Vilmer 1.25

Ja, 15 månader blir han idag, lillskrutten. Pigg och glad men med sjuhelvetes temperament. Orden bubblar ur munnen konstant och förståeligt säger han mamma, pappa, Alvin, titta, där, farfar (farfar övade tätt flitigt en helg) och hoppa. Det sistnämnda säger han och hoppar samtidigt när man ber honom sätta sig. Sött men dumt. Sen har han koll på ganska många djurläten och bilar och visar tydligt men inte just med ord när han vill dricka, ha napp eller sova.
Älskar skor och mössor/hattar men verkar hata övriga kläder samt att ha blöja.
Springer, klättrar, skrattar, busar och leker. Läser gärna, härmar brorsan i allt (på gott och ont) och älskar att leka med vatten. Bygger ihop enstaka duplo, bygger klosstorn (av tre stycken som mest), kör med bilar och gillar att laga låtsas mat på spisen och att sen äta denna, mycket medveten om att det endast är på låtsas.
Äter helst vanlig mat och senaste veckan väldigt duktigt själv med sked. Och vatten intas helst i vanligt glas. Äter mycket men är fortfarande fjäderlätt (exakt hur mycket får vi veta imorgon när vi ska på extra koll på BVC), kör fortfarande mjölkfritt men ska nog testa igen efter dietistbesök nästa vecka. Hoppas, hoppas verkligen att det funkar för nu börjar det bli riktigt svårt att hålla honom borta från det andra äter och dricker (och det är ju inte direkt så att han förstår att det är för hans eget bästa). Kan ju tänka mig att det blir ännu värre på dagis i höst. Har sett en tydlig förbättring av magen sen hela systemet rensades av en penicillinkur mot dubbelsidig öroninflammation som han drog på sig veckan innan midsommar. Eller har han helt enkelt haft någon elak magbakterie som ställt till med allt?
Har sen sjukdomen även börjat ta morgon närmre 7 än 5 vilket känns väldigt positivt. Speciellt som han fortfarande röjer en del på nätterna. Eller bökar är nog en mer rättvis förklaring. Somnar för natten gör han mellan 7 och 8 och dagtid är det nog 50/50 en respektive två vila, totalt mellan 1 och 2 timmar. Dagvilan är alltid ute i vagnen (eller i bil om det blir så).
Har ständigt bus i blicken, ser liksom finurlig ut och fattar så otroligt mycket. Cool är han, med långt hår åt alla håll, två små ynka framtänder i överkäken och världens leende.

Publicerat: 2014-06-30 @ 23:08:25


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!