Vilmer 8 månader

Vi firade av november med 3 namnsdagsbarn och en 8-månaders. Det har hälsomässigt varit en tuff månad, denna 8:e i Vilmers liv. Konstant hosta, en hel del snor och dessutom en magsjuka. Dock verkar det ändå inte gå någon större nöd på honom. Han växer och äter och utvecklas som han ska.

Prick 8 kg och 71 cm två dagar innan 8-månadersdagen. Just nu precis hälften så lätt som sin bror (som ju vägde 16 kg på 3-årskollen), coolt och lär ju inte hända igen, och nästan 1 kg mindre än vad Alvin vägde vid samma ålder. Har 68 eller 74 i kläder och storlek 4 i blöjor.
På matfronten inget nytt sen 7-månadersrapporten. Gröt (Nestle 6-månaders ftuktgröt) till frukost kring halv 8, vila 1-2 timmar från klockan 9, en burk mat och lite frukt till lunch vid 11. Gillar släta puréer bäst och Hipp är favoriten (vilket Bvc-sköterskan tydligen kunde se på hans hudton). Mellis vid 13:30, om vi är hemma, ofta en halv portion gröt blandat med 1/2 banan (eller mer!), vila cirka 45 minuter kring 14. Ibland byter melliset och vilan plats. Middag, samma mängd som lunchen, senast 17 och sen en portion gröt innan 19. Tar fortfarande inte flaska, men vi har slutat kämpa. Får vatten i pipmugg vid måltiderna och ungefär hälften kommer ut genom mungiporna. Det som skiljer sig sen sist är nattning och nattmat. Nattas numera i egen säng (äntligen möjligt då Alvin flyttat ner till egna rummet) kring halv 8. Sover ofta oroligt första timmarna och får därför komma till min säng när jag går och lägger mig vid 22-23. Ammar innan nattning och ibland vid något av kvällens uppvak. Hade fått bort nattmaten helt mellan 22 och 05 men sjukdom drev det tillbaka och nu blir det oftast en portion kring 2-4 och sen mer när han vaknar och anser att det är morgon vid 5-6. Försöker då köpa mig lite mer sängtid (så värst mycket sömn blir det inte) och det funkar oftast. Ska ta nya tag med detta men han är nu inne i en period då han vaknar med ett gallskrik och är otröstlig så inte så lätt att neka det (enda) som lugnar bäst då. Kan kanske vara tänder på g (men det har jag sagt länge). Hittar honom nästan alltid stående i sängen som nu är monterad i botten.

Kryper uteslutande, reser sig mot precis allt, klättrar upp i Alvins säng, över saker och upp på det mesta. Promenerar med pall framför sig, vi måste laga gåvagnen så vi kan prova den. Går sakta utefter möbler, mer för att byta position än för att faktiskt ta sig någonstans. Släpper taget ibland om något lockar men då blir det duns ner i golvet. Ofta på rumpan men det blir oroväckande många smällar mot huvudet också. Tror att det, på grund av hans tanighet är väldigt tungt i förhållande till kroppen och gör det svårhanterat. Har på allvar börjat fundera på hjälm men oklart om den faktiskt skulle göra nytta och få sitta på...
Har börjat fatta någorlunda när man vill att han ska krypa till en och sträcker ibland upp armarna när han vill bli upplyft. Och drar i mina byxben när han vill det samma. Har kanske en tendens till pincettgrepp, kan plocka med brödbitar och liknande lite mer kontrollerat och hanterar även bitar i munnen bättre.
Fortfarande inga tänder, kan stundtals vara väldigt högljudd utan att vara varken arg eller ledsen. Han bara låter och testar rösten. Tycker det låter som han härmar "hej" men det är nog mest en slump.
Skrattar högt åt största idolen storebror, barn i allmänhet och även åt vuxna då han får ordentligt med uppmärksamhet. Gillar hårda leksaker, allra roligast är papper. Att prassla, att riva och att äta, så tyvärr inte en tillåten leksak.

Han har världens underbaraste leende och kluckande skratt men har även börjar visa på mer och mer humör senaste tiden och det har varit lite kinkigt och mammigt men det kan ju faktiskt vara på grund av alla sjukor och så är den väl här, stora separationsfasen här nu (vilket säkert är en anledning till dålig nattsömn). Hur som helst, även kinkig är han världens gosigaste, älskar pussar och kramar och att mysa. Åh vilken underbar liten vildunge (till) vi har fått! Man kan ju inte annat än älska.Publicerat: 2013-12-01 @ 14:53:02


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!