Vilmer 10 månader

Så har han hunnit bli 10 månader lillfisen. Och sista veckan, sen han fick börja sova lite mer, har det hänt grejer.

Han:
Vinkar och blinkar med handen när man sjunger blinka lilla stjärna.
Säger "titta", "mamma" och "nej, nej, nej". Och ibland papapapa.
Promenerar obehindrat längs med väggar, saker och med gåvagn eller hållandes en av mina eller någon annans händer.
Står själv ibland men ganska korta stunder. Tidigare var det när man ställde honom, nu släpper han ibland taget själv.
Försöker ställa sig upp utan hjälp men kör gorillastilen med båda fötterna och händerna i golvet så tror inte han kommer lyckas ta sig upp den vägen.
Har fortfarande inga tänder.
Ammar sen en dryg vecka tillbaka inte alls och äter inget annat mellan kvällsgröt och frukostgröt. Dricker (äntligen) vatten ur flaska, välling är fortfarande inte populärt.
Äter i övrigt som tidigare men mjölkfritt. Frukost, lunch, mellis, middag och kvällsgröt. Ibland ett extra mellis och oftast plockar han med vår mat när vi äter middag också trots att han oftast fått en burk samt lite frukt precis innan.
Sover vid 9, ofta en ganska kort stund och sen en längre på eftermiddagen. Senaste veckan somnar han i egen säng kring 19, vaknar till minst någon gång på kvällen ofta flera (men han har varit förkyld och vaknar ofta av sin egen hosta), sen flyttar han över till min säng när han vaknar första gången efter att jag lagt mig och sover sen ofta ganska bra. Men vaknar vid 5 och det är inte bra. Nu är dessa "rutiner" alltså bara en knapp vecka gamla och dessutom har det varit förkylt så får väl avvakta normalläge.
Gillar musik och gungar med och ler.
Älskar att krypa upp i brorsans säng och grotta in sig i kuddarna. Och har kanske lärt sig att backa ner med rumpan först.
Kör med leksaksbilar som man ska och låter ibland lite som en bil.
Älskar tittut och att gömma sig bakom en handduk. 
Pruttar med munnen och skrattar fast han nog vet att det inte är ok.
Älskar vatten.
Är fullkomligt omöjlig att byta blöja på. Minns inte men det var nog kring nu vi tog bort skötbordet och började byta stående på Alvin så det är väl dags. Klarar knappt av att hålla honom stilla även om vi är två.
Tittar på lampan och Alvin när man frågar var de är.
Klättrar på allt, pillar på allt och vet när han har gjort något busigt och skyndar iväg.

Ett litet busfrö som äntligen fått lite harmoni i magen och det är inte bara nätterna som är bättre nu utan han är nöjdare dagtid också. Väntar med spänning på första stegen, jag vet, man ska inte jämföra men han har 10 dagar på sig att slå brorsan men det kommer nog inte hända även om jag skrev nästan det samma på Alvins 10-månaders inlägg (13 september 2011). Han är ju rätt vild som det är och nu dessutom betydligt nöjdare ändå så det är ju verkligen ingen brådska. Alldeles underbar är han hur som helst och alldeles otroligt charmig och väldigt älskad.


Publicerat: 2014-01-30 @ 14:56:40


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!