha semester eller något då. Inte att hon skulle sluta utan att berätta det. Jag gillade Birgitta och hon kändes bra och trygg så lite tråkigt känns det. Denna Kristina verkade i och för sig också väldigt bra (kanske lite bättre till och med) men hon är egentligen pensionerad och har bara hoppat in som vikarie i väntan på ersättare. Det betyder att vi ju kommer få byta en gång till. Lite hattigt tycker jag allt att det blir och det är ju en viss trygghet med samma person som följer barnet från nyfödd till skolåldern men det kanske är en utopi.
Slutsatserna av dagens besök blev hur som helst att torsken nu ska behandlas med bikarbonatblandning, gegget i ögat är bara att tvätta vidare och man bör vänta med babysimmet tills han är 16 veckor så att lungorna är tillräckligt mogna. Och så måste vi se till att Alvin ligger på sin högra sida på huvudet så att han blir lite rakare. Förstår inte riktigt hur det ska gå till, det är inte så att han ligger på vänster nu utan oftats rakt men det behöver lite tryck på höger. Det får vi jobba lite med så att han blir rund och fin (fast fin är han ju redan). Tyvärr glömde jag fråga om föräldragrupp. Det skulle komma igång efter jul sa Birgitta men sen har jag inte hört mer och kanske skippade hon att dra ihop en sådan om hon skulle sluta? Tycker i alla fall att det är hög tid, man vill väl ha lite utbyte av andra med jämngamla bebisar och han är ju redan 2½ månad. När brukar sådana börja? Är ni med i någon föräldragrupp eller mammagrupp eller vad det kan tänkas heta? Vi missade ju föräldrakursen eftersom barnmorskan anmälde oss till en alldeles för sent så Alvin hann födas så vi har verkligen ingen sådan kontakt som det är nu.

Publicerat: 2011-01-26 @ 16:26:31


Torsken - never ending story

Nyss hemkommen från amningsmottagningen. Som jag trodde har torsken/svampen spritt sig från Alvins tunga till mina bröst vilket förklarar de smärtsamma såren och sprickorna. Inte kul. Nu blir det till att hårdbehandla honom med vichyvatten (eller om BVC kanske kan tänka sig något effektivare) och mig med Dactacort. Fick även lära mig teknik att få honom att ta bättre tag så gör det förhoppningsvis mindre ont av det med. Hoppas verkligen att det går över snabbt.

Har även hunnit med en hund- och barnvagnspromenad i solen hela familjen (P är ledig idag) och nu är det dags att packa in oss i bilen igen och åka till BVC. Gissa-storleken-tävlingen fortskrider här hemma. Som ni kanske minns leder jag. Nya gissningar:
P tror på 4800 g och 58 cm.
jag tror på 4930 g och 57 cm
Nu håller vi tummarna (för att jag har rätt naturligtvis och så klart för att han växer som han ska).
Ska även fråga om lite klet i ögat som inte vill ge med sig samt om de tror att det vore skadligt för honom att börja babysimma när han är 12 veckor (fast det står att det ska ha gått 12 v sen beräknat datum).

Publicerat: 2011-01-26 @ 12:26:57


Nya utmaningar

Nu har jag vart och spenderat lite mer pengar på REA:n. Jag har skrivit det förut och skriver det igen. Bebiskläder är galet farliga på REA. Typ 30-50 kr för ett plagg är ju ingenting, fast det är det ju visst. Om man handlar 10 sådana plagg...
Alvin sov hela tiden, fick mat när vi kom hem och sen var han på sitt allra allra bästa lekhumör. Så vi lekte lite i soffan, lite i babygymet och så sjöng vi lite. Han tittar ju på mig som om jag vore helt galen när jag sjunger men han blir ju glad i alla fall. Kul att någon får ut något positvt av min stämma...
Har även shoppat lite elgrejor. Jag ska leka elektriker snart och se om det kan bli lite mysigare här hemma. Ska bara övertyga älsklingen om att jag minsann vet hur man gör.
Kan bli en svår uppgift med tanke på att han alldeles nyss ifrågasatte om jag kom ihåg att det ska vara diesel i tanken i den ny bilen... Vilket förtroende!



Det pendlar ganska snabbt mellan glädje och eftertänksamhet...

Publicerat: 2011-01-25 @ 19:12:24


Skatten

Efter det långa röriga förra inlägget tror jag vi måste lätta upp stämningen lite och hur gör vi det bättre än med en bild på min skatt?

Publicerat: 2011-01-25 @ 13:43:16


Hur man räknar och hur man säger

Har funderat lite (jag gör det lite då och då ibland mellan amning, blöjbyten och annat fix).

Enligt vad jag har förstått så räknar sjukvården så att det beräknade datum man får för förlossning (39+6) just bara är ett cirkadatum och de räknar det som normalt & fullgånget när barnet föds mellan vecka 37+0 och 41+6. 92 % av alla barn föds mellan 37+0 och 41+6 (70 % innan BF och 30 % efter). När barn föds efter BF (vilket alltså är det absolut vanligaste) pratar man om att man gått över tiden. De allra flesta tycker nog att de gått över tiden så snart BF passerats men egentligen är det ju inte förens efter 41+6 man är överburen. Nu till det jag tycker är lite skumt. När barnet kommer innan BF säger de allra flesta att barnet är fött för tidigt. Även här använder många det uttrycket även om barnet enligt sjukvården är "normalburet" så snart det är fött innan BF. Jag förstår ju så klart att när man siktar in sig på ett visst datum, vilket man utan tvekan gör, så känns allt som avviker från det som tidigt eller sent. Det jag tycker är konstigt är dock att man väldigt ofta hör att någon är född för tidigt. Ett barn som är fött så tidigt att komplikationer uppstår kan man ju säga är för tidigt men bara för att barnet kommer innan BF är det ju inte för tidigt. Det kan hända är lite tidigare än förväntat, och just så säger jag om Alvin. "Han var lite tidig" men inte kan jag säga att han var för tidig (och detta trots att han ju enligt sjukvården är prematur/tidigt född) . Även om jag blev rätt chockad då han kom så är ju varje dag med honom en liten gåva och det betyder ju att jag fått 4 bonusveckor med honom jämfört om han kommit exakt på BF. Kan omöjligt säga att det var för tidigt. Nu har jag ju aldrig själv varit där, men att gå över BF är troligen jobbigare än att föda innan BF. Man hör dock aldrig dessa mammor säga att bebisen kom för sent. I min värld får det där "för" en negativ klang. Det är ju inte positivt att komma för tidigt eller för sent till kalas till exempel men det konstiga är att uttrycket används hela tiden då bebis kommit innan BF (fast den inte räknas ens som tidigt född enligt sjukvården) men inte när man passerat BF vilket om något borde ha en negativ klang med tanke på hur mycket alla som går över tiden vill ha ut sin lilla. Ja, det tycker jag är konstigt och jag bara undrar hur uttrycken kommer sig...

Vad som också är konstigt när vi ändå är inne på detta är att Alvin ju kom 4 veckor innan BF. Dock bara 1 vecka innan att räknas som fullgången. När det kommer till läkarkontrollerna hos BVC, exempelvis 2-månaderskontrollen så gör man dock den 2 månader efter BF alltså när han är 3 månader. Vaccin däremot följer vanliga schemat och görs utifrån faktiska födelsedatumet. Men frågan är hur det funkar för barn födda inom det "normala" eller för de som är överburna. Gör alla läkarkontrollerna utefter BF-datum eller är det efter födelsedatum så länge man är född i vecka 37+0-41+6? Och hur blir det för överburna barn födda efter vecka 41+6? Får de göra 2 månaderskontrollen redan när de är 1½ månad? Alltså, det är inte det att jag inte förstår vitsen med detta sätt att räkna. De tidiga barnen ges lite extra tid att nå vissa utvecklingsstadier och det är ju bra för de är ju inte lika klara när de kommer ut. Tycker bara att det blir extremt om det är så att kontrollen skett cirka den 20 januari om Alvin varit född en vecka senare och således varit fullgången men nu sker den den 10 februari eftersom de nu räknar från 10 december.

Så vad ville jag egentligen ha sagt med detta? Ingenting tror jag. Bara delar med mig av lite funderingtar jag haft men jag tror egentligen jag borde spendera hjärncellerna på viktigare saker. Till exempel lite REA-shopping kanske...

Publicerat: 2011-01-25 @ 13:38:02


Äntligen lite ordning

Skohyllan är på plats och hallmöblemanget är nu komplett. Äntligen! Det tog bara drygt 8 månader.

Gjorde även lite annan nytta idag. Inget som väntat lika länge som hallen men ända sen Alvin föddes har vi haft som ett litet presentbord på öppna spisen med alla blommor och kort han fått. Och en del skräp. Blommorna har av naturliga skäl varit döda ett tag nu och det har sett allmänt stökigt ut. Har väntat på att köpa mig en pärm av något slag att sätta in allt i och spara men det har inte blivit av att jag köpt en plastficka att lägga det i så det har fått vänta. Insåg dock att det är lite tragiskt att hela projektet ska falla på att jag inte köpt en plastficka så nu har jag lagt det som är smått i en liten svart kartong (till exempel armbanden från BB och lilla kortet med hans vikt och så som man fick direkt efter födseln) och sen har jag lagt denna kartong tillsammans med alla grattiskort i en liten fin presentpåse. Detta är inte deras slutliga plats men det är ju i alla fall ett steg i rätt riktning och känner jag mig själv rätt kan det bli en rätt lång paus för sakerna i just denna påse. Och alla vissna blommor ligger nu i soptunnan (snart i alla fall, än så länge ligger soppåsen innanför dörren i hallen men jag hoppas att den hamnar i soptunnan så snart älsklingen kommer hem).

Nu ser i alla fall sprisen som ny ut och det ser helt plötsligt så luftigt ut i vardagsrummet. Vad lite kan göra mycket...
Publicerat: 2011-01-24 @ 18:35:21


Superhjälten


Inte visst jag att Stålmannen var så söt...


En slagen hjälte. Tufft att vara ute på räddningsuppdrag hela dagarna, ibland måste man sova också.

Publicerat: 2011-01-24 @ 12:59:38


Om att amma med såriga bröst

Har varit lite jobbigt med amningen senaste dagarna och tycker nog att det förtjänar ett eget inlägg.

