Alvin 3,5 år

Hela 42 månader blev han igår. Storkillen.

Alvin som är drygt 1 m lång (104 när jag mätte hemma mot en vägg) och väger 16 kg. Har tagit ett skutt på längden, det märks på kläderna, garderoben ekar tom. Han är fysisk, hoppar, studsar, klättrar, balanserar och vill visa olika "trix" han kan. 

Visar ett stort intresse för att räkna och  stannar upp mitt i det mesta för att göra det. Verkar även greppa addition men så klart bara på ett väldigt grundläggande plan (slår ihop 2+2 till 4 om man håller upp båda händerna till exempel). Ritar fortfarande ganska oförståeligt, skriver även bokstäver och sitt namn. Allt utom A ganska oförståeligt. Men visar stort intresse för bokstäver och undrar vems som är vem. Vill också gärna veta relationer och släktskap och berättar om hur alla hänger ihop "min farfar är W:s morfar och min morfar är din pappa". Försöker ofta smita ifrån ansvar genom att skylla på andra, antingen Vilmer, den som sagt till honom eller så säger han "det var en liten apa". Blir ofta väldigt ledsen när man säger åt honom och när han nog inser att han gjorde fel.

Gillar att lyssna på böcker, är en allätare, och tycker om att pussla, spela spel på telefonen och titta på Barnkanalen. Leker mycket med bilar och små figurer, sitter för sig själv och verkligen fantiserar men vill gärna att man är med. Älskar kurragömma men kan inte hålla tyst utan avslöjar sig direkt. Sjunger mycket och bra, hittar på egna (imponerande) texter och sjunger väldigt ofta och högt när han sitter ensam på toaletten. Sover från cirka 20 till 07 om han inte blir väckt av Vilmer innan (nackdel med delat rum). Vaknar ofta till någon gång per natt och brukar då få sällskap men kan även allt oftare bjuda på hela nätter. Sover fortfarande med blöja men den är alltid torr. Han får sluta när han ber om det. Äter frukost, mellis, lunch, mellis och middag. Ibland ber han om en macka eller mjölk på kvällen. Får en del trotsutbrott, ibland lite oväntat men nästan bara när han är trött eller hungrig. Tycker väldigt mycket om sin lillebror men kör en del tjuvnyp och puttar och kan dessutom bli lite för entusiastisk och vilja bära honom.

Han är charmig, hans ögon lyser ständigt och han är väldigt finurlig och riktigt rolig. Och världens goaste, varvar det självständiga springet med att krypa upp i knät på en och säga "mamma, min mamma" och "jag älskar dig". 

Och vi älskar dig Alvin. Du underbara 3,5-åring, hur blev du så stor?!?


Publicerat: 2014-05-14 @ 13:41:29


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!