Pottan

Idag gick Alvin och satte sig på pottan och kissade helt utan förvarning. Har inte varit i närheten tidigare, suttit med kläder och blöja på alternativt i 2 sekunder. Han verkade bli riktigt chockad (och stolt) själv!

Min stora lilla kille som stolt berättar för alla på dagis att han är en stor kille och ska bli storebror. Världens bästa kommer han att bli!

Publicerat: 2013-03-27 @ 20:01:11


1 vecka till BF

Kommit hem från barnmorskan precis. Allt såg bra ut och hon undersökte tappen (och retade den så mycket hon kunde) och hör och häpna, nu har det hänt lite i alla fall. Från att för en vecka sedan varit mjuk men bakåtlutad och välbevarad är den nu framåtlutad, helt mjuk, 1 cm lång och öppen för ett finger. Betyder ju inget just nu men ni skulle bara veta hur skönt det känns att förvärkarna jag dras med äntligen verkar driva det hela framåt i alla fall. Just nu känns det dock väldigt oskönt med massa ont och värkkänningar men det är nog mest för att hon varit där och pillat...

Hoppas fortfarande på en marsbebis, det är ju fullmåne i natt, sägs väl vara gynnsamt (men då är det kanske å andra sidan väldigt fullt på förlossningen?) och funkar inte det så känns på 130330 och 130331 som finfina datum (passar extra fint med Alvins 101113, skönt att bara behöva komma ihåg 3 siffror liksom). Fick dock boka in en ny tid om 2,5 vecka, 15 april för nästa koll hos BM om det skulle dröja så länge. Känns sjukt långt bort men hon verkade nog inte tro att den skulle behövas tror jag (eller så läste jag in det som rent önsketänkande)...
Publicerat: 2013-03-27 @ 15:29:10


Segar

Dagarna segar sig fram. Samtidigt är det så läskigt att det verkligen kan hända när som helst. Och då är graviditeten över, magen borta (nåja) och detta speciella tillstånd över. Längtar och skönt ska det bli men kan så klart inte låta bli att bli lite sentimental också.

Det är tungt nu, inte magen så mycket men förvärkarna. Kvällar och nätter då jag kan klocka värkar regelbundet och sen bara slutar det. Och i måndagsnatt var jag helt säker på att det var på riktigt. Så J Ä V L A ont. Men sen alldeles lugnt. Var på extra koll hos barnmorskan i onsdags för att kolla vart förvärkarna lett. Ingenstans visade det sig. Visserligen helt mjuk tapp och väldigt gynnsamt där inne (vad som nu menas med det) men tappen fortfarande bakåt. Fast det betydde visst inte så mycket hur som helst.

I natt var det dags igen, men nu tänker jag inte ta ut något i förväg och tro att något är på g så det var mest fysiskt jobbigt (annars har det varit rätt psykiskt jobbigt också att tro att det startat, sen inse att det var falsklarm och sen ta samma onda igen 3 timmar senare). Konstigt med 2 helt lugna nätter (nja, allt är relativt) och sen värkar en hel natt igen men hade nog att göra med en minipromenad igår. Får låta bli att röra mig helt enkelt. Men hur länge?

Publicerat: 2013-03-22 @ 15:08:49


Sjunkit?

Det hände något med min mage under dagens förmiddagsvila. Vaknade upp med en ny form och ett stort tryck neråt (som håller i sig). Bilderna till vänster är från i torsdags, de högra från nu. Betyder säkert inget för stunden men det är ju bra om den fattat åt vilket håll den ska bege sig...

Publicerat: 2013-03-16 @ 15:21:13


Väntar vidare

Ja, nu känns det verkligen som väntan fast 37+0 inte ens är passerat. Vaknar varje natt och tror att det är på G, så onda förvärkar. Alvedon och värmekudde ger lite sömn i alla fall. Sen vaknar jag på morgonen och känner mig (bortsett från orörlighet och stelhet) knappt gravid. Dagarna brukar vara lugna, sen smyger sig onda sammandragningar sig på framåt middagstid och efter nattning av Alvin är det igång ordentligt. Igår hade jag faktiskt som ett tryck neråt ljumskarna hela dagen också och en ny sorts smärta på kvällen och natten men nu inget. Så snart blir det lunch med min lilla mammagrupp, måste ju aktivera mig även om det tar på krafterna.