Maten räcker, Alvin älskar det och allt är egentligen frid och fröjd. Bortsett från att det gör så jävulskt ont i mina bröstvårtor. Har som jag skrev innan haft lite problem med sprickor i huden, tror att det kan vara torsken (som nu är borta från Alvins mun) som orsakade det. I förrgår kväll/natt eskalerade dock smärtan på vänster bröstet och det har bvlivit ett riktigt sår. Som blöder och har sig. Känns ju fjantigt att något så litet kan orsaka sådan smärta men det gör verkligen så ont att det svartnar för ögonen när han suger. Och det gör skitont när något nuddar. Allstå gör det skitont att ha någon form av kläder på sig så jag springer runt här hemma som värsta nudisten och försöker lufta och läka och lindra. Även att duscha gör ont när vattnet nuddar. Och tristast av allt gör det ju ont när Alvin ligger hos mig i famnen och jag får verkligen bita ihop för att inte skrika till av smärta då och då när han råkar nudda mitt på såret. Ja, så här kan vi ju inte ha det. Det hör ni ju. Och det blir ju inte bättre eftersom det aldrig får läka eftersom han vill äta typ var tredje timma dygnet runt. Efter varje amning är såret öppet igen och det bildas en ny skorpa som det dessutom fastnar ludd i vilket ju inte är så fräscht när han sen ska äta från det nästa gång. Så sen igår när jag kom hem har jag ammat från höger bröst som vanligt (det gör ont men är överkomligt) och så har jag fått pumpa från vänster (det gör ont att pumpa också men bli i alla fall inget direkt sug på själva såret). I natt blev det därför lite konstigt för inte orkade jag pumpa mitt i natten utan då har han fått äta bara från höger. När jag gick upp höll vänstra bröstet på att sprängas och jag pumpade ut 2 dl! Och det på typ 10 minuter. Ja, ja, det funkar ju för nu och hoppas att det kan leda till att såret läker då det får vila helt från Alvins sug och dessutom blir det ju längre pauser emellan. Men blir lite orolig att jag ska störa produktionen, att det ska bli snett (produceras mer i något av brösten) eller att det ska sluta produceras eller något sådant så nu ringde jag amningsmottagningen för att fråga om råd och höra hur jag bäst hanterar detta. För som sagt, som det är nu kan vi inte ha det. Hon ville genast boka en tid för besök, de vill ta odling på såret och se hur han suger för så här ska man inte behöva ha det. Fick en tid på onsdag (fast tills dess hoppas jag ju egentligen att det är löst) och fram tills dess kan jag köra som jag gör nu. Pumpa om det inte går att amma och så ska jag badda såret med koksalt efter amning så bildas ingen ny skorpa. Så var det med det. Jag kämpar vidare men lite synd är det allt om mig...

Publicerat: 2011-01-24 @ 12:52:43


Uppdatering

Blev en nästan datafri helg det här. Försökte logga in igår men just den stund jag hade tid med datorn funkade inte blogg.se så jag kunde varken skriva något eller läsa andras bloggar. Fast det kanske kan vara nyttigt med lite ledigt från datorn ibland förstås.

Besöket hos mina föräldrar var trevligt och uppskattat. Vi stannade över natten så nu har Alvin sovit borta för första gången sen vi kom hem från sjukhuset. Hade honom i min säng. Här hemma sover han ju i egen säng men tyckte att det kunde vara mysigt för oss båda att få lite trygghet och värme från varandra när vi skulle sova borta och utan pappa/älsklingen. Det var en halvbra idé kan man säga. Shit vad han bökar och har sig. Flaxar med armarna, sparkar med benen och vill helt enkelt inte ligga still. Bitvis under natten när han bökade som mest sov han. Det gjorde inte hans mor. Vaknade ändå ganska utvilad, sov ändå totalt sett ganska länge och så hade jag nog vilat kroppen lite eftersom mamma satt med Alvin från att vi kom dit tills vi åkte hem bortsett från när jag ammade och när vi "sov". Efter frukost igår åkte vi hem till älsklingen, kärt återseende, hatar att vara ifrån honom och han hade nog saknat oss väldigt mycket, alldeles ensam i huset. Vi åkte på en tripp till Bålsta, som spioner på några vänners husvisning och sen fikade vi på Åberg-museet. En liten lagom söndagsutflykt. Sen hade vi kort besök och efter det blev det pizza och sen film i sängen. En alldeles perfekt skön helg (bortsett från att en natt spenderades utan älsklingen).

Idag ska jag ta en promenad till Mio. Hoppas att det nu fått in skohyllan som matchar hatthyllan. När den införskaffades var de slut men det skulle komma i mitten av januari. Vore ju trist om de inte har skohyllan nu när vi äntligen fått upp hatthyllan. Solen skiner så känns lite lockande att gå ut för en gångs skull. Dock är vi nu mittemellan mattid så får nog vänta tills han fått i sig en portion till. Kanske skulle få i mig någon lunch jag med också.
Publicerat: 2011-01-24 @ 12:34:55


Glada killen

Publicerat: 2011-01-22 @ 14:48:22


Premiär

Glömde ju att skriva om en stor händelse igår. Jag drack mina första klunkar vin sen graviditetsbeskedet i början av april. Smakade väldigt ovant och lite förbjudet men gott var det och svårt att hitta något i dryckesväg som passar bättre än rödvin till en riktigt fin köttbit. Tack älsklingen!
Publicerat: 2011-01-22 @ 14:46:52


Ser man på

Tillslut kom den upp, hatthyllan. Och ännu har den inte ramlat ner. Det tror jag heller inte att den kommer att göra eftersom min händige sambo har satt upp den på bästa möjliga sätt. Fick även upp ett litet skåp i hallen, ett skåp att lägga allt det där som man vill lägga ifrån sig när man kommer innanför dörren i. Nycklar, plånbok med mera. Hoppas att det kan leda till lite snyggare TV-bänk för fram tills nu är det på den alla de där sakerna hamnat och det ser mest stökigt ut.



Ganska så nöjd är jag med gårdagens bedrifter. Efter lite TV-titt och en god middag spelade vi kort om dammsugningen. Första omgången vann P (=jag får dammsuga entreplanet), andra om gången blev vinst till mig (P dammsuger övervåningen), tredje omgången kvitt eller dubbelt, jag förlorarade och fick båda planen och sen fjärde omgången vanns av mig så P får dammsuga källaren. Förlusterna får vi dock betala för imorgon. Idag väntar annat. Älsklingen ska iväg på farligheter med gamla vänner så jag och Alvin packar in oss i bilen och åker till mina föräldrar. De vill innerligt gärna träffa Alvin (och förhoppningsvis även mig) och jag vill gärna ha sällskap. Kan hända sover vi över där också så slipper jag lägga oss alldeles själv och sen ligga vaken och vänta på älsklingen. För det är så tyvärr jag ofta gör. Kan inte somna ensam i huset. Nu är ju förstås Alvin där så helt ensam skulle jag ju inte vara men hur som helst är det svårt för mig att slappna av innan flocken är samlad.
Tror i alla fall att det är några som kommer att sakna varandra ikväll...

Mina älsklingskillar.

Publicerat: 2011-01-22 @ 14:26:15


Idag än så länge

Idag har vi hitintills gjort ingenting. Och det är minsann ganska så skönt att göra ingenting. Kanske, kanske kommer vi att sätta upp vår hatthylla idag. Om väggen vill och håller.
Publicerat: 2011-01-21 @ 16:32:18


Dagens

Har varit lite dålig bloggaktivitet från min sida idag. Älsklingen är ledig torsdag-söndag denna vecka och då passar jag på att umgås med honom istället för med datorn. Fast just nu sitter vi i soffan med varsinn dator i knät (vilken kärlek). Som vanligt har dagen dock gått väldigt snabbt. Vi hann inte mycket mer än gå upp, gå på långprmenad med hund, barn, vagn och varandra innan det var mörkt. Hämtade bland annat ut paket med sådan där bok man fyller i första året. Känns dock som om vi är lite sent ute, dels ska man fylla i graviditetsgrejer och datum för första sparkarna och sånt samt datum med Alvins första leende med mera. Måste tyvärr erkänna att här har vi varit lite dåliga föräldrar och inte antecknat sådant. Alltså jag vet ju kanske på ett ungefär men hur kul är det att fylla i det. Typ "mitt första leende: kom ungefär cirka någon gång i december". Måste genast uppdatera allt jag kan i boken och sen fortsätta fylla i med allt nytt. Mina föräldrar var duktiga föräldrar och skrev ner allt sådant och det är ju faktiskt ganska kul att läsa så här i efterhand. Speciellt efter att man själv blev gravid och mamma (fast just mamma och gravid lär ju i och för sig Alvin aldrig bli om inte den tekniska utvecklingen går väldigt mycket framåt/åt konstigt håll de närmsta 20 åren).

Efter promenaden blev det lite slapp i soffan och sen middag hos svärföräldrarna. Han kan verkligen charma alla vår älskade unge. Kanske inte så konstigt att farmor och farfar blir glada av att se honom men jag blir ju så klart stolt för varenda leende han fyrar av (se där, det kan man bli fast man inte vet när det första kom). Lite tråkig upptäkt gjorde vi dock på resan hem. Min nya bil som levererades dagen innan förlossningen men som först nu har fått vinterdäck och går att köra (eftersom den blev insnöad på vår uppfart ungefär i samband med att vi kom hem från BB har den inte gått att få ut förens nu då snön i några dagar bestämde sig för att smälta bort litegrann) visade sig dra mer än 2 liter diesel per mil. Det är en nästan ny bil som borde dra typ 0,6 (enligt P, jag kan inte riktigt uttala mig i frågan). Nu åker jag ju inte så många mil direkt så det blir ju inte så farligt i pengar men lite lurade känner vi oss allt. Och just det, sa jag att älsklingen är bilförsäljare....

Publicerat: 2011-01-20 @ 23:03:22


Alvin gymar



Publicerat: 2011-01-20 @ 14:44:15


Försäkran

Sitter just nu och försöker välja barnförsäkring. Har fått hem en massa papper, allt kostar typ lika mycket, antar att det är villkoren som skiljer så hur ska man kunna välja? Någon som har något tips? Och i hälsodreklarationen måste man fylla i födelsevecka samt om barnet legat inne på sjukhus. Kommer det ställa till det något att han är född för tidigt och att han låg inlagd för gulsotsbehandling? Det kan väl inte gärna spela någon roll? Jag är lite knäpp och tycker normalt att det är kul att fylla i blanketter men just detta med hälsodeklaration känns så myndigt på något vis. Blir ju rädd att missa något och att det ställer till det sen och det känns läskigt...
Publicerat: 2011-01-20 @ 14:12:31


Övning ger färdighet

Idag har vi ju inte hunnit vara hemma något men igår övades det nacke ska ni veta. Han är duktig men det är väldigt svårt att fånga det på bild.

Publicerat: 2011-01-19 @ 18:37:05


Om tider

Idag har dagen gått åt till besök på mitt jobb. Varje liten grej man gör blir på något outgrundligt sätt ett dagsprojekt. Spelar ingen roll om det handlar om en fika, besök på BVC eller något som verkligen tar flera timmar. Jag hinner liksom inte mer än gå upp och göra oss klara innan (detta gäller vilken tid jag än ska vara borta vilket är lite skrämmande) och sen kommer man hem lagom till middagstid. Skumt. Som om man var i en annan tidsdimension eller så.

