Halvt år

Tiden flyger när man har barn. (Utom när man nattar eller trugar med mat eller leker evighetslånga lekar i sandlådan). Imorgon har vi en halvåring här och det känns verkligen snabbt jobbat. Snabbt och bra jobbat.Idag, när fadern, som oftast på söndagar, jobbar, ska jag ta min halvåring och enmeterskille och möta upp min egen fader (tack verkligen för vuxensällskap dessa dagar) och besöka bondgård. Spännande för Alvin som älskar djur.


Igår när vi var lediga tillsammans allihopa så bjöd dagen på flera framsteg. Sovmorgon för mig utan ett enda barn i sängen och sen fick jag hjälp med lunchutfodring av Vilmer (var på tiden att pappan fick vara delaktig) och sen lämnade jag hemmet ensam för lite ärenden i en knapp timme. Allt för första gången sen Vilmer föddes. På det sättet har det varit ett långt halvår och det borde nog skett tidigare men amning, flaskvägran och rädsla har tidigare satt stopp och bättre sent än aldrig. Nu är vi på G!
Publicerat: 2013-09-29 @ 10:10:20


Höst

Är inte så bra på att ta mig tiden här fast jag vill. Vet ju att det är så kul att kunna titta tillbaka. Igår blev det gungpremiär för lillfis. Fyndade en helt ny PoP skaloverall till honom och när han äntligen var välklädd fick han vara med och leka i parken. Uppskattades av alla inblandade och inser att bebisgungan i trädgården ska justeras så den går att använda. Och så ska nog den nya storbarnsgungan upp så Alvin får gunga han med.

Idag är det tydligen höst på riktigt, eller nästan vinter då det faktiskt knappt var plusgrader imorse när Alvin skulle iväg. Så fram och på med ullunderställ och fleecebyxor. Mössan åkte på redan i måndags. Och idag har jag varit en sväng i Blocks och köpt på oss vantar, vinterskor och annat varmt till barnen. Lite mysigt tycker jag allt att det är.


Publicerat: 2013-09-25 @ 13:35:38


Sitter

Nu är jag säker. Han kan sitta.

Publicerat: 2013-09-20 @ 18:56:43


Jo vars

Det knallar på här men några händelser senaste veckan har liksom tagit udden av det mesta. Först bestals jag, eller egentligen Vilmer då det var hans doppresent, i mitt eget hem. Hade världens bästa mammagrupp (minus 1) på besök och en inte fullt så bra så kallad vän norpade med sig ett halsband. Efter mycket tjat och hot och föredömligt detektivarbete (om jag får säga det själv) så är det nu åter på rött plats och den illvillige (eller bara väldigt trasiga?) tjuven är nu inte där hon inte borde vara. I vår mammagrupp. Så slutet gott allting gott (bortsett från för en).

Sen har jag jobbat i källaren men ännu mer jobbat mot krafter emot källarflytten och status just nu orkar jag inte ens spekulera i. Det blir väldigt fint men oklart om jag någonsin får flytta ner picket och packet dit.

Barnen då? Jo Alvin toppar sig själv i både underbarhet (skämtar, rimmar, spexar och leker massor ensam med imponerande fantasi) och mindre angenäma "jag kan sjäääääälv"-utbrott.

Och Vilmer står som tidigare vittnats om redo i krypställning men tar sig ålandes mellan rummen och jagar Alvins leksaker. Och han äter numera risgröt efter morgonvilan, smakportion (än så länge grönsaker) efter lunchvila och sen gröt igen vid 7. Och han gillar det. Och sover kanske aningens bättre än tidigare även om magen jobbar på rätt bra. Efter att han rymt ur sin säng (babybay öppen mot min säng) så monterade jag igår i panik ihop min gamla spjälsäng. Hade tänkt vänta med det bytet till flytten men då den ju tråkigt nog svävar i viss ovisshet så var det lika bra att i alla fall säkra Vilmer. Och premiärnatten blev i alla fall inte sämre än någon annan natt och jag slapp vakna av att någon låg och krafsade mig på ryggen och snärtade med linnet. Annars är nätterna precis som de var i maj 2011. Mina halvåringar verkar inte vilja sova. Sitta vill han dock, och kan ganska så bra. Det händer verkligen grejor nu och det är så häftigt att följa.Publicerat: 2013-09-17 @ 09:36:00


Stopp och belägg!

Men hallå lille vän. Du tänker väl inte på allvar krypa ifrån mig?

Publicerat: 2013-09-15 @ 16:08:54


Tjuvtitt

Ett litet smakprov på nymålade väggen i det som ska bli barnsovrum. Så nöjd med färgen och har dessutom hittat ett underbart tyg till sänggavel, gardin och spjälskydd. Hoppas även Alvin gillar ugglorna.

Publicerat: 2013-09-09 @ 22:37:23


Källarfix

Jag målar och spacklar och bygger och varvar känslan av att känna mig väldigt händig (bara av att ens försöka) med en känsla av att vara ute på väldigt hal is (jag har ju liksom ingen koll på vad det egentligen är jag gör). Snart kommer morfarn och umgås med Vilmer så kanske faktiskt kan få något gjort idag. Men väggen jag lite enkelt skulle smälla upp en tapet på (har aldrig tapetserat tidigare) var visst tvungen att spacklas (jo, det kom jag fram till alldeles själv) och förnuftet vann över viljan att bli klar snabbt så nu måste jag invänta torktiden 7-10 h! Vad tusan, inget för en otålig det här inte...

Publicerat: 2013-09-09 @ 11:04:11


Effekt

Och precis där har katrinplommonen effekt. Under- och efterbild. Först något konfunderad, sen väldigt nöjd.

Publicerat: 2013-09-07 @ 08:36:05


Nice bajs

Hört från badrummet där Alvin sitter på toan: ett stort plums följt av "det där var inte nice, det var bajs".

Publicerat: 2013-09-03 @ 08:11:44


Grötpremiär

I förhoppning om bättre nattsömn försökte vi igår oss på att ge Vilmer en flaska ersättning. Varken flaska eller ersättning mottogs speciellt väl (tvärtom till och med) så efter 3 försök erbjöds istället risgröt. Det mottogs betydligt bättre och nu pågår upptrappning till hel portion. Konstigt nog sov han betydligt bättre redan i natt. Ett pass på 4,5 h mot normala 2 h men har ju svårt att tro att det var de tre skedarna gröt vid lunch som bidrog. Däremot la han sig själv tillrätta efter att jag lagt mer honom i sängen och sov sen natten på mage kramandes ena kanten till babynestet (som för övrigt börjar bli på tok för litet). Antar att det är ok för honom att sova på mage nu om han själv lägger sig så och antar att jag inatt borde försöka sova jag med om han mot förmodan skulle bjuda på samma sak igen. Inatt var jag alldeles för chockad av den uteblivna väckningen för att på allvar kunna dra nytta av den samma.

Publicerat: 2013-09-02 @ 12:57:07RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!