Vilmer 3 år

Om man på 3 år på centimetern dubblerar sin längd är man värd ett födelsedagsinlägg. Det tycker jag.


Så Vilmer, vår lilla utmaning när det kommer till humör, trots, mat, specifika ideer och önskemål har alltså hunnit fylla 3 år. Känns trist att återigen skriva hur galet det är men det ÄR ju det. 3 år, 98 cm och 14,5 kg. Söt som socker när han vill, arg som ett bi ganska ofta däremellan. Men också helt underbar. Finurlig, busig, kramig och väldigt cool. 


Älskar att leka med gubbar och med lego. Vill ogärna dela med sig men vill absolut inte leka själv. Dansar, sjunger och pratar men är ganska så blyg och avståndstagande i nya situationer. Eller egentligen i alla situationer som inte är hemma med bara oss. Alltså även VARJE dag vid lämning på förskolan och även med folk han egentligen känner. Genomlevde till exempel en hel helg hos farmor utan att säga ett ord. Han var glad och gjorde sig förstådd ändå men hade bara bestämt sig. Så jäkla envis. Men envishet är bra också. En morgon för cirka en månad sedan bestämde han sig för att han var stor och aldrig skulle ha blöja mer och det har gått utmärkt. Bortsett från nätterna som är något av ett lotteri, men vem vill inte ha spänning i vardagen? Nej, inte jag faktiskt, inte nattetid. Nätterna är fortfarande ganska kassa (händer aldrig att han sover hela natten i egen säng trots att denna delas med Alvin utan jag blir alltid väckt 1-3 gånger per natt) så nu har vi börjat smyga på blöja i sömnen och det funkar men han är lika konfunderad varje morgon när han ser den. Lika bestämd som att han är stor och inte ska ha blöja, lika bestämd är han på att han ska ha apan och nappen så där har vi en liten utmaning att ta tag i framåt sommaren. Med hans nuvarande humör känns det omöjligt och bästa BVC stöttade i det.Vilmer är mycket mer självständig nu även om han helst håller någon av oss i handen bland folk. Han måste inte längre göra allt som Alvin utan har en egen vilja och gör mycket på sitt sätt. Därmed inte sagt att han aldrig fäller en tår över att de inte har likadana mössor, att Alvin inte vill leka eller att han inte får följa med.
Vanlig syn. Blandning av kram och brottning.

Han har många kompisar, och även en "flickvän" som han enligt Alvins och egen utsago är "kär i" och som han ska gifta sig med. De brukar tydligen pussas på dagis😍. Han leker numera med, och inte bredvid, kompisar och bror och han leker rollekar och hittar på små historier om vad gubbarna gör. Andra intressen är att bygga och snickra (med äkta plastverktyg), laga mat och superhjältar. Både han och Alvin ska alltid vara en superhjälte och de slåss om vem som är vem. Både av superhjältar och också i böcker. Han gillar böckerna om Ingrid, om Ivar och dinosaurierna och Alfons. På TV gillar han "dokumentärer" som följer barn i vardagen och även spelfilm, men även tecknade superhjältar går hem. Han är dock inte storkonsument av TV/film/padda utan är hellre med och hjälper till med maten, disken, tvätten och andra sysslor. Anar att detta intresse inte kommer kvarstå när han blir tonåring om 10 år.Älskad och underbar är han, mitt minsta hjärta.Publicerat: 2016-04-10 @ 09:09:01RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!