Besöket på jobbet gick hur som helst bra. Alla tyckte Alvin är såååååå söööööt (så klart) och det var trevligt att träffa alla. Min lilla grupp ska få eget rum (tidigare har vi suttit i landskap) så jag började med att packa ihop mina grejer och flytta. Lite lustigt kändes det, mitt bord såg ju ut som jag lämnade det och eftersom jag inte hann jobba klart så innebar det att det stod en halvdrucken vattenflaska på bordet, en öppnad förpackning läkerol (stor last under graviditeten), lypsyl och handkräm låg framme och det såg helt enkelt ut som det brukar se ut varje morgon när man kommer dit. Fast nu har jag inte varit där på mer än två månader och allt hade ett tunt dammlager på sig (vilket säger en del om städningen på mitt jobb). Nu är i alla fall allt flyttat till nya rummet så när jag så småningom kommer tillbaka är mina saker förhoppningsvis kvar.

Jag bjöd på bullar som snälla ICA hade bakat dagen till ära och Alvin fick present av arbetskamraterna. Ett tufft klädset, munkjacka, byxor och body. Allt i storlek 68 (första plaggen i den storleken) så det lär nog dröja lite innan han växer i det men det blir prima så småningom. Dagen och alla intryck verkar dock ha tagit hårt på lillkillen, han ligger nu och sover i vagnen och har så gjort sen vi lämnade kontoret.
Publicerat: 2011-01-19 @ 18:33:33


Glada lekar i babysittern



Jag har sagt det förut, babysittern är grym!
Publicerat: 2011-01-18 @ 18:42:04


Torsken

Har, efter att ha googlat en del, kommit fram till att Alvins tungtorsk nog spritt sig till mina bröst också. Det förklarar varför det gör så jävulskt ont i början av varje amning. Har liksom som små sprickor som svider och ömmar och så ser det rätt irriterat ut. Så nu ska jag inte bara pensla Alvins tunga och doppa napparna i vichyvattnet. Nu baddar jag även brösten i detta. Omständigt ska det tydligen vara...

Publicerat: 2011-01-18 @ 18:11:52


Dagligt sömnrekord

Promenad till brevlådan och en liten extra sväng efter det för att rasta hunden resulterade i bebis som sov väldigt gott. Lät honom ligga kvar i vagnen även efter vi kommit hem och han sov i ytterligare nästan 2 timmar! Under den tiden hann jag förutom att äta en burk ravioli även med en att bocka av en del på listan. 3 tvättmaskiner körda (men den ena är fortfarande igång så kan inte bocka av ännu). Sen har jag ringt diverse försäkringsbolag för att försöka teckna en barnförsäkring. Inom närmsta dagarna kommer det droppa in en drös med info i brevlådan så jag ska forska mer i saken sen och försöka bestämma bolag och belopp. Nu har jag dock en lite gnällig pojke här hemma (borde han inte vara pigg och glad efter så ordentlig sömn?) så sen han vaknade har jag mest suttit fastkilad i soffan med ena tutten i Alvins mun. Och det ska jag tydligen fortsätta med. Denna paus var visst inte uppskattad.
Publicerat: 2011-01-18 @ 17:19:25


Minnet

Så har jag då äntligen avslutat arbetet med förlossningsberättelsen. Ytterligare en punkt att bocka av på min att-göra-lista. Jag måste ha en sådan lista nu för tiden. Minnet är så kort att allt som inte står på listan blir bortglömt. Måste till och med skriva upp att duscha och äta. Det enda jag minns utan listan är att mata och byta på Alvin (svårt att glömma, han har en bra alarmfunktion om det skulle bli för långe mellan gångerna). Sen brukar jag oftast minnas att det är dags att sova men det betyder inte nödvändigtvis att det verkligen blir sova.

Nu står det i alla fall mat till Alvin på listan. Sen ska jag ringa och ordna en barnförsäkring, göra oss redo för rolig promenad i isslasket med vagn och trassligt koppel och allt. Efter promenad ska jag starta lite tvättmaskiner, ska lyxa till det med rena lakan tänkte jag och så är det säkert något mer jag borde göra men som jag inte minns just nu.
Publicerat: 2011-01-18 @ 12:10:09


Förlossnigsberättelse del 3 - Äntligen!

Nu kommer den äntligen som utlovat. Sista delen i förlossningsberättelsen. Som jag skrivit tidigare är detta i första hand skrivet för min egen skull.  Jag vill kunna läsa och minnas senare. Det är en lång historia, möjligen ointressant för utomstående och möjligen (troligen) inte speciellt bra skrivet men det är min historia om hur min älskade Alvin kom till. Alla tidigare delar finns att läsa under kategorin Förlossningen men detta är historien om timmarna innan Alvin gjorde riktig entre i våra liv.

Efter att ha irrat runt en del på sjukhusområdet hittade vi slutligen förlossningen. Undersköterskan Lottie kom efter vad som kändes som en evighet och släppte in oss. Eller snarare mig, P var tvungen att parkera om bilen. Lottie visade mig in på ett undersökningsrum och bad om min journal. Denna hade jag dock aldrig fått utskriven. Gav henne de provsvar jag hade med blodgrupp samt CTG-kurvan från eftermiddagen. Jag ombads lämna urinprov och fick sen lägga mig på britsen och kopplades upp på CTG. Värkar hade jag hela tiden och bebbens hjärtljud såg bra ut. Lottie gick och släppte in P, sen informerade hon oss om att en barnmorska skulle komma och så fick vi se om vi skulle få stanna. WHAT? Jag hade regelbundna värkar, vattnet hade gått och vi hade åkt genom hela stan. Övervägde de ens att skicka hem oss? Barnmorskan skulle dels kolla om det verkligen var vattnet som gått samt göra en undersökning för att se om jag öppnat mig något. Troligen skulle vi få stanna hur som helst om det var vattnet som gått eftersom det var prematurt. Skulle dock inte vara någon fara om det var på G även om jag inte var fullgången, problem med barn födda i vecka 36 (jag var i 36+0) är att de är små, lite för trötta för att äta och risk för gulsot. Dessutom svårare att hålla värmen. Barnmorskan Pernilla kom in och presenterade sig, bad att få titta på min binda, mätte med någon form av papper, om det var det fostervatten och det var det (ja, jag sa ju det ju!). Sen gynundersökning och hör och häpna, var 4 cm öppen. Hade visserligen haft ont men hade trott att vägen dit skulle vara så mycket längre och mer tidskrävande. Blev inskriven 04:50 samt ombedd att klä mig i sjukhusskjorta och landstingets nättrosor och jätteblöja. Sen fick vi promenera bort till förlossningssalen med ett par stopp för värkar på vägen. Väl där inne blev jag tilldelad ett ståbord eller vad det kan tänkas heta, radion på och ljuset dämpat (klockan var ju trots allt väldigt lite och vi hade sovit väldigt lite). Frågade hur lång tid det skulle ta nu ”1 h per cm och du ska till 10, sen är det dags för kryst”. Aha, 6 h minst då…. Ganska snabbt började jag ha ganska mycket mer ont. Kände att jag i alla fall ville diskutera smärtlindring. Krånglig situation, man vet liksom inte vad som väntar, hur länge, hur mycket ondare, är jag mesig som vill ha hjälp redan nu? Barnmorskan kom, fick instruktioner om lustgasen och testade den, blev lite snurrig och inte hjälpte det direkt mot smärtan men fördrev ju tiden lite i alla fall. Fick också veta att eftersom jag var öppen så pass mycket var epidural ett alternativ. Kändes dock mesigt tidigt. Försökte med lustgasen ett tag men det gjorde djävulskt ont. Ringde på barnmorskan igen, hon förberedde mig för epidural, fick dropp i handen med antibiotika (eftersom vanlig orsak till för tidig födsel är infektion ville de säkra upp med det) och ringde på narkosläkaren. I samband med detta byttes nattskiftet av och vi blev presenterade för barnmorskan Karin, undersköterskan Marie och undersköterskestudent som jag ej vet namnet på och var det sämsta förlossningssällskap man kan tänka sig. Narkosläkaren kom, en arrogant man som pratade i telefon under tiden och bara så åt mig att jag måste ligga helt stilla. Jag låg helt stilla men det var väldigt svårt under värkarna. Folk som inte själva fött barn (eller åtminstone kan tänka sig in i situationen) borde inte få arbeta på en förlossning. Till slut var det i alla fall klart, kändes som minst en halvtimme men vid det laget hade jag tappat all tidsuppfattning, smärtan och tröttheten var allt som existerade. Undersköterskan lovade mig att jag skulle må som en prinsessa inom en halvtimma. Redan efter 5 minuter skulle jag känna skillnad, efter en kvart skulle det onda vara borta. Detta var ungefär kvart i 8. Jag frågade P ungefär var 30 sekund hur lång tid det gått. Drack lite nyponsoppa, försökta tänka på annat men höll på att bli galen. Det blev ju ingen skillnad. Det blev värre. Vet inte om det var för att värkarna faktiskt gjorde ondare och kom tätare eller om det var för att jag nu endast låg och väntade på att det skulle gå över. Till slut gjorde det så ont att jag grät, ringde på klockan igen. Undersköterskan kom in och sa något i stil med ”men lilla vän, har du fortfarande så ont?”. Ja, det hade jag och hon hade ju lovat att jag skulle må som en prinsessa. Tyckte dessutom att det tryckte på allt mer neråt, som att jag behövde gå på toaletten, vilket P förmedlade fram. ”Oj, oj, då kanske det faktiskt börjar bli dags”. Hon hämtade in barnmorskan som gjorde ny undersökning. 10 cm öppen. Nu var klockan (enligt journalen) cirka 8:30. Men fortfarande var bebben för högt upp. Hon gav mig bolusdos i epiduralen, svårt att säga om den hjälpte, samtidigt fick jag värkstimulerandedropp. Tyckte att det hela var väldigt jobbigt då, fick i alla fall förklaringen till att epiduralen inte verkat, det var lite för sent för den. Vid 10 fick jag prova att sitta på boll vilket var skönt men då gick inte bebbens hjärtslag att läsa av på CTG:n och efter många försök fick de sätta skalpelektrod. Det var ingen fara, bara de att de inte gick att läsa av. Fast i sängen igen. Fick prova sidan, byte av sida och på rygg, många byten av ställning för att hjälpa bebben neråt. Själv ville jag bara sova, sa säkert hundra miljoner gånger att jag inte orkade mer fast jag förstod ju ändå att det inte fanns något riktigt alternativ och både P och undersköterskan peppade mig. Klockan 11 var det dags för krystvärkar och det blev en helt ny sorts smärta. Måste säga att de sista timmarna liksom flyter ihop, minns inte vad som hände när, föll nästan i sömn mellan värkarna, lustgasen började kännas riktigt obehaglig och fick andas syre istället. Jag krystade för mycket med ansiktet och för lite där jag skulle, det sved som tusan (som om någon eldade inne i mig) men till slut, klockan 11:30 kom han äntligen ut. Minns att jag kände att huvudet liksom fastnade halvvägs ut mellan två värkar, när sen äntligen nästa kom gled han ut. Helt tyst var han dock och jag frågade om han inte skulle skrika. Det kommer fick jag till svar och de var så lugna att jag inte hann bli orolig. Orkade nog inte riktigt heller. P som var lite mer med vågade inte titta men de fick igång honom ganska snart och la honom på min mage, längre kom han inte eftersom navelsträngen var så kort. P klippte den och sen låg han äntligen hos mig. Dock inga sugförsök vilket jag fick förklarat var för att han var så tidig. Och han kändes så otroligt liten. Jag som alltid trott vi skulle få en stor bebeis med tanke på att vi båda är så långa. Vägning och mätning visade 2750 g och 48 cm, helt normalt i ”hans ålder”. Direkt så betagen av denna person som vi skapat fast jag var så slutkörd att det nog inte var förens sen uppe på BB som jag verkligen förstod och som alla känslor kom över mig. Allt hade gått så fort, jag var lite i chock, var inte beredd och även om det var jobbigt så tog det ju faktiskt bara 12 h från att jag fattade vad som höll på att hända tills han var ute.

