Alvin 2,75

Ja, då är det dags att börja svara snart 3 istället för 2,5 när man får frågan hur gammal Alvin är.

Alvin 2 år och 9 månader...
...pratar tämligen obegränsat och sjunger mycket
...vill själv och kan det ofta men när det inte går blir han antingen väldigt ledsen och antyder att han är dålig som inte kan eller frågar med positiv klang "hjälpa mig?" men blir ofta sur när man sen gör det (ja, för han kan ju själv)
...är blöjfri dagtid sen en vecka tillbaka utan större olyckor och utan större ansträngning (ingen alls faktiskt) från vår sida. Blöjan är ofta torr på morgonen men behåller den gärna ett tag till på natten.
...leker med ord, rimmar, skojar och har verkligen humor
...är fortfarande läskigt bra på att snappa upp uttryck och säger ofta "om du ska bete dig så där får du faktiskt gå till ditt rum" och andra uttryck kopierade av oss. Imorse hörde jag honom säga "jävlar vad soligt det är här". Aj, aj. Och man kan lära honom långa texter, sånger och annat trams som pappan tycker är kul (och ok, jag tycker också det är rätt roligt att han kan en hel "Farbror Frej".
...leker med stor fantasi, bilar är favoriten men gärna med små gubbar och djur som leken kretsar kring. Kan leka själv en del men vill gärna ha sällskap i rummet. Spelar fotboll och är riktigt duktig, åker sparkcykel och tittar på kryp och sniglar när vi är ute. Och leker bra med jämnåriga och med äldre tjejer "som tar hand om honom". Med kusinen blir det tyvärr mycket bråk men han är fortfarande stora idolen.
...vill ha koll på hur allt hänger ihop och frågar mycket. Har nu lärt sig att en person kan ha flera "roller", att morfar också är mammas pappa och mamma är morfars dotter men ibland blir det fortfarande en del tankevurpor (vilket ju är helt förståeligt). Har också frågat efter sin mormor men svaren är svåra.
...har insett att det finns 2 kön, frågar mycket om skillnaden och påpekar ofta att jag har "snipperippa" (vem säger så?), ibland dock som motsats till att ha kalsonger. Har flera gånger sagt till mig om saker han och pappa gjort tillsammans "att sen när mamma blir stor och kille då får mamma också följa med". På liknande sätt kopplar han felaktigt när vi pratar om när Vilmer blir större (lika stor som honom) att det innebär att han själv blir bebis. Och att när han var bebis var Vilmer stor. Säger för övrigt om när Vilmer kan gunga, leka i sandlådan med mera "att först måste han växa, växa som en blomma". Så fint!
...somnar mellan 19-21 (lite flextid så här under sommaren) efter snabb nattning med pappa. Välling och en film på telefonen och sen sover han ofta inom 5 minuter (med pappa bredvid). Sängen står mot pappas och de byter ofta plats någon gång under natten. På semestern har han dock sovit i eget rum utan problem. Har han sovit minsta stund under dagen blir nattningen 1-2 timmar lång så det försöker vi verkligen undvika. Vaknar för morgon 11-13 h efter att han somnat.
...har sen i våras (reaktion på Vilmer?) blivit rätt jobbig att äta med. Petar i maten och måste övertygas och "luras" i nästan allt men kanske har det blivit lite bättre sista veckan och kanske trugar vi för mycket? Men han blir ju så grinig utan mat.
...är väldigt omtänksam både om oss och Vilmer. Kramas, pussas, säger att han älskar och har saknat och blir väldigt bekymrad om någon har ett sår eller plåster eller gråter.
...är lite avvaktande mot nya situationer och människor men bekräftar sen ofta med "hon var inte så dum" och "det var inte så farligt".
...tar på och av sig allt utom tröjor själv men blir ofta arg på ben som hamnar i samma byxben
...är världens charmigaste och roligaste att umgås med men samtidigt ganska utmattande (framför allt efter en natt med bristfällig sömn). Vill, vill inte och testar alla gränser. Man skulle bra gärna vilja veta vad som rör sig i hans huvud ibland. Så mycket klokt som kommer ut men så mycket strider.

Och så klart så otroligt älskad!

Publicerat: 2013-08-13 @ 20:45:17


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!