Jovars...

Sämre kan man ha det...

Publicerat: 2012-07-28 @ 20:23:13


Klockan är drygt halv fem...

Väskorna är packade och jag har sovit mindre än 4 timmar i natt och det inte ens i streck. Men det göt faktiskt inte vidare värst mycket för nu är det dags för semester! Tjuvar och banditer göra sig icke besvär. Huset kommer att vara bemannat, dock inte av mig. Jag ska ligga i en solstol och vila och sippra pina colada. Eller jaga runt efter vild ettochetthalvtåring som inget hellre vill än att slänga sig i poolen. Vi får se hur det blir. Skönt hur som helst hoppas jag.

Publicerat: 2012-07-20 @ 04:40:56


Åland

Hemma efter 1 vecka på Åland. Stor släktträff med P:s familj. 69 personer när alla kusiner samlas med barn och respektive. Kul att få ansikten på många jag hört om men aldrig träffat och skön start på semestern. Ganska skönt att komma hem också dock. Mycket familj på liten yta och inte det bästa av väder. Här hemma mötte solen oss i trädgården och Alvin har röjt runt både ute och inne. Han verkar ha saknat sina saker även om han nog haft det allra bäst. Med farmor och farfar, kusin en massa sysslingar och uppmärksamhet i ständig närvaro kunde han inte haft en bättre semester. Och lovande inför nästa vecka i mer badvänligt väder även för de vuxna. Han ÄLSKAR verkligen vatten.

Publicerat: 2012-07-16 @ 17:21:32


Skansen

Förra veckan gjorde Alvin Skansen-premiär och här kommer lite bilder från den dagen.
 
Plaskande sälar: kul i cirka 2 minuter. Sen var traktorn som skötaren som kom med sälarnas mat körde betydligt mer spännande.
 
Här står vi en meter från en björn (lyckligtvis med ett glas emellan). Vad utbrister barnet? "Pippi!". Ja, det ser ju alla att det är pippifåglar innan för glaset. Flera stycken.
 
Detta var nog Alvins favoritdjur på hela Skansen. Flera gånger sprang han tillbaka och satte sig. Helt överlycklig. Efter vår lilla råttincident i källaren är jag inte fullt lika förtjust ens i låtsas råttor.
 
Alvin ser möjligen lite skeptisk och sur ut. Det är inte för att han inte var fascinerad av aporna, det var han verkligen. Han är mest trumpen för att vi lite äldre (och klokare!) tyckte att det var tryggast för alla (inte minst aporna) om Alvin höll till i morfars famn. Han ville annars väldigt gärna behandla dem på samma milda sätt som han behandlar hunden här hemma.
 
Ja, så spännande kan man ha det en dag i spöregnet. Även om Alvin inte alltid riktigt förstod vilka djur man borde vara imponerad av och inte så var det helt klart väl värt ett besök och Skansen ska nog få fler besök av oss inom kort. Djur i allmänhet är ju väldigt spännande och även miljöerna är en upplevelse och jag tror att Alvin, liksom oss andra, hade en väldigt mysig och bra dag. Bara att åka spårvagnen dit var ju värt regnet som droppade ner i ansiktet på promenaden till tåget. Och en väldigt bra sak med vädret var att det var så lugnt och skönt och ingen trängsel. Och för all del ska nöjet med att hoppa i vattenpölar absolut inte föringas.
Publicerat: 2012-07-03 @ 18:11:00


Uppblåst

Jag trodde inte att jag skulle bli klar innan hösten kommit men nu har jag faktiskt lyckats blåsa upp hela poolen och har lungorna i behåll. Dessutom har vädret som passar till poolen också anlänt så nu ska här badas. Alvin älskar den, igår när vädret inte var riktigt lika inbjudande som vid invigningen i söndags hade jag ganska stora problem att övetyga honom om att det inte var en speciellt bra idé att bada just då.
 
BADA BADA BADA skrek han och blev inte helt nöjd förens jag lät honom ta ett dopp i badkaret nere i källaren istället. Idag är dock solen tillbaka och jag tror att det kan bli ett regnbågsdopp eller två.
 
 
Och för er som tycker att det känns jobbigt med det här sommarvädret som dykt upp nu, ni kan vara helt lugna. I slutet av veckan ska vi ut på sjön så då kan vi vara ganska så säkra på att det blir höstväder igen. Skönt va?
Publicerat: 2012-07-03 @ 14:57:00


Midsommarkillen

Så här fin var Alvin på midsommarafton. Helgen spenderades i vanlig ordning (3 år måste väl anses vara en tradition) med P:s familj i Norrtälje. Det var en väldigt fin dag på alla sätt och vis, både väder- och innehållsmässigt. Hur ofta kan man ha klänning på sig utan att frysa ihjäl och sen sitta ute i kvällssolen till mitt i natten (ok, inte så mycket sol mitt i natten men länge och varmt) på midsommarafton? Det var myggen som till slut fick oss att ge upp, inte regnet och kylan och det måste kanske ses lite som en sensation samt kompensation för den i övrigt väldigt kalla och blöta starten på sommaren.
 
Bilden nedan är hur som helst från kvällen, därav varm tröja, på dagen var det badbyxor på!
 
 
Publicerat: 2012-07-03 @ 11:51:58


Glider isär

Vi har ett litet problem, bloggen och jag. Om inte appen börjar fungera snart igen (vilket den tydligen inte gör med den nya designen) så riskerar vi att helt glida isär. Det är liksom den som håller oss samman. Iphonen är ju liksom alltid med och det är ju i den alla bilderna finns. Så utan app, inga inlägg. Eller i alla fall alldeles för få.
Publicerat: 2012-07-03 @ 07:49:17RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!