Ja, detta var det, sammanfattat på några rader, den största stunden i mitt liv!

Publicerat: 2011-01-18 @ 12:04:55


Det opåverkbara väderhelvetet

Jo just det, jag måste passa på att klaga lite på det opåverkbara. Detta väder alltså. Runt nollan och grått. Först lite plus så att snön börjar smälta, sen lite minus framåt kvällen så att allt blir is. Is och slask. Att gå på promenad (vilket man faktiskt måste om man har en kissnödig hund) är ingen lek. Det roliga är att liksom parera ishalkan utan att ramla ner i de avgrundsdjupa vattenpölarna. Extra kul dagtid (fast då är det i alla fall ljust) när man dessutom ska ha med bebis på promenaden. Brukar ju köra med bärselen men vågar verkligen inte det när det är så halt. Risken att stå på arslet är väl typ 50 % och det verkar dumt att dra med sig det finaste man har i fallet. Så nu har det blivit promenader med hund och barnvagn. Men det är verkligen inte lätt det heller, bara att köra vagnen i detta väder är ju en match. Om man dessutom har en galen hund som älskar att springa zick-zack framför vagnen kan ni ju tänka er hur det går. Fast jo, man kan ju i alla fall ta stöd av barnvagnen när man håller på att halka.

Japp, dags att ge sig ut då (men Alvin lämnar jag inne med älsklingen). Bara att snöra på sig skridskorna och köra!
Publicerat: 2011-01-17 @ 22:27:55


Mjölk till middag

Oj, oj, oj. Hunger på hög nivå till vänster om mig i soffan nu. Hade en plan men det får bli senare. Nu ska jag servera lite mjölk till lill-herrn.
Publicerat: 2011-01-17 @ 21:12:54


Lite torsk till middan?

Smarrig middag intagen (tortellini med bacon och massa parmesan) och nu lite slapp i soffan framför idrottsgalan. Alvin lite mer än slappar, sover. Och nappen åker ut och in med en väldans fart. Har börjat doppa nappen i vichy-vatten. Han har ju torsk/svamp i munnen (vem kom på att kalla det torsk? Låter ju lika illa som det ser ut) och BVC-tanten sa åt oss att pensla med vichy-vatten eller bikarbonatlösning. Men vad då pensla? Med tops sa hon men hur lätt är det? Och hur ofta kommer man ihåg att göra det? Nej, nu har vi kommit på en lösning som i alla fall funkar. Har hällt upp ett glas med vattnet och så doppas nappen i det innan varenda gång den stoppas in i munnen efter att ha spottats ut (vilket är typ 100 miljoner gånger i minuten). Tungan blir ju liksom penslad då. Borde väl funka lika bra?
Publicerat: 2011-01-17 @ 21:11:18


IKEA-premiär

Undrar hur länge ens son tycker om att följa med till IKEA, känns som det inte brukar vara något som uppskattas av det manliga släktet. Idag har Alvin besökt IKEA för första gången och det gick utmärkt. Han verkade trivas och jag tror bestämt att det kan bli fler besök. Handlade en del bebisgrejer som jag hade tänkt köpa innan han kom men aldrig hann med samt lite annat småfix, bland annat en lampa till fönstret som kan ersätta den bortplockade julstjärnan. Det är alltid lika mysigt att ta fram julen men minst lika skönt och uppiggande är det att ta bort den. Bara det att det som sagt känns lite tomt på vissa ställen. Luftigt skulle man kunna säga men just stjärnan var ju en favorit att ligga i soffan och titta på (nu talar jag för Alvins räkning) så där blir det prima med en permanent lampa nu istället.

Alvin testar just nu sina röstresurser, han är inte direkt ledsen, verkar möjligen lite arg på djuren i babysittern, men mest tror jag han testar hur högt han kan låta. Ganska så imponerande högt är svaret. Fast nu somnade han. Väldigt skumt hur snabbt det kan slå om. Det går ju dock åt båda hållen, lika snabbt han kan gå från arg till lugn kan han ju gå från lugn till panikledsen. Man vet aldrig vad som ska hända näst men det är ju också lite av charmen.
Publicerat: 2011-01-17 @ 17:47:56


Hundtårar

P jobbar idag. Kompis A har varit här på besök och träffat Alvin för första gången. Troligen kommer hennes sambo få det lite tufft ikväll. Hon är rätt sugen på en liten hon med och den längtan blev nog inte mindre efter att Alvin charmat henne totalt.

Alvin sov inte så bra i natt, blev många korta pass och nu vägrar han sova själv, måste ligga i mitt knä eller möjligen tätt brevid mig i soffan och om jag försöker lämna soffan blir det gnäll. Dessutom, alldeles nyss när han äntligen blivit lite lugn ser hunden något genom fönstret som han av någon anledning tror är en fiende eller så och börjar skälla högt. Och Alvin ryckte till och sen kom tårarna, mungiporna neråt och verklig gråt. Alldeles uppskrämd och jag fick vagga honom lugn i famnen. Stackars lilla killen. Hade tänkt hinna städa undan julen här, det är ju verkligen hög tid men det får nog bli när älsklingen kommit hem och kan ta Alvin. För som sagt verkar det svårt att lägga ner honom. Ska göra ett försök nu, vanka runt lite och vagga och hoppas han fortsätter sova själv i sängen. Wish me luck....
Publicerat: 2011-01-16 @ 15:17:45


Första doppet

Första gången Alvin badade hemma, alltså för typ 1½ månad sen såg han mäkta förvånad ut men nu älskar han att plaska runt i baljan. Tyvärr har jag inga bilder i datorn på det så bjuder på denna från premiärdoppet hemma i handfatet.



Publicerat: 2011-01-15 @ 12:16:38


Babysimma

Jag vill börja på babysim med Alvin. Jag skulle gärna göra det nu på en gång men följande kriterier måste vara uppfyllda:
Väga över 4 kg: check!
Navel helt läkt: check!
Äldre än 12 veckor: nope

Tänkte att 3 veckor är väl ok att vänta, det går ju snabbt för här bara flyger tiden förbi. Sen läste jag lite mer i det finstilta "12 veckor efter beräknat förlossningsdatum". What? Då måste vi ju vänta i 7 veckor, men varför? Han är ju liten men över de 4 och beter sig ju som en 2 månaders och inte som en 1 månaders så varför? Tänkte först att man kan väl mygla och bara säga hur gammal han är och inte nämna att han borde varit en månad yngre (känns ju helt sjukt att säga så) men smarta älsklingen sa då att det ju troligen är för Alvins säkerhet som regeln finns och att det nog är dumt att ljuga. Och ja, där har han ju rätt (som så ofta annars). Måste i alla fall ta reda på varför regeln finns och har alla babysim den regeln? Vet ni varför det är viktigt? Jag vill ju plaska snarast och det är jag övertygad om att även Alvin vill.

Publicerat: 2011-01-15 @ 12:07:36


Om nattliga trender

Ännu en natt med helt ok sömn, har senaste 3 nätterna blivit ett pass med mer än 3 h mellan matningarna och jag håller tummarna att det är en trend men vågar egentligen inte skriva det för nu är det väl jinxat och återgår till 2 timmars pass. En annan klar förbättring på nätterna (och även på dagarna) är att vi nu klarar oss helt utan amningsnappen. Just nattetid är det väldigt skönt att slippa tända lampa och tvätta den och ha sig innan man kan börja amma. Nu kan jag i mörkret lägga honom rätt och så äter han tills han somnar om och då flyttar jag tillbaks honom till hans säng. Jag behöver inte ens sätta mig upp! De vakna stunderna blir i och med detta både trevligare och kortare och det betyder mer sömn och trevligare mamma.

Ett nytt problem har dock uppstått (aldrig är man nöjd). Eller det har hänt tidigare men nu har det hänt flera gånger per dag och var dessutom det som gjorde Alvin missnöjd imorse (tror jag) och således anledningen till uppstigning (och alla sådana moment vill vi gärna minimera). Han lyckas kissa uppåt på något vis. Eller så är det när han ligger så att det på någotvis börjar rinna uppåt (men fysikens lagar talar ju lite emot det). Blir i alla fall så att han blir alldeles blöt, liksom mellan armhålan och blöjkanten. Det är inte att blöjan är full och jag tycker att den är i rätt storlek och sitter bra. Ni andra med söner (för jag skulle tro att detta är ett manligt problem), har ni råkat ut för samma sak? Några tips?
Publicerat: 2011-01-15 @ 11:59:07


Magdroppar hit, magdroppar skit

Blidde dåligt med text även idag. Mamma/mormor kom på besök hela eftermiddagen och eftesom våra dagar inte börjar förens vid lunch ungefär så blev det så.

Tänkte idag att jag skulle testa och ge Alvin sempers magdroppar. Han kämpar ju en del med sin lilla mage och minifom funkade inte alls (eller jag märkte i alla fall ingen skillnad) och alla tipsar över allt om sempers droppar. Så jag gav honom 5 droppar innan amningen vid 11. Det kommer jag ALDRIG göra om. Han började kräkas medans han fortfarande ammade. Först trodde jag att det var lite som det ibland blir med flaskan. Att han fått i sig för mycket för snabbt och att överskottet kom upp men detta var verkligen inte bara överskottet. Han kräktes upp nästan allt han fått i sig (och mest landade det på mig och soffan) och sen när jag senare la honom på skötbordet kräktes han lite till. Det var inget som varit nere i magen utan det han precis ätit. Allt annat som vanligt så jag kan inte härleda detta till något annat än dropparna. Och sen har han varit lite gnällig under eftermiddagen. Turligt nog var ju som sagt mormor på besök och hon skämmer mer än gärna bort honom med att låta honom ligga i knät hela tiden så det gick ok ändå. Bra att hon kunde ta Alvin också så att jag fick duscha i lugn och ro och sen hjälptes vi åt att bada Alvin också. På det hela alltså en bra dag men aldrig mera Sempers magdroppar.
Publicerat: 2011-01-14 @ 19:06:36


REA-shopping

Dagens äventyr gick bra. Alvin sov sig igenom större delen av den 5 h långa dejten, lite oartigt kan man tycka men ganska skönt för mamman när hon skulle shoppa och umgås med likasinnad. En hel del kassar kom jag hem med. Det är lite lurigt med babykläder på REA, mycket som bara kostar en femtiolapp och det är lätt att ryckas med. Många plagg för 50 kr blir dock inte så billigt i slutändan.

