Vilmer 7 månader

7 månader har han som sagt hunnit bli. Och aldrig tidigare har det hänt så mycket mellan månadsuppdateringarna.

Han kryper (men varvar fortfarande med ålning), växlar fritt mellan mage, rygg och sittande, sitter helt stadigt själv (men det gjorde han nog för en månad sen också) och senaste färdigheten är att han ställer sig upp (på väldigt vingliga ben) samt klättrar upp på ex Alvins säng, mitt knä om jag sitter på golvet eller någon leksak.
Hårda leksaker är nog bäst av de egna men allra roligast är ju brorsans saker.
Han låter mycket, både "prat" (babababababa) och andra konstigare ljud (som ett djur kanske?) och så frustar han och flåsar som en hund när han kryper runt. Tyvärr rosslar han och hostar en hel del också. Envisa förkylningar.
Han har ganska tydliga rutiner som märks framför allt om vi är hemma en dag (eller i alla fall inte åker bil "fel" tid). Får gröt vid 8, sover cirka 1,5 timme efter dagispromenaden, äter lunch (1 burk mat och kanske lite frukt) vid 11 och mellis vid halv 2. Sover sen cirka 45 minuter någongång mellan 2 och 3. Äter middag med oss andra (försöker ge samma som till oss fast mixat i den mån det går, annars en burk) och så frukt till efterrätt. Vägrar fortfarande flaska så även kvällsmålet är gröt, brukar ätas cirka 19 och därefter somnar han hos mig och får ligga i min famn, i soffan eller under soffbordet (nära men lite avskilt tack vare en filt). Detta är så klart inte en ultimat nattningsrutin men han sover oroligt i början så det är samtidigt praktiskt att ha honom nära. Sen sover han i egen säng, oftast fram till 5-6 då jag lyfter över honom för att få tyst på hans glada babbel och hoppas på lite mer sömn. Det lyckas oftast efter någon timme och leder då till en timme till om vi har tur. Dygnet runt och allra helst på natten ammar han men det kan vara allt mellan 2 h och 15 h mellan gångerna och min känsla är att det mest är för att släcka törsten.
Inget Bvc-besök denna månad så ingen ny matchvikt men han har så smått börjat använda 74 i kläder, 62 är i de flesta fall för smått och 68 passar nog bäst. Blöjor kör vi nu storlek 4 och har precis köpt första paketet Up&go eftersom han beter sig som en ål på skötbordet.

Han är oftast sprudlande glad men med tydligare temperament än tidigare. Får han inte det han vill eller blir av med något (tidningspapper, Alvins leksaker, fjärrkontroll) så visar han tydligt sitt missnöje. Men mest av allt är han som sagt nöjd och de allra flesta möts med ett leende och han skrattar ofta högt. Har kanske börjat ana lite mammighetstendenser, jag ska gärna vara inom synhåll och helt nya ansikten (framför allt män och om han är trött) kan mötas av tårar. Men han är social, han är tålig och storebror är största idolen helt utan konkurrens även om alla barn är populära. Han är charmig (så klart jag tycker) och blir nog mer och mer lik sin bror både utseendemässigt och till sättet. Framför allt är han älskad och världens bästa Vilmer!




Publicerat: 2013-10-31 @ 20:20:31


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!