Ljuvlig

Åh. Fatta hur glad man kan bli av att denna stora lilla kille kan glädja någon annan så mycket. 

Morfarn följde med och hämtade på dagis igår efter att, med framgång (eller i alla fall inte motgång), varit Vilmervakt medan jag var hos tandläkaren. Glädjen i Alvins ögon när han överraskat fick se morfar där på gården. Och så sprang han rakt över alla små hinder rakt in i morfars famn ropandes "morfar!". Och sen senare efter middagen när morfar lovar att följa med Alvin in i lekrummet och leka lite så säger han med bestämdhet "Du är min bästaste kompis morfar. Det tycker jag". Och både mammahjärtat och morfarhjärtat svämmade över ganska så mycket.

Dumt att det ska behöva rymmas en hel del knep i den där nästantreåringen också. Matvägran, det första han säger när vi satt oss vid bordet är "jag kan inte äta upp". Och sen testar han sin bror en del. Hör från köket hur Vilmer börjar gråta. Tar för givet att vildbebisen ramlat på något vis. Tar upp och tröstar. Så kommer Alvin med två skruvmejslar (i äkta plast) och säger "jag gjorde så här" och trycker in mejslarna i rumpan på Vilmer. Och sen en liknande situation senare ikväll då Vilmer gråter till ochAlvin  berättar att han bitit honom i fingret. Han vet att det är fel men skäms liksom inte för det han gjort utan berättar helt lugnt om det. Tror han kollar lite vad som är ok eller inte och han bryr sig på samma gång om Vilmer och pussar honom efteråt och säger förlåt. Det gör han för övrigt alltid när Vilmer är ledsen vare sig det är av trötthet, hunger eller någon som stuckit in två mejslar i rumpan. Som om han alltid tror han är skyldig? Eller är det för att allt blir bra om man säger så? Tror dessutom att han gör ganska mycket fuffens med sin bror och så länge det inte gör väldigt ont skrattar Vilmer bara överlycklig över lite uppmärksamhet från stora idolen. Så måhända är det inte så lätt för Alvin att veta vad som är ok eller inte och därav testandet. Kanske...

Hur som, på det stora hela så är han genomgod mot de flesta och första frågan idag vid hämtning var självklart "var är morfar?!?".
Publicerat: 2013-10-29 @ 20:24:09


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!