Facit av shoppingen blev en stålmannen pyamas, 2 randiga helkroppsplagg (lite oklart om det är pyamasar eller vardagsoveraller men sköna såg de ut att vara så jag slog till), body med slipstryck, coola bruna byxor, strumpor, dregellappar och slutligen blåa snickarbrallor. Sen blev det även en kofta, ett linne, en top och balsam till mig samt lås att ha till barnvagnen. Och slutligen någon slags tändklossar till brasan som L intygade var super samt skruvar med plugg till hatthyllan om vi eventuellt någonsin ska sätta upp den. Troligen kommer ni någon gång få se foton på inköpen men det får bli när de används, känns roligare så. Just balsamet kan ni dock aldrig räkna med att få se foton på när det används, det kan jag säga redan nu med säkerhet.

Hade för övrigt en liten tanke att lägga ut den där förlossningsberättelsens sista del nu idag 2 månader senare. Tänkte att det skulle finnas någon fin symbolik i det, att den blivit liggande så länge så att den i alla fall kunde publiceras på ett betydelsefullt datum men det är ju tyvärr så att den fortfarande kräver lite, lite finjustering. Vi får se, jag har ju fortfarande 56 minuter på mig. Måste dock kila ner till tvätten och hämta de nyinköpta plaggen så att de kan börja användas.

Publicerat: 2011-01-13 @ 23:04:25


HippHippHurra på 2-månadersdan

Idag blir Alvin 2 månader. 2 månader av oslagbar kärlek och fantastiska upplevelser. Och däremellan en och annan äcklig blöja, trötthet man innan inte trodde existerade, såriga bröstvårtor och annat mys. Men som sagt, kärleken till den lilla krabaten vi skapat är oslagbar och överträffar allt!

Tänk så mycket som hänt på 2 månader, hela livet har förändrats och fått en helt annan mening som jag omöjligt kunde förstå innan jag satt med Alvin i min famn. Och varje dag händer det något nytt. Igår följde han ordentligt med blicken, han försöker fånga sina fiskar i babygymet med munnen och han skrattar åt oss lika mycket som vi skattar åt honom. Favoritpositionen när han är pigg är ståendes. Favoritpositionen när han är trött är liggande på mamma eller pappas bröst klängande som en liten apa. Han blir rädd och rycker till av plötsliga ljud och blir liksom ledsen på ett helt nytt vis och det kommer tårar. Och så han har liksom börjat prata. Måste väl erkänna att jag inte riktigt förstår allt han säger men gulligt är det och det har en helt annan ton en de ljud han fått ur sig tidigare. Han kan också lyfta nacken jättelänge, allra bäst när han ligger mot ens axel så att han ser mer vad som händer och så kan han rulla från mage till rygg. Han är allt bra duktig vår lilla prins och jag älskar honom mer och mer för varje dag som går. Hjärtat håller ju liksom på att sprängas när man tänker på hur fantastisk han är.

Publicerat: 2011-01-13 @ 18:49:43


Dejt

Nu lämnar vi hemmets trygga vrå ett tag. Alvin ska på dejt med kommande hustrun Isabelle och jag får umgås med bästa vännen ett tag.
Publicerat: 2011-01-13 @ 10:57:52


Svett & gammal mjölk

Har varit dåligt med bloggandet idag.

Hade en natt med 5 h sömn i streck tack vare att snälla älsklingen tog nattmatning med flaska. Uppskattas väldigt men jag är lite orolig för hur det gått för honom idag. Stackarn som jobbar. Men som sagt, uppskattas väldigt och det känns i kroppen. Även idag har Alvin varit rätt klängig, svårt att få så mycket gjort då, han behöver ju sova men det gör han endast i min famn. Fick dock lite myror i brallan av att bara sitta still så nu har jag kört ett varv med dammsugaren samt en tur till tvätten nere i källaren med Alvin i bärsele. Funkade fint och brummandet verkar verkat sövande. Fast det känns att han är tyngre än sist jag gjorde så. Tänkte nu försöka duscha, hoppas bara det funkar att lägga honom i sängen en liten, liten stund. Jag luktar svett och gammal bröstmjölk tror jag.

Kan för övrigt glatt meddela att diskmaskinen funkar!
Publicerat: 2011-01-12 @ 17:06:34


Om storleken

Så var BVC-besöket avklarat. Allt såg bra ut och han växer i en väldig fart. 4670 g, oavgjort mellan mig och P i gissa-storleken-tävlingen, vi var båda 80 g i från åt varsitt håll. Han har alltså ökat 670 g i vikt på mindre än 3 veckor. Tänk om det fortsätter så här, han kommer snart vara så stor. Än så länge är han ju fortfarande rätt liten 2 månader gammal (snart). Har en kompis som fick sin dotter på julafton, hon vägde då 4020 g, alltså i princip lika mycket som Alvin vägde dagen innan och han var då nästan 6 veckor. Hon är dessutom typ 1,50 lång så ännu galnare om man tänker på det. Sen fick en annan kompis sin dotter förra måndagen, 4220 g, alltså också ungefär samma vikt som Alvin fast han då var 7 veckor äldre. Så ja, med det i åtanke kanske det är fel att säga att han är stor? Han hade för övrigt bara vuxit en centimeter på längden vilket förvånade mig lite då jag snarare tycker att det känns som om han blivit så lång (mer det än bred). Fast det kan också vara att han är så mycket starkare som spelar in, han var liksom mer ihopkrupen förut. Mer än 2 kg har han i alla fall gått upp sen han vägde som minst (2580) så inte konstigt att det känns.
Publicerat: 2011-01-11 @ 19:26:17


Botemedlet mot trött mamma


Jo, man kan ju bli lite trött ibland på att inte få sova och äta när man önskar men sen kan man ju ta sig en titt på sitt lilla underverk och då är allt tråkigt glömt.
Publicerat: 2011-01-11 @ 15:02:08


Det slår ju aldrig fel

Alvin somnade visserligen men inte sov han till 3 som jag tyckte han skulle. Precis när jag vid 2 öppnade kylskåpsdörren för att göra mig själv lite lunch så tyckte han minsann att det var hög tid för honom att få mat. Det slår verkligen aldrig fel. Han kan ligga hur nöjd som helst själv enda precis till jag ska äta. Och det är ju Alvin som regerar här hemma så det var bara att vänta med min mat och slänga fram mjölkmaskninen. Nu är vi båda mätta men Alvin har inte somnat om och har sovit oroväckande lite idag. Funderar nästan på att åka iväg tidigare till BVC och ta en extra sväng med bilen för då sover han ju oftast utmärkt. Nu är han mest gnällig här hemma men vägrar sova och om han nu skulle somna skulle jag ju ändå vara tvungen att väcka honom snart igen för att klä på ytterkläder och åka iväg. Får se hur jag gör, just nu är det i alla fall inte bra. Mest gnäll och ständigt vaggande är det enda som funkar och jag har inte ens hunnit försöka sätta ihop diskmaskninen igen.
Publicerat: 2011-01-11 @ 14:57:32


Smutsig disk

Jo, jag glömde ju skriva att jag just i detta nu multitaskar och samtidigt som jag skriver jobbar på att laga vår diskmaskin. På sistone har disken inte blivit speciellt ren i den och det är ju tråkigt och förtar lite vitsen med en diskmaskin. Nu har jag undersökt dess innersta och hittat en hel del igentäppta ventiler/silar. De var liksom fulla av samma sorts fläckar som man kunnat se på våra nydiskade glas. Nu har jag tagit loss alla dessa (och hoppas att jag sen kan lyckas ätta tillbaka allt på samma ställe) och lagt delarna i blöt i diskhon. Hoppas att lite varmt vatten och diskmedel löser upp det mesta. Resten får jag väl försöka skrubba bort med diskborsten och jag tror att när jag sen sätter tillbaka allt så borde disken bli skinande ren igen. Fast det förutsätter som sagt att jag lyckas lokalisera vart alla delar hör hemma men det ska nog gå bra. Känner mig väldigt duktig som ens tagit tag i detta måste jag tillägga. Tänk hur jag ska känna mig om det lyckas också!
Publicerat: 2011-01-11 @ 13:32:39


2+2+2+2=8...

I natt var tyvärr inte den bästa av nätter men känner mig ändå ok idag. Lyckades nog totalt sova typ 8 h (på 11 h i sängen) men detta uppdelat i som mest 2 timmars pass och det sliter att aldrig få sova en längre sammanhållande period. Dessutom var 2 h med Alvin liggandes på min mage för att han skulle sova överhuvudtaget och då blir min sömn lite lidande. De sista 1,5 timmarna sov han på min arm, inte heller optimalt. Har ganska ont i nacken, axlarna och ryggen idag. Tror att gnyendet i natt berodde på hög aktivitet i Alvins mage samt på att han är ganska täppt i näsan. Älsklingen smög i alla fall upp så tyst imorse att jag inte ens märkte det (tror aldrig det har hänt förut) och därför var jag helt förvirrad när jag vaknade och han var borta. Men det var ju skönt så klart att inte bli väckt när Alvin för en gångs skull sov lite. Fast nu saknar jag ju god-morgonpussen förstås, får ta igen det ikväll. Natten bjöd dock även på ett stort framsteg. Tack vare att amningsnappen snart är helt bortvänjd (behövs ibland när bröstet är för stort och Alvin för panikhungrig eller för att skydda mina köttiga sår på vänster tutte) så funkar det nu utmärkt att amma liggandes. Fick aldrig till det med nappen och det är helt klart en fördel att inte behöva resa sig och tända lampan när det är matdags.

Alvin har för ungefär en timme sen fått ut det han kämpade med i natt (tänk att han ligger och trycker i typ 12 h stackarn) och nu kan jag tycka att han borde vara trött för han sov säkerligen ännu mindre än mig i natt och vid 3 är det matdags för att vi ska komma iväg ordentligt till BVC. Skulle vara önskvärt att han sov fram tills dess men han verkar inte riktigt lika inne på den linjen.

