Vilmer 6 månader

Vår halvåring Vilmer inledde bemärkelsedagen med en praktvurpa. Pannan rakt ner i golvet, näsblod, okontrollerat skrik och en bula men sen blev det bra och glada Vilmer var snart tillbaka. