Alvin

Det är ju inte bara i min mage det bor ett litet barn. Vi har en högst aktiv liten tvååring i hemmet som icke är att förglömma även om jag ibland känner mig som världens sämsta mamma som inte kan leka och inte kan bära.
 
Alvin är så stor, han pratar så klokt, man kan hålla riktiga konversationer med honom och det är så häftigt. Samtidigt kan man ibland bli helt galen på honom. Han kan allt själv och får han inte som han vill lägger han sig på golvet och skriker, kastar grejer och beter sig så att man blir alldeles matt. Dessutom är han mammigare än någonsin. Pappa får inte natta, inte byta blöja och får ta emot väldigt mycket sparkar, slag och eleka ord. Det är inte lätt för någon att hantera. Och oron över hur det ska gå när jag sitter låst med en liten vid bröstet växer sig starkare, åtminstone hos mig. Coola killen somnar i alla fall numera åter i egen säng. Detta tack vare ett besök på JYSK och inköp av Pettson & Findus-lakan. Självklart måste Findus få sällskap nattetid och det ansvaret tar Alvin åtnminstone fram till 2 tiden me ofta ända fram till 6. Tyvärr har han också allt oftare börjat krypa upp med en stor puss och ett "god morgon" redan klockan 6 så våra sötebrödsdagar med ganska skapliga mornar för att vara en småbarnsfamilj verkar vara över. Dagis funkar bra igen, tror det har med ljuset och värmen att göra, efter en jobbig period med mycket gråt vid både hämtning och lämning är det en nu åter en glad kille som springer iväg med kompisarna så snart man går innanför grinden och som kommer springande med ett leende när man hämtar. Så skönt.
 
Även om trotsen, mammigheten och min trötthet ibland blir en riktig utmaning så är han som sagt hur skön som helst just nu. Det som rör sig i hans huvud och hans kommentarer är helt underbara, Man önskar att man kunde gå runt med en liten bandspelare och spela in allt konstant. Han pratar om saker vi läst om, saker vi sett på TV, vad som hänt under dagen och vad han snappat upp oss säga (man får akta sig) och han vrider till allt på sitt eget lilla vis. Älskade stora lilla killen, kan inte fatta att han snart ska bli storebror (själv har han självklart råkoll på detta och kallar sig själv både för stor kille och storebror).
Publicerat: 2013-02-28 @ 15:00:00


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!