2013 en krönika i snabbformat

Någon form av sammanfattning av 2013, mer än ett panikinlägg i väntan på gästerna på nyårsafton förtjänar nog bloggen. Så...

2013 inleddes väldigt tjock för att eskalera kraftigt i ganska exakt tre månader. 
Rivstartade som vanligt året den 2 januari med årsbokslut (my god så skönt att slippa i år), så till den hårda grad att jag sen blev sjukskriven på halvtid och kort efter på heltid. 
Spenderade dagarna i lugn och ro hemma fixandes och väntandes. Och med full fart med Alvin på eftermiddagarna och kvällarna. Och väntade, och väntade i vad som kändes som en evighet. Till slut behagade filuren i magen titta ut, på självaste påskaftonen klämde jag skrikandes ut en inte skrikandes blå liten Vilmer som lyckligtvis fick både trevligare färg och mer skrik i lungorna ganska snabbt.

Sen kom vi hem och mötte världens stoltaste storebror som helt plötsligt kändes jättestor. 

Och större blev han. I maj slutade han sova på dagarna (och nattningarna gick från 1 timme till 5 minuter). Och såg fick Vilmer 6 veckor gammal en bästa kompis. 

Det firades som vanligt midsommar i Kaggeboda. Sen var det bröllopsfest för bror 1 och semester på sjön med morfar.
Och semester i Västervik och besök hos gammelfarmor i Dalarna och besök på Tomteland och Classic car week i Rättvik. Och bad i Siljan.

Och däremellan häng i trädgården och i Plaskdammen. Och om bärselen var min accessoar sommaren 2013 var sparkcykeln Alvins. Sommaren bjöd också på en ny liten kusin. Och så led sommaren mot sitt slut och en regnig men fin lördag i augusti döptes Vilmer ute på Tuna.
Och sen må sommaren varit över med det fortsatte vara varmt och fint. Alvin började på dagis igen efter 8 veckor sommarlov men var ledig på fredagarna hela hösten. Och de spenderades nästan alla med allas våra bästisar i olika parker runt om i stan, nästan hela hösten i sol så att vi kunde vara ute.


Och så kom hösten på riktigt med underbara soliga dagar och slutligen med firande av vår treåring.
 Treåringen som i augusti slutade med blöjor, i november med välling och i december med napp.

Någon vinter har vi inte sett till ännu men julen kom. Vilmers första och Alvins första medvetna skulle jag säga. Nu fattar han att julen är något att se fram emot. Och så firade vi av året med samma sällskap som det började. Fast med en ny familjemedlem och en ny kusin som extra krydda. 

Och ja, det blev visst mycket fokus på barn i denna sammanfattning men sådant har livet varit 2013. Så mycket annat har jag i ärlighetens namn inte varit inblandad i men det har varit härligt det med. Men sömnig är jag. Och lite trött på trots och bajsblöjor. Men, vi gick in i året som 3. 2 vuxna och en nybliven 2-åring och gick ut ur året som 4. 2 vuxna 2-barnsföräldrar (2 barn, då är man väl vuxen på riktigt?), en klok treåring med mycket vilja och väldigt mycket studs i benen och tankar i huvudet och en 9-månaders bebis som kryper, går med stöd, ställer sig upp mot allt, äter och dricker och leker och skrattar och busar och står upp själv korta korta stunder. 2013 var ett händelserikt år. Ett bra år. 



Publicerat: 2014-01-02 @ 20:52:12


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!