Ett år som fyra

Idag är det på pricken ett år sen pluset kom. Lite oväntat men välkommet. Pluset som var Vilmer. Vilmer som igår blev 4 månader och som sen lång tid tillbaka känns så självklar i familjen att det känns som om han alltid varit med. Svårt då att förstå att för ett år sen, även då på en semester i Dalarna, fick vi veta om honom för första gången. Och då var han bara några millimeter stor (om jag minns min biologi rätt). Tur att han blir allt större och växer, växer precis som en blomma som hans kloka storebror brukar säga. Ett år kan verkligen förändra ens liv!

Publicerat: 2013-07-31 @ 22:32:52


Dubblad

Nu väger Vilmer exakt dubbelt så mycket som när han föddes. 6,2 kilo, inte vidare värst stor för sin ålder. Alvin som ju vägde cirka ett halvt kilo mindre än Vilmer som nyfödd vägde vid fyra månader nästan ett halv kilo mer än Vilmer. Konstigt hur det kan skilja sig och jag är ju inte helt ointresserad av statistik, siffror och jämförelser. Till sin nya matchvikt sportar han 63,7 cm. 4-månaderskontrollen bjöd också på lite bassning gällande bålstyrka så nu ska vi träna lite här hemma. Och så kom hon (nya BVC-tanten) oombett med massa sömntips. Och kanske ska jag ta åt mig lite för det vore ju skönt att inte ha det riktigt så jobbigt med Vilmer som vi haft (och till viss del fortfarande har) med Alvin. Så idag har jag shoppat 3 likadana "trasor" som jag tänkte introducera som snutte som ett led i detta. De var på rea och kostade endast 24 kr/st så tänkte det var lika bra med flera för om projektet faller väl ut är det ju bra (=livsnödvändigt) med backup och funkar det inte så har vi tre snusnäsdukar (typ) som kanske kan användas ändå. Så nu ska här övas på att somna själv. Fast först en vecka i Dalarna!

Publicerat: 2013-07-26 @ 18:08:55


Testar lite

Och ja, det gick ju fint trots att jag inte hittat kudden (men den behövs nog egentligen).

Publicerat: 2013-07-24 @ 17:33:51


Snurr

Nu rullar Vilmer. Det går undan nu, inte bara det att lägger jag Vilmer på en filt åt ett håll hittar man honom någon minut senare åt andra hållet utanför filten. Det går så undan i utvecklingen nu också. Visst var det väl 2 veckor sen han vände sig från rygg till mage för första gången? Och igår slog han till åt andra hållet. Och kanske har han också börjat gilla att ligga på mage nu. Högre upp med huvudet och mycket längre tid går innan han börjar knorra. Och ja, nu är det väl inte lång tid kvar tills han gör som Alvin gjorde (måste kolla upp hur gammal han var då) och rullar sig fram över golvet. Min lilla minibebis börjar sluta vara nyföding.

Publicerat: 2013-07-20 @ 10:36:03


På böljan

Vi har åkt båt. Min familj och min far och jag. Och vi har trängts och levt kompakt och tjafsat en del som sig bör men på det stora hela har vi haft det väldigt fint i skärgården. Med värme och sol och stundvis spegelblankt vatten. Utom igår när vi åkte hem och det blåste höga vågor. Men det gick bra det med. Och det var härligt att komma iväg och Alvin har badat (tjoho! rädslan som bortblåst) och Vilmer sov som aldrig förr i sin flytväst under gång (2,5 timme i streck är nog nytt dagrekord) och vi vuxna njöt av god mat från grill och god lunch på Gällnö krog (lyxigt att spontant hoppa över raviolilunchen). Synd bara att det är så mycket förberedelser som ska till, även utan barn men med två små är det en dags projekt att bara komma iväg. Och nu ska jag ta hand om efterdyningarna (även kallat tvätta och packa upp). Tur att morfarn ville följa med oss så att vi i alla fall var tre vuxna och i överläge mot barnen på sjön!

Publicerat: 2013-07-20 @ 10:16:14


En fanfar till

Jo, bortsett från toalettbajsandet (som ni för övrigt kan vara glada för att jag inte förtydligade med en bild) så finns det faktiskt en till stor grej att fira idag. Jag har blivit ingift (ogift) moster, P har blivit morbror och sönerna har fått en liten kusin. 4 grabbar. Oj, oj, vilket gäng de kommer bli i framtiden.

Kusinerna innan de var fulltaliga:

Publicerat: 2013-07-16 @ 18:48:21


En fanfar

Fram med serpentinerna, ladda kanonerna, på med fracken. Här ska firas!

Alvin har precis bajsat i toaletten!

Och vi lägger ytterligare en sak till grejerna jag omöjligt trodde man kunde bli glad över innan jag fick barn.

