Ekonomiskt

I mitt nästa liv funderar jag på att inte bli ekonom med bokslut och en massa extrajobb 1 gång i månaden.

Jobb i 12 timmar är inte snällt mot mig.

Publicerat: 2012-11-26 @ 22:13:24


Dagens lunch

Fördelen med att jobba hemifrån. En god tallrik risgrynsgröt till lunch.

Publicerat: 2012-11-22 @ 14:02:00


Jag älskar dig

I förrgår sa Alvin "jag älskar dig" för första gången. Inte till mig tyvärr men till sin far och det är ju nästan lika bra.
 
I örvigt är det väldigt mycket "tycker om" och "tycker inte om" här hemma just nu. Mest tycker om som tur är och det är allt och alla som får dessa ömhetsbetygelser. Det är besökare, mamma, leksaker, bilar och figurer i böcker. Det är också bebisen i magen. Den tycker Alvin mycket om. Och han vet att man ska vara försiktig med magen och att bebisen är en nakenfis (hur vet han egentligen det?). Och han vet väldigt väl att det bara är i mammas mage det bor en bebis. Inte i hans och inte i pappas. Sen är ju frågan om han verkligen förstår vad det innebär. Rimligen inte men det är i alla fall väldigt sött att höra honom spekulera.
 
Bebisen mår fint där inne, härjar runt som en galning kvällstid och är ganska så snäll mot mig dagtid. Bortsett från sammandragningarna som fortfarande stör (men läkarkontroll i lördags visade att tappe var fin och opåverkad) och att jag börjat få ont under höger bröst på exakt samma ställe som när jag väntade Alvin. Varje eftermiddag när jag sätter mig vid skrivbordet igen efter lunch så smyger smärtan sig på, det går rakt igenom kroppen, precis under revbenen och jag kan verkligen inte fatta vad det är. Med Alvin kom det nog senare tror jag, då gissade jag att det var han som tryckte på någon nerv på något vis men bebisen kan omöjligt nå så högt upp redan. Visserligen når den rätt högt upp just på höger sida men verkligen inte upp till revbenen. Det är dock lustigt det där med höger sida. Den huserar enbart på den sidan. Jämt. Det är som om jag inte ens har någon livmoder å vänster sida. Någon enstaka gång har jag känt kickar långt ner till vänster men annars sker allt på höger sida och sammandragningana syns bara till höger. I början kunde jag väl förstå men nu tycker jag liksom att den drygt 25 cm (!) långa bebisen borde behöva ta hela magen i anspråk? De verkade ju inte reagera på ultraljudet men jag ska i alla fall fråga min barnmorska om 2 veckor när jag ska dit.
 
Publicerat: 2012-11-22 @ 12:02:53


Namn

Igår fick en nära vän till mig äntligen träffa sin lilla bebis, 9 dagar efter bf. Det bästa är så klart att allt gick bra men i min lilla gravidhjärna är det allra bästa att det blev en kille. Hon har nämligen annonserat att ta "vårt" tjejnamn om det hade blivit en tjej. Det har gruvat mig sen i augusti när hon berättade det (och jag själv hade plussat 3 dagar tidigare). Nu andas jag ut lite, borde inte komma någon nära som hinner före och vi har pratat om detta namn sen en av våra allra första dejter. Nu vet vi ju inte om det är en lillesyster eller lillebror därinne. Skönt att ha ena alternativet klart i alla fall, om det är en liten kille står vi däremot helt villrådiga då vi inte har ett enda förslag båda kan tänka sig (så förslag mottages tacksamt!).

Publicerat: 2012-11-20 @ 07:09:30


Nov. 16, 2012

Det är allt bra mysigt med nån som ligger inne i ens mage och sprattlar. Inte alltid så lätt att somna när man blir boxad innifrån men ändå mysigt. Och nu har P känt det också. Tur var det för vi höll nog på att bli galna på varandra. Jag på att han dels haft noll tålamod och lagt handen på magen i typ 3 sekunder innan han tagit bort den och suckat att det inte känns på utsidan fast jag till och med sett buffarna utifrån. Han på att jag 100 gånger per kväll ryckt tagit i hans hand och sagt nu. Nu känns det. Och sen har han inte alls känt något (av ovan nämnda anledning). Men i tisdags på Alvins födelsedag fick P hälsa även på sitt andra barn.