Galet hur detta har blivit en blogg som på slaviskt vis berättar om Alvins (och till viss del även mina) sov-, mat- och bajsframsteg. Haha, man blir allt bra knäpp som förälder.
Publicerat: 2011-01-11 @ 13:26:19


Om fysiska framsteg

Jo, det gick bra att jobba. Alvin låg mest och sov som han mest gör på eftermiddagarna och nu ligger han nöjt och leker i sitt babygym. Hela kvällen har han varit lite grinig, eller nästan som arg. Fast på ett sött vis. Han vill liksom använda sina muskler och blir lite frustrerad när hans föräldrar inte förstår detta och låter honom ligga eller sitta stilla. Knäppa föräldrar som inte förstår att en bebis vill sitta upp ordentligt så man ser allt, stå upp i mammas eller pappas knä eller varför inte slå lite vilt med händerna i luften. Med tanke på dessa mönster borde ju babygymet just nu vara perfekt och så verkar det alltså vara. Så kul att se att han är mer med och verkligen har en vilja att använda sin kropp. Och nu pratar han lite också. Inte så lätt att förstå honom men han låter nöjd. Imorgon måste jag verkligen fota honom när han leker. Så söt. Men det måste alltså bli imorgon för kameran gillar ju som jag tidigare skrivit inte lampan och utan lampan blir det mörkt. Dessutom ligger kameran just nu på laddning.

Imorgon är det dags för BVC-besök igen. Har inte varit där sen dagen innan julafton. Då vägde Alvin exakt 4000 g och var 54 cm lång. Känns som han har vuxit något ofantligt på längden nu men vi får väl se. Jag gissar på 58 cm och 4590 g, P gissar på 60 cm och 4750 g. Låter ju helt orimligt båda våra gissningar men förra gången hade han gått upp 480 g på två veckor och nu har det alltså nästan gått 3 sen sist. Hoppas ju så klart att han växer ordentligt men samtidigt blir jag lite vemodig. Han får ju inte bli stor för snabbt, det är ju läskigt ju.


Alldeles färsk för drygt 8 veckor sedan.
Publicerat: 2011-01-10 @ 22:13:11


Min glada kille

Det är inte det enklaste att fånga Alvin leendes på bild men ibland så lyckas även jag.

Publicerat: 2011-01-10 @ 15:35:06


Bloggskola

Måste passa på att be om ursäkt för att jag har så dålig koll på hur vissa saker funkar med bloggen. Om någon vill ge mig en liten bloggskola så hör gärna av er. Desigen är oexisterande. Gårdagens inlägg om hatthyllan ligger publicerat 2 gånger om man tittar på själva bloggen men om jag tittar inne i arkivet bara en gång. Kan alltså inte ta bort det för då försvinner det ju helt men det ser ju knäppt ut med samma inlägg 2 gånger. Sen så skulle jag behöva veta hur man länkar i texten, och hur man gör tidsinställda inlägg och varför publiceras inlägg som jag först sparat som utkast på den dag och tid som jag först sparade utkastet? Man vill ju gärna att de hamnar högst upp när de publiceras för det är ju knappast någon som bläddrar ner bland gamla inlägg när de läser vilket betyder att den funktionen är helt meningslös. Nu har jag istället skrivit på förlossningsberättelsen i word och får sen klistra in men det kan väl inte vara meningen? Sen undrar jag om man inte kan sätta fler kategorier på samma inlägg? Har ju sett andra ha det så men jag kan bara välja en. Finns så mycket förbättringspotential känner jag, så mycket kvar att lära...
Publicerat: 2011-01-10 @ 15:21:50


Godkänd

Jo, jag hann faktiskt. Hann till och med tanka på vägen (var ganska mycket en nödvändighet för att komma fram).

För det första kan jag glatt meddela att min kropp blev godkänd på efterkontrollen. Tydligen har jag återhämtat mig som jag borde och allt såg bra ut. Själv känner jag ju dock att det är en bit kvar till det normala vad gäller flera saker men känns ju i alla fall bra att inget var fel. Så pratade vi igenom förlossningen och sammanfattningsvis så konstaterade min barnmorska att den på det stora hela verkat vara en postiv upplevelse. Så känner jag med och det får mig osökt att tänka på att jag ju utlovat sista delen i förlossningsberättelsen. Jag lovar den kommer. Kanske redan idag. Nästan klart.

För det andra kan jag konstatera att vagnen var ett bra inköp. Så¨enkelt att klicka på bilstolen på den istället för att bära från parkeringen. Mycket nöjd och chassit bor numera i bilen för att alltid vara redo. Är ju bara då jag kommer använda den. Resterande tid är den vanliga vagnen bättre.

Nu sover Alvin och jag ska faktiskt återigen testa hjärncellerna och hjälpa till med lite bokslut på jobbet (fast hemifrån så klart). Så skönt att inte jobba under årsbokslutet. Pratade med min kollega precis, hon har jobbat 110 h förra veckan. 110 h delat på 7 dagar blir nästan 16 h per dygn och det dessutom i 7 dagar i streck. Så hade jag det också i januari förra året. Så skönt att slippa. Då är detta 100 gånger bättre. Vara hemma och mysa med världens bästa son och sen, lite då och då, mellan amningar och böljbyte kan man hoppa in och göra en insats. Får dels känna att jag kan annat än amma, fortfarande vara lite ekomen Julia och sen är det ju bra för den egna ekonomin och så blir alla så tacksamma för att man hjälper till. Aldrig har min chef tackat mig så mycket för en så liten insats.
Publicerat: 2011-01-10 @ 15:19:48


Kall gröt

Nu sitter jag och äter kall havregrynsgröttill frukost. Den var varm men Alvin krävde högljutt att absolut att få äta sin mat först och under den tiden han gjorde det blev min kall. Måste ändå slänga i mig så det spelar kanske inte så stor roll. Har i alla fall hunnit duscha medans Alvin fortfarande sov och det kändes som prio 1. Ska nu på den berömda efterkontrollen hos MVC så då är jag tacksam över att ha hunnit duscha. Måste slänga i mig den kalla gröten nu, sen på med kläder på mig, byte blöja på Alvin, kanske hinna dra en borste genom mitt hår, på med ytterkläder och bärsele, ut på hundpromenad, in med alla i bilen (hoppas inte Alvin behöver mat eller ny blöja däremellan), iväg till hunddagis, lämna hund, vidare till MVC. Kommer jag dit inom en timme och 20 minuter har jag lyckats. Nu bajsade Alvin. Mycket bra eftersom det ökar chansen att den blöja han får snart håller sig fräsch fram till MVC-besöket.
Publicerat: 2011-01-10 @ 11:12:05


Babysitterns dåliga sida

Alvins hår blir lätt lite elektriskt av tyget i babysittern. Kolla in hans kalufs!

Publicerat: 2011-01-09 @ 21:28:01


Hatthyllan

Det blev ingen hylla. Vi hade ingen skruv som passade så då är det hur som helst oväsentligt om väggen håller. Eftersom väggen är så tunn är P:s förslag att vi sätter upp den men sen får vi inte använda hatthyllan för då blir belastningen för stor. Jag tycker den förlorar lite sin vits då. Om man ändå inte kan hänga sin jacka på den så borde ju belastningen dock bli väldigt liten och då kanske vi inte ens behöver skruv utan kan klistra upp den. Det var mitt förslag. P föreslår att vi säkrar upp den med snören från taket. Ja, ni hör ju. Det blir ingen hatthylla uppsatt idag och mest troligt aldrig för jag vill inte ha snören i taket och klister är tydligen inte till hjälp. Vid närmre eftertanke äger vi dock ändå inga hattar så vad ska vi med hatthylla till?

Nu ska vi se film istället. Önska mig bättre lycka i filmvalet idag än igår.
Publicerat: 2011-01-09 @ 21:23:25


Hatthyllan

Det blev ingen hylla. Vi hade ingen skruv som passade så då är det hur som helst oväsentligt om väggen håller. Eftersom väggen är så tunn är P:s förslag att vi sätter upp den men sen får vi inte använda hatthyllan för då blir belastningen för stor. Jag tycker den förlorar lite sin vits då. Om man ändå inte kan hänga sin jacka på den så borde ju belastningen dock bli väldigt liten och då kanske vi inte ens behöver skruv utan kan klistra upp den. Det var mitt förslag. P föreslår att vi säkrar upp den med snören från taket. Ja, ni hör ju. Det blir ingen hatthylla uppsatt idag och mest troligt aldrig för jag vill inte ha snören i taket och klister är tydligen inte till hjälp. Vid närmre eftertanke äger vi dock ändå inga hattar så vad ska vi med hatthylla till?

Nu ska vi se film istället. Önska mig bättre lycka i filmvalet idag än igår.
Publicerat: 2011-01-09 @ 21:22:58


Värre än snön

Jag har ju klagat en del på snön. Nu verkar den vara på väg bort men jag måste nog klaga även på det. Slask och is och blötsnö är inte heller kul. Jag vill ha välplogade snövita vägar eller sommar. Inget däremellan tack. Vi gav oss i alla fall iväg på en riktig barnvagns- och hundpromenad idag, hela lilla familjen och även om marken var grå så var himlen blå och det var riktigt skönt och uppfriskande.

Nu ska vi kanske sätta upp en hatthylla fast först måste vi komma fram till om väggen håller och är tillräckligt djup så vi inte tittar in i badrumskaklet med skruven så vi får se hur det blir. Projektet har pågått ett tag så mest troligt blir det inte idag heller. Och inte kan väl vi rå för att den som byggde byggde så tunna väggar.

Publicerat: 2011-01-09 @ 15:54:23


Varning för Sektor 236

Måste varna alla läsare för troligen världens sämsta film. Sektor 236. Se den inte. Det gjorde jag och det kan ha varit de merst bortkastade minutrarna i mitt liv. Filmen saknar all form av logik i handlingen, skådespelarna borde inte kallas skådespelare och man kan verkligen undra hur Tintin Andersson hamnade som birollsinnehavare i denna B-film. Man kan också undra varför någon som är med i filmen i typ 2 minuter är ensam på framsidan av omslaget och vad gör Jan Johansen? Måste vara någon avlägsen släkting tills dessa två någorlunda kända namn som gjort filmen så att det ställer upp. Eller vad vet jag, Janne kanske såg sin chans att bli inte bara sångare utan även skådis? Hur som helst är det deras namn som står som affishnamn men de innehar båda små biroller. Vidare är ljudet så dåligt att man stundtals inte hör konversationerna, detta för att det hela verkar vara filmat med vanlig videokamera och övrigt bakgrundsljud, typ grus som skrapar är inte borttaget utan överröstar skådisarna. Hela filmen går för övrigt ut på att det finns en plats i skogen där det finns en parallell tidsdimension (tråkigt nog stod inte det i beskrivningen av filmen i Telias videobutik i digitalboxen - hade jag sett det hade jag aldrig accepterat P:s filmval). Tidshålet illustreras av att bild och ljud liksom förvrängs och under dessa perioder i filmen varken ser eller hör man själva storyn. Sen slutar filmen utan någon egentlig upplösning. Allt förblir liksom olöst. Och ja just det, i 59.e minuten ser man en rödklädd kameraman i bakgrunden när huvudpersonerna jagas i skogen. Allt som allt en riktig skitfilm och jag fattar inte hur Telia ens kan ha den i sitt utbud. De hade till exempel inte Salt som jag ville se men denna film tycker de tydligen är ok att sälja. Och detta utan att i beskrivningen förklara att det hela är en film skapad av ett kompisgäng som vill leka amerikansk action. För så måste det vara. Inget produktionsbolag kan ligga bakom detta. Summa summarum: se inte sektor 236 oc tacka mig så mycket för att ni inte blev lurade som jag.
Publicerat: 2011-01-09 @ 15:48:37


Jo, jag sa ju att bebisen är söt...


