Frukostutsikt

Helt normalt kök....

Publicerat: 2012-08-26 @ 11:24:55


Äntligen!

Nu åker köksinnehållet ner i källaren, vitvarorna ut på blocket och köket rivs ut på måndag. Dags för ett alldeles nytt kök.

Ser fram emot det färdiga resultatet väldigt mycket. Ser väldigt lite fram emot att ha maten i tv-rummet i källaren, disken i tvättstugan och spisen på två plattor i gästrummet. Och så kylen en våning upp i vardagsrummet för en liten extra krydda på allt.

Publicerat: 2012-08-25 @ 14:25:50


Tjoho!

Igår morse efter en natt då Alvin varit vaken till och från mellan 2 och 4 skulle jag skriva och beklaga mig. Det orkade jag dock aldrig. Var under hela dagen på allvar orolig att jag skulle somna så fort jag satte mig.

I natt har Alvin sovit hela natten, han somnade 20 i 8 och sover fortfarande, i sin egen säng! Han har vaknat till 2 gånger och blivit omstoppad men vi har alltså haft sängen för oss själva. Utan en snurrande, sparkande och ganska stor platsupptagande filur. Det är overklighetskänsla på den!

Fast nu blir jag nästan lite ledsen i ögat för även om sängdelandet stör nattsömnen ganska mycket så kan man ju snosa och mysa ganska mycket när han är så nära. Och myset blir det ju lätt abstinens på nu när dagis kommit in i bilden. Ser dock ändå detta som något väldigt positivt, man blir så mycket roligare när man fått sova så nu kan jag ju lägga all min nyvunna energi på de (vakna) timmar på dygnet när vi är tillsammans!

Publicerat: 2012-08-21 @ 07:11:29


En annan gång

Barn säger söta saker och extra sött är förstås det som kommer ur ens egen unge. Allra sötast just nu är när Alvin på svaret "nej, det ska vi inte göra nu" eller liknande alltid uppofrande tittar på en och frågar "en annan gång? en annan dag?". Mycket osäkert om han förstår innebörden av det han säger men väldigt sött är det.
Publicerat: 2012-08-15 @ 12:42:38


Polis, polis, potatisgris

Det sitter en sur kille i soffan bredvid mig. Anledning: det går inte helt smärtfritt att sätta fast polisen på grisens rygg. Vi snackar duplogris och duplopolis nu alltså. Och ett väldigt dåligt tålamod på en kille som absolut inte vill ha hjälp.

Anar viss trötthet och varför inte liksom? I fredags somnade Alvin för natten klockan halv 6. Sov sen till 7 på morgonen (så klart med sina vanliga uppvaknanden där emellan men han tog alltså natt redan innan middag). Det tar som sagt på krafterna att gå på dagis. Och idag har han varit där själv andra dagen. Och det har, precis som i fredags, gått alldeles prima. Känns ju lite konstigt att lämna honom utan att han ens typ reagerar men jag antar att man ska vara nöjd med det. Motsatsen hade varit väldigt mycket jobbigare (och de dagarna kommer säkert de också). En trygg liten kille sägs det och vi klappar oss lite stolt på bröstet så där som man helst inte ska göra i detta land.

Publicerat: 2012-08-13 @ 16:46:43


Minnen av sommaren

Publicerat: 2012-08-09 @ 21:43:22


Inskolad?

Nu är den föräldraaktiva delen av inskolningen över. Imorgon är det dags att lämna Alvin på förskolan hela dagen utan oss. Med hela dagen menas i detta fall endast 5 h mellan 9-14 (önskar mina hela dagar på jobbet kunde se ut ungefär så) och jag tror nog att det ska gå bra. Alvin pratar om de andra barnen och rabblar fröknarnas namn innan han somnar. Och när vi kommit tillbaka till gården efter promenad säger han att vi är hemma om man frågar. Det får väl anses vara ett bra betyg.
 
Förskolan är en helt nyöppnad Ur och skur-förskola men superfina, fräscha (och ännu ganska tomma) lokaler och personalen känns toppen. Om man ska klaga på något så är det väl möjligen att de så småningom kommer att vara 16 1- och 2-åringar på 3 personal i Alvins grupp och det tycker jag låter mycket. Just nu är de dock bara 3 barn på 3 vuxna, så första veckan har varit väldigt lugn. Sen kommer det att skolas in fler och fler barn efterhand. Lite jobbigt känns det att vår lilla plutt nu är äldst (av tre alltså) och sen kommer att vara 5:e äldst på avdelningen. Om ett par veckor börjar minstingen som ännu inte fyllt ett år. Jag tycker att det redan nu märks att de förväntar sig mer av Alvin än de andra två och det är väl bra med utveckling och han är ju duktig men jag vill att han ska få vara liten också. Mellanbarnet av de tre är faktiskt bara en månad yngre så finns ju ingen anledning att han ska vara "duktigare" än henne. Tycker det känns konstigt när de ställer fram en tallrik mat utan att ens skära den i bitar och dricka förväntas han göra ur vanligt glas (=vatten överallt) men som sagt är det väl så man lär sig också. Och han verkar utan tvekan uppskatta både stället och personalen och det är ju det viktigaste i detta fall.
 
Får se hur det känns efter imorgon och kanske ännu mer hur det känns nästa vecka då det kommer att lass med nya ungar som ska skolas in men magkänslan är fortsatt bra. Ska bli skönt med helg dock. Inskolning och jobbstart efter semestern tär onekligen på krafterna.
Publicerat: 2012-08-09 @ 21:09:56


Trötter

Det tar onekligen på krafterna att börja på dagis. Alvin har varit redo för sängen redan vid 5-tiden både igår och idag men hans (elaka?) föräldrar har peppat honom vaken i 2 timmar till. Allra mest verkar inskolningen dock ta på föräldrarnas krafter för jösses vad trött jag är nu. Idag har jag förvisso gjort höstpremiär på jobbet då P var med på dagis idag. Tröttsamt även att jobba alltså.

Imorgon ska jag se om jag möjligen får lite tid till lite längre tankar om dagis. Det är mycket nytt som ska smältas och var gör man det bättre än i bloggen?

Publicerat: 2012-08-08 @ 22:17:52


Stolt

Så stolt idag. Första mötet med dagis gick alldeles strålande och det ska nog bli väldigt bra det här. Det ska det!

Publicerat: 2012-08-06 @ 19:40:06


Dagiskille

Imorgon blir han dagisbarn. Och själv blir man dagismorsa då? Drömde mardrömmar om dagiset inatt, allt var helt hemskt (och väldigt, väldigt konstigt). Måste vara något undermedvetet för egentligen känns det ganska bra med dagisstart trots allt.

Publicerat: 2012-08-05 @ 20:31:24


Nya tider

Färdig rest för denna sommar och snart är även semestern avklarad. På måndag börjar allvaret. Inskolning på dagis. Min lilla lilla bebis (som visst pratar i treordsmeningar nu!). Hur ska det bli? Inte så orolig för Alvins del dock. Han kommer nog trivas prima. Men jag då? Hur ska det gå för mig? Vi går en spännande och utmanande höst till mötes, det vill jag lova...

Publicerat: 2012-08-02 @ 23:01:50RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!