Nya sovrummen

Så här blev det till slut på vår övervåning med ett sovrum till. Ett inre gemensamt för grabbarna och en mysig hörna utanför till oss.

Alvins hörna är 2 stycken 80-sängar så när Vilmer sovit klart i spjälsängen kan de antingen sova ihop i en stor mysig dubbelsäng eller så går det att ställa sängarna på rad längs med fönsterväggen. Skönt nu i alla fall att kunna sova bekvämt en vuxen bredvid Alvin om han kräver det eller om vuxensängen är full av barn (ja, det har redan hänt). Vi jobbar hårt på sömnen här hemma (igen) och jag borde verkligen ta mig tid att dokumentera framsteg (och tyvärr även bakslag) men nu var det ju sängarna och rummen det handlade om, inte sömnen.Publicerat: 2014-04-30 @ 12:34:41


Ljuva vår

Sommaren var på besök under påskhelgen och vi har haft det underbart skönt i solen. Både hemma i trädgården, i lekparken och på Tuna (där vi pausade påskmiddagen för att gemensamt hugga ner ett träd).Igår var det vardag igen men för den föräldralediga fortsatte livet i solen. Åkte in till Kungsan för att njuta av värmen och titta på de blommande körsbärsträden. Vilmer var kanske inte jättenöjd i vagnen men glad när han fick springa omkring. När barnen sov satt vi still i varsin solstol och jag drack det kanske dyraste isteet som någonsin skådats. 40 kr för en plastflaska och då fick jag det inte ens serverar i ett glas men situationen i sig bjöd på en skön lugn stund och man kan ändå undra varför jag inte vågar mig in till stan oftare.


Publicerat: 2014-04-23 @ 11:09:47


Påskafton 19:e april

En speciell dag för oss. Och ett speciellt datum för oss. 

Påskafton för ett år sedan fick vi en ny liten familjemedlem och påsken kommer för mig för alltid vara förknippad med det. 19:e april för tre år sedan fyllde min mamma år för sista gången. 60 år. Fler år än så hann det inte bli.

Så idag hurrar vi för Vilmer på hans alternativa födelsedag, vi skålar för min mamma på det som borde varit hennes 63 årsdag och vi säger glad påsk som alla andra. Typ.


Publicerat: 2014-04-19 @ 09:57:23


Min dag i kortformat

Idag har jag rensat avlopp (uäck!). Tränat mig trött och rosig om kinderna. Lekt i sandlådan. Njutit väldigt mycket av sol och trädgård och barn som nästan verkade leka tillsammans.


Publicerat: 2014-04-16 @ 20:56:45


Store ko

Han har sina bestämda åsikter vår treåring. Vilmer fick en pekbok med "Lille katt"-sången i födelsedagspresent. Första gången vi läste/sjöng den och kom till ko-versen blev Alvin mycket upprörd. Det är ju ingen liten, utan en stor, ko på bilden. Så nu tvingar han oss att sjunga "Stora ko". Och det är bäst att lyda.


Publicerat: 2014-04-15 @ 14:55:34


Slutat med pyamas?

"Nej, jag har slutat med blöja" sa Alvin idag när det var dags att sätta på pyamas och nattblöjan.
Jaha, både jag och P lite tveksamma men den är nästan alltid torr och han har ju varit utan på dagen sen i augusti. "Haka på" viskar jag försynt till P som då säger till Alvin att "ok, då sätter vi på pyjamasen då". Och Alvin svarar "nej, jag har slutat med pyamas". Jaha.
Publicerat: 2014-04-14 @ 19:39:57


Lyxproblem

Det är ett riktigt lyxproblem detta. Sitter i en solstol mot en varm vägg i lä. Vilmer sover i vagnen och jag väntar på att fröken Rut ska bli klar inne. Vi måste tydligen ha det väldigt skitigt för hon har hållt på 55 minuter längre än planerat. Jag har det i och för sig bra på alla sätt och vis, MEN det tar av min träningstid. Nu är jag liksom äntligen igång och kör men det måste ske när Vilmer sover och ju längre tid det tar innan jag får komma in, desto mindre blir sannolikheten att han fortsätter sussa sött ett pass igenom. Har inte planerat latdag idag men här sitter jag (visserligen angenämt) och latar mig. 


Publicerat: 2014-04-14 @ 13:30:41


Sovskola och utveckling

Vi har, med framgång och en del tårar, börjat lite sovskola här hemma. Och bättre nattsömn verkar ha snabb inverkan på utvecklingen. Denna helg har Vilmer lärt sig klappa händerna (och gör det nu konstant), börjat pussa gosedjuren på munnen, skaka på huvudet och säga nej, nej, nej (mindre önskvärd lärdom enligt mig) samt låta som olika djur när man visar bilder på dem (inte alltid rätt kanske men han försöker tydligt). Coolt!

Publicerat: 2014-04-13 @ 12:38:55


Vardag

Vår nye lille kock är som en ny människa sen gåendet lossnade. Lite mindre klätterapa (men bara lite) och så mycket nöjdare. Och än så länge går han inte lika fort som han kröp så det är liksom lite mer tid att andas nu. Och som sagt, han älskar sin spis och står gärna där och pular.