Känner mig som en ganska tråkig mamma till Alvin men han verkar ändå ganska nöjd med tillvaron bortsett från att han nattetid endast accepterar mig. Undrar hur det ska lösa sig när jag ligger med en liten bebis vid bröstet men det kanske bara faller på plats (hmm säkert)...

Imorgon är det barnmorskebesök, hoppas hon kan kolla om det onda ger något och att det i sådant fall har givit något. Känner mig så gravid just nu! Är det dagarna över 36+0 som tar ut sin rätt eller bara att det helt enkelt är tyngre denna gång?

36+1:

Publicerat: 2013-03-12 @ 09:26:11


Att vänta

Så var den passerad. The D-day. Inte bf-dagen men min första D-day. 36+0, dagen då Alvin kom och jag har nu alltså slagit mitt gravidrekord. Så här länge har jag aldrig varit gravid tidigare. Det är lite delat, alltså, det är ju så klart jättebra att den valt att stanna så länge och jag hoppas ju att den stannar ytterligare lite, i första hand förbi 37+0, prematurgränsen. Men ändå, jag är liksom laddad nu, har velat vara beredd på tidigare leverans och vill fortfarande inte bli överumplad som sist. Men vill ju ändå vara inställd på senare så att inte väntan blir så lång. Den känns redan kan jag faktiskt säga, så snart 36+0 var passerat blev det liksom tydligt för mig att detta kan ta tid. Fast ändå, jag vaknar varje natt av förvärkar så starka att jag måste gå upp och gå. Har klarat mig utan Bricanyl i 2 nätter nu men i natt var jag tvungen att ta alvedon för att det gjorde så ont. Igår natt fick jag gå och värma vetekudden. Det är svårt att tänka sig att ha så här ont i upp till 6 veckor till. Samtidigt är jag inte klar med att vara gravid även om det känns tungt nu. Med stor sannolikhet är ju detta sista gången och det är onekligen något speciellt med att bära ett barn i sin kropp. Att känna små sparkar, se hur kroppen förvandlas och gå och vänta, det är ju underbart mysigt. Än så länge och utom när det gör ont.
gr
Fick jag välja skulle det nog dröja en 2 veckor till ungefär. Nu får man ju inte välja och jag funderar vidare i min ovisshet...
Publicerat: 2013-03-08 @ 12:43:32


Aj!

Har 2 nätter i rad tvingats ta bricanyl för att få stopp på sjukt onda förvärkar. Vaken i 3 timmar i natt på grund av detta. Hade sen tidigare ett läkarbesök inplanerat idag. Undersökning visade på mjuk men bevarad tapp och bebis ligger med huvudet välplacerat men inte fixerad. Allt lugnt än så länge alltså vilket känns väldigt skönt. Ska ju slå mitt graviditetslängdrekord imorgon och nu borde jag väl kunna fixa det? Kändes dock inte så i natt så vi får väl se. Även om jag inte vill att den kommer nu så måste jag erkänna att det känns lite surt att ha då ont utan att det direkt lett till något. 4 veckor till med denna smärta (och ovissa väntan, att aldrig veta när) känns just nu omöjlig! För att inte tala om hur 6 veckor skulle kännas...

Magen har för övrigt sjunkit betydligt på sista dagarna:

Publicerat: 2013-03-06 @ 21:06:47


35+4

35+4 och det är svårt att inte jämföra med förra graviditeten. Förlossningen började med en liten blödning sent på eftermiddagen i 35+4. Då visste jag inte alls att det var starten. Samtal till förlossningen tydde inte på det, de ville inte ens ta emot mig så jag jobbade vidare, och klagade lite de kommande dagarna och nätterna på att det gjorde ganska ont och det var lite jobbigt att det var 6 veckor kvar (var helt beredd på att gå över 2 veckor och föda på självaste julafton). Tänk att det var mindre än tre dagar kvar innan vi skulle få träffa Alvin för första gången då. Och tänk nu, hur lång tid är det kvar?

Publicerat: 2013-03-04 @ 15:21:43


Att äta en macka

Publicerat: 2013-03-02 @ 09:03:49


Kula 35+0

Den kanske inte är så stor men den känns!

Publicerat: 2013-03-01 @ 16:15:27RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!