Publicerat: 2013-07-16 @ 18:42:16


In action/not in action

Det är lite mer fart i den ena. Alvin åker och åker. Vilmer somnade i förmiddags själv (utan vagn, sele, tutte eller famn) för första gången någonsin (tror jag). Fast annars är det faktiskt rätt bra fart på honom med. Något flax är det inte längre att han rullar från rygg till mage. Det har han visat ordentligt senaste dagarna. Vore bra om han lärde sig andra hållet också. Han gillar INTE att ligga på mage (fast har blivit duktig på att lyfta periskopet) så det blir ett fasligt liv när han rullat runt.

Publicerat: 2013-07-11 @ 16:23:04


Semester

Det är lite trist att ta med familjen på badsemester och så VÄGRAR 1-meterskillen att bada. Vägrar som i att slänga sig på marken och sparka vilt. Och är så rädd att han inte ens vill närma sig sjöutsikt typ. Men, men, i te mycket att göra än att vänta ut honom. Och så åker han sparkcykel. Överallt, jättesnabbt och bra och faktiskt försiktigt. Kör in till kanten när det kommer bilar och vrålar åt även oss att STÅ STILL! Någonstans verkar säkerhetstänket vad gäller både bilar och vatten gått lite till överdrift men hellre det än tvärtom. Hur vi ska komma ut på sjön nästa vecka är dock ett mysterium. Hoppas morfar lockar mer än vad vattnet skräms.

Ungefär 3 timmar tog de 5 metrarna ner till vattnet (men tårna doppades till slut):

Publicerat: 2013-07-10 @ 22:04:53


Vilmer 3 månader

Det får bli ett mobilinlägg för att bli något alls. Tiden rinner iväg och vår lilla mini har redan hunnit bli 3 månader och 6 dagar.

Han är en nöjd kille men låter oss veta när han inte är det. Snackar sen en vecka tillbaka mycket och högt, gärna med fossingarna som ofta ligger rakt upp i luften. Har vaknat av det flera morgnar i rad. Han skrattar också med ljud och älskar uppmärksamhet. Sista veckan har jag kunnat ge honom en leksak, då greppar han den, försöker äta upp den och ligger nöjd ett tag. I förrgår vände han sig från rygg till mage och han gjorde om det idag men jag tror nog ändå att det mest är flax. Annars verkar han i och för sig gjort ett rejält utvecklingssprång förra torsdagen. Nästan alla färdigheter kom då. Han är också nästan helt bra i höger öga, vänster kladdar fortfarande en del men inte alls så farligt. Han har börjat få lite rutiner kvällstid och nattetid. Dagarnas mat- och sovstunder varierar beroende på var vi är och vad vi gör och när han vaknat på morgonen (vilket till stor del är beroende av när Alvin vaknar). Han somnar kring 8 men tyvärr bara för en halvtimme vare sig det är i sele, vagn, famn eller själv. Sen är han ordentligt vaken och på lekhumör i någon timme. När jag märker att han börjar bli trött får han lite mer mat och sen får han somna i selen och stannar oftast i den tills jag lägger mig. Ibland vaknar han då, ibland inte (beror nog på när det är, när han åt och hur smidig flytten från selen blir). Vaknar han får han mat. Oavsett är det oftast dags för nattmål nummer 1 kring 2 och sen igen vid 5. Enstaka nätter blir det bara 1 nattmål kring 4-5. Därefter sover han till allt mellan 7 och 10 utan mat. Dagtid sover han oftast ganska korta pass och äter nog i snitt oftare än var tredje timme fortfarande. Jag tycker det funkar riktigt bra ändå och känner mig oftast ganska utvilad trots många uppvak (för Alvin vaknar ju fortfarande ett par gånger och det sällan samtidigt som Vilmer). Antar att det har med hormoner att göra och det faktum att jag har sängen för mig själv och den sömn som blir i alla fall är bra. Han är duktig i egna sängen på natten, vaknar och får mat på 5 minuter och somnar sen om och det är sån skillnad mot att ha någon på sig!

Han är en glad en och nog en blivande vild en och vi har det väldigt bra ihop kan man nog sammanfatta vår 3-månaders skrutt med. Älskade Vilmer!

Publicerat: 2013-07-06 @ 20:59:44


Full rull

Pustar äntligen ut i soffan. Var iväg hela helgen, besök hela dagen i måndags, ensam med barnen i tisdags och på middag hos min bror hela familjen på kvällen. Besök hela em och kvällen i onsdags, trevligt hos Therése igår, besök på kvällen, inne i stan hos en kompis i dag på dagen och sen ett tredje grillbesök nu ikväll. Blir ju trött bara av att skriva det!

Saknar lugnet i soffan med bara Vilmer om jag ska vara ärlig. Besök kvällstid har inneburit sena kvällar för Alvin och då blir det intensivt (men skönt så klart att vara hela familjen mer än bara några timmar så klart). Och inte har jag hunnit skriva om Vilmer 3 månader (vilket jag verkligen vill för det har hänt massor!). Får ta mig tiden imorgon. Då blir det hemmadag och packning, på söndag drar vi till Västervik.

Det är stressigt med semester vill jag lova:)

Fina killar inför bror 1:s bröllopsfest i lördags:

Publicerat: 2013-07-05 @ 22:19:16RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!