Det här med att bara sova en gång går mest framåt men igår blev det ett litet bakslag då han somnade under köksbordet vid 10. Idag gick det prima men så sov han (och Alvin och föräldrarna) ända till kvart i 8 imorse! Gårdagens kalas var visst hårt och det blev riktigt stressigt imorse. Hoppas på en repris, alla var vakna vid halv 6 men lyckades på något vid somna om. Skönt och välbehövligt!

Och bara en vila ger längre vila också. Hann idag både träna (!), duscha, fixa lite och lata mig under nästan 2 timmar. Kan nog bli bra detta. 

Nu har fisen bajsat mitt under matlagningen (fy!) så jag ska ta mig an det innan det är dags att hämta hem Alvin.
Publicerat: 2014-04-07 @ 15:02:51


Firat

Idag har vi firat svärfars 65-årsdag med överraskningsmiddag med massor av gott. Nu behöver vi inte äta på ett tag.


Publicerat: 2014-04-06 @ 21:15:57


Vilmer 1 år

Så har det alltså gått ett år och dags för liten sammanfattning om hur han är, vår ettåring.

Väger 9,2 kg och är 77 cm lång.
Går sen ettårsdagen mer än han kryper.
Blir fasligt arg när han inte får som han vill.
Älskar att plocka i och ur, sätta på lock och gå runt med diverse leksaker. Brummar och kör med bilar, älskar sin nya spis och att slamra med kastrullerna.

Allra bäst är tyvärr hushållets riktiga kastruller och stekpannor och att sitta i deras låda. Och alla andra lådor också så klart. Och att äta smulor ur lådorna.
Klättrar kanske aningens mindre sen promenerandet släppte men klättrar upp på soffbord och i soffan och vidare upp i fönstret flera gånger om dagen. Och väl där leker han gärna tittut bakom gardinerna.

Allra bäst är storebror och hans saker men Vilmer blir väldigt intensiv och lite väl på och då undanskuffad.
Gillar även utelek i sandlådan och med bollar.
Hatar att bli på- och avklädd, fastsatt i vagnen och matstolen och att behöva vara still för blöjbyte. Klättrar upp ur matstolen vidare på bordet när maten inte lockar lika mycket längre.
Äter en blandning av vanlig mat och burkmat. Gröt till frukost, burk till lunch och sen plock med min mat. Frukt till mellis, en burk mat till tidig middag och sen mat igen med oss. Och så gröt. Men sömnen håller på att ändras vilket även leder till ändring i menyn, men detta har skett efter ettårsdagen så mer om det senare.

Vaknar för morgon mellan 5 och 7 (och några rysliga mornar vid 4), vila vid 9 i 30-90 minuter och så vila igen vid 13-14 lika länge och natt bredvid mig i stora sängen vid 19-19:30 för att sen flyttas över till spjälsängen. Vaknar mellan 0 och 5 gånger per kväll, flyttar över till mig vid första uppvaket efter att jag lagt mig, alternativt lägger jag mig vid ett uppvak när orken att springa upp och ner sinat. Sen brukar han sova ganska bra, enstaka uppvak som på sin höjd åtgärdas med lite vatten. Dock är detta väldigt hälsoberoende och han har ju varit förkyld mest hela tiden. Nu går vi dock mot en vila per dag, efter Vilmers eget initiativ och dessutom blir det sovskola så snart vi flyttat upp i nya rummen så hoppas rutinerna ändrats till nästa rapportering.
Tittar och bläddrar i böcker, diggar musik och börjar alltmer förstå lite sammanhang och orsak och verkan (men ibland inte alls). Säger mamma, pappa, titta och titta där (tycker jag) och har ett speciellt ord/ljud för när han vill ha något.
Är fortfarande tandlös, tandborsten är dock, ironiskt nog, det närmsta han varit att ha en snutte.
Har alltid bus i blicken, är väldigt charmig och söt (ja, jag är må hända lite partisk) och skrattar helt underbart.
Så finurlig, så cool och så älskad. Vår stora lilla Vilmer. Vilket år du bjudit oss på!Publicerat: 2014-04-05 @ 22:37:15


Tapeter!

Redo för inflytt.

Publicerat: 2014-04-04 @ 16:43:00


Rummen har förökat sig igen

Hoho, vi ska få ett rum till på vinden. Eller rummet har vi faktiskt redan fått men imorgon får vi tapeter också och förhoppningsvis kan grabbsen flytta in i sitt nya sovrum (och vänligen sova gott och tyst) och vi kan flytta tillbaka till vårt något krympta sovrum väldigt snart. Jag har varit utflyttad sen i söndags, P sen i November (eftersom barnen sovit som krattor har de fått göra det på varsin våning och då fick P flytta med Alvin ner). Längtar väldigt. Det kan väl liksom bara bli bättre. Hoppas jag.


Publicerat: 2014-04-02 @ 14:54:02


Mössfest

Så söta i nya mössor som morfar gav i födelsedags- och storebroriettårpresent.


Publicerat: 2014-04-02 @ 14:46:17RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!