...så här kommer beviset. Ganska tuff i munkjacka är han också.

Publicerat: 2011-01-08 @ 17:20:33


Hemma hos oss idag

Om man drack öl igår är man trött idag. Om man drack cola igår är man ganska pigg trots nattliga matningar av bebbe. Och bebisen är söt som vanligt.
Publicerat: 2011-01-08 @ 16:55:35


Sovandes



Han är bra söt när han ligger bredvid mig och sover om jag får säga det själv...
Publicerat: 2011-01-07 @ 13:44:17


Det ljusa i att vara länge på BB

Har tänkt på en sak. När vi var kvar på sjukhuset så pass länge som vi var efter Alvins födelse så var man väldigt less på det och kunde inte riktigt se det positiva. Ville ju bara åka hem och få starta det nya livet på riktigt. Nu när jag läser en del bloggar av andra nyblivna föräldrar så kan jag ändå slås av att det på ett sätt kanske var bra. De allra flesta får ju åka hem redan efter 1-2 nätter och då är det ju mycket som inte är i sin ordning ännu. Många nya frågor dyker upp den första veckan och då är det ju ganska skönt att vara på BB och kunna få hjälp (även om alla bloggkamrater också kan erbjuda väldigt mycket råd och stöd). Det tog ju minst en vecka innan det kändes någorlunda ok att gå på toaletten. Amningen var ju inte igång så snabbt (i och för sig tog det extra tid för att han var så trött) och inte heller sömnen eller ens egna hormoner hade nått någon form av stabilitet redan efter ett par dagar. Tror ändå jag var mer redo och hade koll på läget när vi äntligen fick komma hem även om det just då (och även i efterhand) kändes så tradigt att vara på sjukhuset. Så nu kan jag alltså kanske se en liten ljuspunkt i den långa sjukhusvistelsen (som ju egentligen inte var så där jättelång jämfört med andra som fötts ännu mer för tidigt).

Ska för övrigt snart lägga ut sista delen i förlossningsberättelsen, snart klar...
Publicerat: 2011-01-07 @ 13:36:44


Årsbokslut i mammavärlden

Galet men sant så sitter jag faktiskt och jobbar. Jobbar på riktigt allstå, med lön och allt. Årsbokslut på jobbet och eftersom jag försvann lite hastigt så hann jag inte riktigt lämna över allt och de frågade om jag kunde tänka mig att hjälpa till lite ett par timmar denna vecka när det passar mig och hemifrån. Så ja, nu gör jag det. Snäll som jag är. Men det var ju helt frivilligt och känns ju bra att min kompetens är efterfrågad för något annat än mina mjölkmaskiner som annars känns som huvudsysselsättningen just nu.
Publicerat: 2011-01-06 @ 20:32:46


Vrålåket

Publicerat: 2011-01-06 @ 20:29:24


Ovädersoväder

Smart, supersmart att ge sig ut i detta oväder med bilen. Men vi kom både fram och tillbaka och vagnen blev inköpt. Ska egentligen bara använda chassit till en början och sätta bilstolen på för kortare shoppingturer, sen när Alvin vuxit ur den kan man använda själva vagnen och den går att ha åt båda hållen precis som jag ville ha det. Får se om den blir lika användbar som jag fått för mig.

För övrigt har Alvin varit lite gnällig idag vilket troligen berott på någon mindre form av förstoppning. Mer än 2 dygn hade gått sen sist när han äntligen fick lite betalt för sitt stånkande och sen en timme senare var det dags igen. Kan tro han kommer vara ganska hungrig nu under kvällen för att att fylla upp men lättare att åtgärda det problemet än det andra. Nu sitter i alla fall han och pappsen och myser framför brasan.
Publicerat: 2011-01-06 @ 20:27:32


Eldar bröstmjölk

Här kommer ett kanske oväntat tips för er andra som förunnats med en öppen spis. Ni vet att det kan vara svårt att få fyr på elden? Älsklingen sliter hårt med tidningspapper och vedträn varje kväll (själv sitter jag oftast i soffan och tittar på och säger hur det borde göras). Så igår när han kom hem så skulle han tända brasan och jag (äntligen!) få ta en dusch medans han tog Alvin. Stod med min använda amningsinlägg i handen och skulle slänga dem men frågade om jag inte istället kunde lägga dem i brasan. De är ju bara bomull och lite papper typ. Så kom det sig att han använde ett sådant istället för papper och jäklar vilket drag det blev. Perfekt som startvirke. Så nu får jag slänga alla använda i vedkorgen och kan rekommendera er andra att göra det samma.

Publicerat: 2011-01-06 @ 13:10:06


Rubbat

Godmorgon!

Jag vet, klockan är 1 men här har vi knappt börjat dagen. Dygnsrytmen är helt rubbad men ganska skön...

Ska snart åka iväg hela familjen och införskaffa en vagn som det går att fästa babyskyddet på. Blir en begagnad, i alla fall till en början, ska se om det ens är något man har användning för. Känns så dock men man får väl se. Har ju ärligt talat fortfarande inte kommit in i några rutiner ännu och sett hur dagarna som mammaledig verkligen kommer att fördrivas. Jul och helger och en väldans massa snö (ännu mer nu, grrrrr...) kom emellan.
Publicerat: 2011-01-06 @ 12:59:10


Gudagåvan babysitter

Babysittern är möjligen guds gåva till bebisar och småbarnsföräldrar. Alvin älskar att sitta och gunga i den och leka med djuren på bågen (ja, jag ska visa med ett foto snarast) och så sover han sött i den eller sitter bara tyst vaken, förundrad och njuter av att komma upp en bit och se lite av världen. Och föräldrarna älskar att få äta middag tillsammans med båda händerna tillgängliga.

Ska visa en bild när han leker i den snarast men tills dess:


Lätt att slumra till av allt gungande och lekande...
Publicerat: 2011-01-05 @ 18:39:21


Sotis?


Tror ni hunden är svartsjuk på Alvin?

Tror ni hunden är svartsjuk på Alvin?


Publicerat: 2011-01-05 @ 15:12:08


Snö

Hur mycket ska det egentligen snöa. Jag blir galen och helt isolerad. Världens projekt att bege sig iväg med bilen för att inte tala om hur svårt det är med barnvagnen. Känner att det blev en hård start det här på mammalivet. Minus 10 grader och massor av snö var och varannan dag. Inte lätt att lära sig att köra barnvagn med de förutsättningarna. Har helt lagt ner att försöka gå med vagn och hund. Vid hundpromenader får Alvin sitta i sele på min mage innanför min jacka. Tur att han fortfarande är så liten men det är rätt tungt ändå. Och man blir lite instabil och jag blir rädd att halka. Och hunden skulle vilja gå så mycket längre än vad jag förmår.

I vanliga fall, och egentligen nu också, gillar jag snön, så mycket ljusare ute och mysigt men nu tycker jag nog att det räcker för att tag.
Publicerat: 2011-01-05 @ 12:03:31


Projekt

Många andra beklagar sig över att de startar så många små projekt hemma men aldrig riktigt avslutar något. Jag har inte det problemet. Jag är så lat att jag inte ens påbörjar några projekt fast det egentligen finns hur mycket som helst att fixa med. Undar om det skulle hjälpa med en lista. Jag gillar att skriva listor men sen händer det oftast inte så mycket mer. Själva listan blir som ännu ett opåbörjat projekt...
Publicerat: 2011-01-04 @ 12:50:01


Avvänjning

När Alvin var väldigt ny och vi låg på BB vad han lite för trött för att orka äta. Både att han var så tidig och liten och den kraftiga gulsoten gjorde att han till en början fick koppmatas. Personalen på BB hjälpte till för att vi skulle få igång amningen när han var ett par dagar gammal och det gjordes till slut med hjälp av amningsnapp så att han inte skulle behöva kämpa så med att få tag.

I början när vi till slut kom hem var det sådant fokus på hans vikt och angeläget att han gick upp i vikt så jag ville inte rubba hans bra matmönster genom att ta bort den och försöka amma utan.

Nu tycker jag dock att det är dags och jag har påbörjat projektet avvänjning. Mina bröstvårtor håller på att dö, brinna upp och explodera känns det som. Amningsnappen har ju även haft fördelen att den skyddar rätt bra. Antar att jag nu upplever det många nyblivna mammor upplever första amningsdagarna.

Anledningen till att jag inte vill använda nappen även om det är behagligare för mig är 3:
Krångligt - Det är krångligt att alltid behöva ha den med sig och att behöva joxa med den på nätterna, dessutom ska den ju för att fästa som bäst vara fuktig vilket betyder att närhet till vatten är att föredra.
Ohygieniskt - Nappen i sig är nog inte ohygienskt med men känner att det är svårt att hålla dem rena hela tiden, fastnar ludd på dem när man lägger ner dem en sekund vid förberedelsen, man måste förvara dem smart och Alvin puttar ofta till den när den sitter på bröstet så att den ramlar ner och blir smutsig och han blir mer och mer frusterad ju längre tid det tar innan den är avsköljd igen.
Integritet - Om man ammar som vanligt så knäpper man upp, lägger barnet till bröstet som då på en gång skyler det och likadant när man slutar. Med amningsnappen måste man blotta sig ett tag innan man kan lägga barnet mot bröstet eftersom nappen måste på plats och samma sak efteråt då man måste ta hand om nappen innan man kan klä på sig igen. Vid amning inför någon annan än mig själv och P känns detta som en ganska lång stund att sitta med tutten i vädret och det dessutom med en stor plastgrej utstickandes från vårtan.

