Alvin 5-år

Sen i fredags har vi en femåring i huset. En glad, klok, påhittig och väldigt godhjärtad sådan. Med ett extremt ordförråd som han gärna demonstrerar (och lite maler sönder öronen på en med) och med grymt minne på låttexter. Han sjunger gärna barnsånger men ännu hellre Erik Saade, Måns Zelmerlöw, Danny och Samir & Viktor. Och han tittar på youtube, på musikvideor eller på klipp med TV-spel, helst superhjältar av olika slag och han navigerar fritt själv i Apple TV:n (bättre tekniskt bevandrad än sin far). I födelsedagspresent fick han förutom böcker och superhjältegubbar och lite annat mer "bra att ha" (mössa, ryggsäck, skidor, vantar, filt) ett PS3-spel med Lego Marvel Superheroes. Tydligen bästa tänkbara present och han är riktigt duktig redan. Men blir också väldigt gnällig när han inte kan. Det gäller det mesta, han har inte riktigt insett att man behöver öva sig innan man kan. Imorgon är det dags för tredje onsdagen med Skrinna, mullebarnen går och åker skridskor en gång i veckan med dagis och han gillar det bitvis men tycker inte om att inte kunna. Dagis älskar han annars, massa kompisar och massa äventyr. Eftersom barnen går på tidernas bästa dagis med utflykter och uppdrag och äventyr och väldigt mycket lek i skogen nästan varje dag är det inte så konstigt. Och han klättrar, snurrar, slänger sig, springer och är väldigt fysisk. Samtidigt som han är mycket intresserad av natur, djur, insekter och fåglar. Pyssla och rita är han inte mycket för några längre stunder men han sitter länge och pular med lego och små gubbar. Mycket rollekar och man ska alltid "vara någon". I en bok, på TV eller bland gubbarna, han är den och jag är den och Vilmer är den. Det blir ganska ofta bråk om vem som är vem och ibland över viljan att ha samma sak men ofta löser de det bra själva och man märker att Alvin insett när det är värt att kämpa och inte och hur man kan få saker till sin fördel även om det är lite jobbig att alltid vara äldst och förväntas vara stor. Men som sagt, mest leker se fantastiskt ihop och Alvin tar så väl hand om sin lillebror. Vi ser det inte alltid men från dagis kommer underbara rapporter om hur han månar om honom. Och han är väldigt godhjärtad. Kan ofta spara en godis åt någon annan och spelar vi spel så vill han gärna ge mig några par om han leder memoryt så att det blir rättvis. Underbart goda, finurliga och härliga älskling!

Från mini-mini till riktigt stor.


Sushi-födelsedagsmiddag på restaurang enligt Alvins önskemål. Och det var faktiskt bara trevligt, ingen anledning till stress med detta sällskap inte!

Är man superhjälte så är man.


Kompiskalas på Lekhuset. Svettig nacke efter lek.
Publicerat: 2015-11-17 @ 23:09:57


4 år4 år utan mamma. Ofattbart, orättvist, onödigt. Åh vad jag å hennes vägnar sörjer allt hon missar, allt hon redan missat. Hur Alvin gått från knappt 1 år till 5-årskalas imorgon. Vetgirig, klok och med en väldans massa energi. Precis som då. Men sen då, Vilmer som aldrig kommer få se en enda bild på honom och mormor. Aldrig. Och hur hon hade älskat hans envishet och hur bra hon hade varit med honom. Så sorgligt. Och ja, så sörjer jag ju en hel del att inte ha den där varma, kloka och bestämda mamman att ringa. Min rådgivare i livet, vad ofta jag hade behövt henne.


En positiv sak med att vi kört scharlakansfeber denna vecka var att dagens vabbande av feberfria barn ledde till att vi hann med ett besök i minneslunden.

Publicerat: 2015-11-06 @ 23:43:15RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!