Annars fortlöper väl det mesta, över halvtid nu, igår kontrakterades vikarie för mig (så skönt att veta att det är på G) och magen har gjort ett stort skutt i storlek. Tyvärr har även sammandragningarna blivit fler så imorgon blir det läkarkontroll men jag hoppas det inte ska ha påverkat något på insidan.

19+5 (i tisdags):

Publicerat: 2012-11-16 @ 11:04:52


Alvin 2 år

 
Idag blir Alvin 2 år. 2 år och 1½ h gammal är han i detta nu.  Svårt att fatta på ett sätt men ändå inte. Han är verkligen en stor kille nu. En väldigt bestämd stor kille som vet precis vad han vill och framför allt inte vill.
 
Han pratar i meningar hela tiden, tänker inte ens försöka mig på att rabbla vad han säger eller hur många ord han knyter ihop. Han pratar liksom som en stor kille nu. Klart man kan behöva gissa några ord då och då men på det stora hela har han full koll och gör sig förstådd i de flesta sammanhang.
 
Med viljan har ett visst mått av matvägran uppkommit, nytt för oss då vi är vana med en kille som äter allt men nu är det som att han har förstått att han kan styra över maten och då passar han på att utnyttja den möjligheten. Fast han äter fortfarande det mesta och han fixar det själv utan problem.
 
Smälter gör vi ofta men extra mycket på mornarna då han tycker att det är dags att gå upp. Då kryper han upp hos pappa, säger "pussa pappa" och sen "god morgon pappa" med världens sötaste tonläge och så får pappa en puss. Sen kommer han till mig och gör om proceduren. Svårt att tänka mig ett bättre sätt att vakna på. Och det är inte tidigt i barnamått mätt han vaknar, klart man ibland en lördag gärna legat kvar lite längre men sällan är det innan 7 på vardagarna och oftast runt 8 på helgerna. Överlag har faktiskt sömnen som kändes som ett omöjligt projekt faktiskt blivit betydligt bättre senaste tiden (jinx på att skriva detta dock). Han somnar i egen (stora!) säng (i sin egna hörna bakom skorstenen i vårt rum) med någon av oss hos sig (och illa illa med välling i sängen efter tandbortstning - framtidens projekt) mellan 7 och 8. Vaknar vissa nätter till och ropar efter napp, apa, mamma eller vatten någongång mellan 12 och 4 och ibland får han då komma över till oss, ibland somnar han om i egen säng. Andra nätter kommer han själv över till oss framåt morgonkvisten och sover sen vidare hos oss. Flera gånger har det faktiskt hänt att han sover hela natten i sin säng. Med flera gånger menar jag typ 10 gånger någonsin men ni må tro att det är framsteg!
 
Nu när sömnen som sagt börjar kännas lite bättre så känns faktiskt det allra mesta alldeles underbart. Till och med hans galna trotsutbrott då han i sann klassisk barnanda lägger sig på golvet och ålar runt och sparkar som en galning känns hanterbara. Jag antar på något vis att även dessa utbrott kommer att passera. På dagis trivs han prima och han får mycket beröm och bäst av allt gillar jag att han är så igenkänd. All personal på hela förskolan hälsar glatt och likaså alla föräldrar (och så klart barn) men det är väl kanske inte så konstigt då han själv kan samtligas namn eller relationer (hälsar på alla föräldrar som kommer med barnets namn och deras koppling, typ "hej Viggos mamma"). Han är faktiskt helt otroligt cool, och ja, det tycker så klart alla om sina barn men det gör inte att jag tycker det mindre.
 