Så nu kör jag med nappen i början av amningen så han hinner stilla den värsta hungern och så att bröstvårtan får lite form och bröstet hinner mjkna något. Sen tar jag bort nappen och han klarar galant att suga utan. Några gånger igår kväll lyckades vi helt utan nappen. Men som sagt, nu har jag tagit stryk av detta så får nog ta det lite lugnt med övningen idag.
Publicerat: 2011-01-04 @ 12:06:16


Gympa

Succé vore väl kanske en överdrift att kalla det med Alvin gillade att ligga och sparka i gymet ett tag (och lyckades 5 gånger ta av sig strumpan i bara farten). Dock gillar inte vår kamera vår taklampa som skickar ut skumma skuggor och utan lampa blir det ju väldigt mörkt framåt kvällskvisten så fotografera det hela får jag göra dagtid.
Publicerat: 2011-01-04 @ 11:47:29


Babyshopping

Lyckades packa in oss i bilen och få ut bilen från tomten och ta oss till babyland för inköp av babygym och så blev det en amningströja till mig också. Kunde inte låta bli när det var halva priset. Gymet tänkte jag att Alvin kan få inviga så snart älsklingen kommit hem från jobbet. Ska dokumentera det hela så får ni både se hur fint gymet är samt om det kan tänkas bli succé hos Alvin.

Tittade även på vagnar när jag ändå var där. Vi har en Emmaljunga Citycross som funkar utmärkt (bara det är någorlunda plogat) men oftast om jag ska handla något måste jag ta bilen och att bära Alvin i bilstolen är för tungt. Man kan köpa till en adapter så passar bilstolen på vagnen men känns omständigt att plocka isär vagnen för det. Då kan jag nog lika gärna lägga över honom direkt i vagnen. Det stora problemet, eller problem och problem, det som känns besvärligt och omständigt är dock att få ut vagnen från huset till bilen (låter fjantigt men mängden snö är enorm), fälla ihop den (jag har försökt hemma men aldrig lyckats) och få in den i bilen och sen ut ur bil, fälla upp och i med Alvin eller adapter och bilstol. Funderar därför på att investera i en Britax-vagn som man enkelt kan fästa på bilstolen i och ihopfälld tog den nästan ingen plats alls och då kan den ju ligga i bilen och alltid vara redo. Nackdelen är dock att bilstolen ska han enligt hon i affären kunna ha till cirka 8 månader. Eftersom han snarare är liten som en 2 veckors än en 7 veckors så antar jag att det kanske kan bli 9 månader till och med. Efter det funkar vagnen som sittvagn vilket han ju är redo för då men den är bara framåtvämd och jag är lite emot att ha små barn framåtvända och inte mot den som kör. Men hur länge är det bäst att de åker så att de ser mamma/pappa? Vagnen kostar 2000 kr och känns som ett bra komplement då den ju är smidigare att köra än Citycrossen och borde vara perfekt för mina små shoppingturer (vet att han inte får sitta för länge i bilstolen men så länge brukar jag faktiskt inte shoppa) och om den sen kan funka som sittvagn så känns det inte så dyrt. Någon som har erfarenhet?
Publicerat: 2011-01-03 @ 18:01:41


Årskrönikan

Här kommer utlovad årskrönika i snabbformat.

Avslutade 2009 och inledde 2010 med skål i bubbel i snön ute på bryggan på min egen kombinerade 30-års och nyårsfest med 20 av mina närmsta. Slet som tusan med årsbokslut på jobbet i januari. Köpte äntligen vårt hus i slutet av januari. Sålde lägenhet i februari. Reste med älsklingen till solen på Kap Verde i mars. Flyttade in hela P:s lägenhet i min i mars (trångt!). Gjorde världens underbaraste son i mars (men det visste vi ju inte då). Firade påsk i Dalarna och sen med mina föräldrar. Gjorde graviditetstest 11 april (och fick en chock när det var positivt). Packade lådor. Flyttade in i det söta lilla huset och trivdes omedelbart som fisken i vattnet. Fick se vårt lilla mirakel på ultraljud första gången den 1 juni. Firade pappas 60 årsdag dagen efter. Kände ett sprattel i magen redan i juni utan att riktigt våga tro att det verkligen var bebben som gav sig till känna. Midsommar i Norrtälje med P:s familj och hör och häpna: sol. Dags för rutinultraljud 15 juli och lika magiskt då att få se vad som sprattlade i magen. Tydliga sparkar i magen som även P kunde känna (och se!) på utsidan blev en vana. L, en av mina närmsta vänner fick sin dotter i mitten av juli, började längta ännu mer  efter vår bebbe. Semester i Rättvik, till sjöss, hemma och hos mina föräldrar/landet. Tillbaka på jobbet. Fokus mest på bebis.  En höst som passerade så snabbt men samtidigt så sakta. Sjukskriven för första gången i mitt liv (visserligen bara 25 % men ändå konstigt). Besök på förlossningen 24 oktober men falsklarm. Började nog dock båda inse att det snart skulle vara på riktigt. Förlossning på Huddinge 13 november, chockad att det startat en månad tidigt, lycklig att han var hos oss. Världens bästa Alvin såg världens ljus 101113 klockan 11:30. Hans föräldrars hjärtan smalt på en gång. Hur lyckades vi skapa något så underbart utan att ens försöka? En omtumlande, helt fantastisk men samtidigt jobbig vecka på BB. Hemma med världens minsta lilla knyte och galet att han skulle bo hos oss nu. Sådan kärlek och vilken fantastisk avslutning på året att få sällskap av Alvin. 12 december firade vi Alvin en månad och min födelsedag med båda våra familjer. Mysigt. Julaftonslunch hos stolt mormor och morfar (och med sällskap av stolta morbröder) och julmiddag med lika stolta farmor, farfar, faster och kusin. En lugn mellandagsvecka och sen nyårsmiddag hos P:s kompis med fru och två barn. Skålade in 2011 med Alvin i bärsele på min mage. Vilken skillnad i livet på bara ett år, det händelserikaste i mitt liv!

13 november 2010, livets och årets mäktigaste dag.

Publicerat: 2011-01-03 @ 14:12:45


Återbesök

Skulle på återbesök hos barnmorskan idag men de ringde imorse och sa att hon var sjuk. Frågade om jag ville träffa vikarien eller vänta till nästa vecka men jag kände att jag nog gärna ville träffa "min" som vart med hela graviditeten. Fick ny tid nästa måndag för det känns inte som någon brådska. Känns som om allt är i sin ordning även om känslan inte är exakt den samma.

Nu har jag ju i alla fall dagen fri. Funderar på en promenad till Mio för att köpa sko- och hatthylla men undrar om jag får med mig det hem på vagnen eller om jag i sådant fall måste försöka få fram bilen. Skulle även vilja ge mig på jakt efter ett babygym till Alvin, märker hur han allt mer tittar efter saker, flaxar med armar och tror att han skulle tycka det var kul. En sådan utflykt kräver dock bilen så får se om latheten eller aktiveringslustan vinner.
Publicerat: 2011-01-03 @ 13:51:44


O helga natt!

En han helt fantastisk natt har vi haft. Igår kväll var fyllt av gnäll på grund av magknip och sen på grund av hunger (men det fattade korkade morsan inte då). Bestämde mig någon gång på morgonen igår för att natten skulle bli ett experiment för att få Alvin att åtminstone en liten del av natten sova i sin egen säng. Tror att vi väcker varandra väldigt mycket och lite mer sömn vore helt klart önskvärt åtminstone från min sida. Så straxt innan 1 (jag vet, vår dygnsrytm är galen) så tog jag upp den skrikande Alvin till övervåningen, gav honom flaska med ersättning 125 ml (resterande matningar på dygnet ammas han) och han tog nästan allt (därav faktum att skriket kom utav hunger trots att han ganska nyligen ammats). La honom i korgen som är hans (ditintills i princip oanvända) säng. P gav honom det sista i flaskan när han låg i korgen, ögonen var stora och vakna men han var helt lugn (hade preparerat sängen med ett av mig nyligen använt amningslinne så att det skulle lukta lite tryggt) och vi släckte lampan. Han småflaxade lite ett tag men somnade sen lugnt vid halv 2 och vaknade inte förens halv 6. Vilket rekord! Och så bra jag sov. Ammade och fick honom sen att somna om i korgen vid 6. Sen sov han i cirka 2 h till, ammandes och sen i ytterligare 2,5 h innan vi gick upp. Sista passet var dock på mig. Kände som glädje när jag gick ner för trappen imorse och insåg att jag faktiskt känner mig utsövd! En gång är ju ingen gång men tänk om detta skulle kunna vara starten på en trend....
Publicerat: 2011-01-03 @ 13:39:59


Städdag

Idag har jag varit lite mer produktiv. P har jobbat hela dagen och är fortfarande inte hemma. Alvin har till och från sovit själv i sängen och en sväng i babysitterna och jag hann städa hela köket (flera dagars disk och skräp) och plocka undan julklappar som fortfarande legat framme i vardagsrummet utan att få en riktig plats. Sen kom svärföräldrarna på besök. Svärfar skottade snö från uppfart och bilar i nästan 4 h medans svärmor hjälpte till och vaktade/umgicks med Alvin så jag kunde dammsuga. Råttorna som attackaerade i trappen var så stora att till och med hunden kunde bli rädd så det var verkligen välbehövligt. Så mycket trevligare att starta veckan med ett rent hem, med tanke på tiden jag numera spenderar hemma är det att föredra om huset är beboligt (och helst ska dammråttorna inte trivas lika bra).

Nu väntar lite TV-titt i väntan på älsklingen och ska kanske hinna med att bada Alvin också. Verkar lite risky dock, han har kämpat länge med något som borde ut ur magen och vill helst inte att det landar just i badvattnet...


Alvin poserar lite lagom avslappnat.

Publicerat: 2011-01-02 @ 20:34:17


Pizza beställd

Hemkörd pizza är beställd. Nyårsdagen precis som vanligt, allt annat är sig olikt mot tidigare år.
Publicerat: 2011-01-01 @ 18:41:55


Nyårsafton

Hur kommer det sig att nyårsdagen alltid är en seg dag vad man än gjorde på nyårsafton? Känner mig nästan bakis fast jag som ammande bilchaufför inte drack en droppe alkohol. Lite orättvist tycker jag men jag möter det genom att tillbringa dagen i sängen. Så här ligger vi hela lilla familjen och slöar och myser precis som man ska. Alvin skötte sig prima igår, sov sött under middagen men var med på sitt första 12-slag och satt i bärselen på min mage innanför min jacka och lyssnade på fyrverkerierna. En mycket lyckad nyårsafton tycker jag. Bilresan hem var jobbig, hade snöat säkert minst 20 cm och det var galet mycket snö på sina ställen men hem kom vi även om lampan inte släcktes förens halv 5 (efter amning, lite egen nattamat och sen flaska). Kan i och för sig vara den sena god natt-timmen igår som ledde till att dagen är så seg.

Alvin var stiligast av alla igår. Julklapps-smokingen var på och han charmade alla totalt. Är ju egentligen lite emot att klä ut sina barn men detta var faktiskt fint (tycker i alla fall hans mor).

Publicerat: 2011-01-01 @ 16:39:08



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!