Svårt att förstå att den där lilla hjälplösa filuren som överaskade oss stort för 2 år sedan har hunnit bli en självständig individ med så mycket kloka tankar. Så häftigt det är att vara med om denna utveckling och så häftigt det är att det är just Alvin som vi får följa!
 
Alldeles ny för exakt 2 år sedan.
Publicerat: 2012-11-13 @ 13:28:31


Mamma i 2 år

För 2 år sedan gick jag och la mig i tron att jag hade 4-6 veckor kvar att ladda för att bli mamma. Ganska exakt 12 timmar (och en hel del smärta) senare tog Alvin oss med storm.

Min lilla plutt som blir 2 år imorgon. Aningen för stora skor, men lika bra med något att växa i om det ska fortsätta i den här takten...


Publicerat: 2012-11-12 @ 22:49:32


Veckosummering

Slutet på en fylld vecka. Efter att ha avslutat den förra med besök på kyrkogården startades denna med en måndag utan P som var på konferens och en febrig Alvin. Han vaknade dock frisk på tisdagen och jag fick besök av kollega från annan ort som jag satt med i 2 dagar för att lära upp. Tisdagen var en känslomässigt ganska tung dag, ett år sedan mamma gick bort. P kom i alla fall hem och på besök kom pappa samt en bror med blivande fru för gemensam middag och lite minnen. En dag över förväntan trots allt. Och en glad nyhet då bästaste vännen L berättade att Alvins bästis I blir storasyster bara en dryg månad efter att han ska bli storebror. Och därmed är mammaledigheten räddad!

Onsdag var den stora ultraljudsdagen och så underbart att få se den lille. Och så länge, den vägrade nämligen visa sig i profil så undersökningen tog en hel timme. Jag fick hoppa och skaka och lyfta benen och gå runt och hosta och testa det mesta för att få den att snurra rätt. Snurrade gjorde den men inte åt rätt håll men till slut så. Och det känns som om det blev en väldigt grundlig genomgång av allt annat i väntan på ansiktskollen. Underbaraste bebis, och så svårt det är att tänka annat än att det är en liten kopia av Alvin därinne.

Torsdag-fredag konferens på mitt jobb. På hemmaplan dock så bortsett från att 22 då allt var klart på torsdagen är betydligt senare än min krypa upp i soffan tid så var det mest soft att slippa det vanliga jobbet.

Fredagen blev en tidig kväll, förkylning på mig hela veckan, väldigt hostig Alvin varenda natt , "elev" på jobbet halva veckan och konferens andra halvan tar ut sin rätt. Och mina sammandragningar är inte att leka med.

Idag startade vi i alla fall med att baka en kladdkaka tillsammans jag och Alvin. Så kom L och besökte mig och I och besökte Alvin och det blev en massa lek, mycket gravidsnack och lite förskottsfirande av Alvin. 3 dagar till 2-årsdagen. Tiden går läskigt fort samtidigt som det ju känns som om han alltid varit en del av familjen. Hur som, mamma-barnmysdag var alldeles prima energipåfyllning och nu ligger jag i soffan och väntar på P som nog somnat med Alvin.Publicerat: 2012-11-10 @ 20:52:23


Mini

Allt gick fint på RUL igår och "fick" dessutom 2 dagar "gratis". Så vecka 20 (!) idag redan.

Publicerat: 2012-11-08 @ 06:59:56


Surt

Det är rätt surt med dessa sammandragningar. Jag kan typ inte gå längre än mellan soffan och köket utan att magen blir en stenhård liten kula. Ganska handikappande är det och det är så tidigt för att redan ha dessa besvär. Ser fram emot när det i alla fall är förlossningen och inte gynakuten som gäller om man behöver hjälp. Men först av allt ser jag, med ganska mycket nervositet, fram emot onsdag då det är dags för rutin ultraljudet. Och ytterligare en uppsida: små minisparkar flera gånger om dagen.

Vecka 18+2:

Publicerat: 2012-11-05 @ 19:08:08RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!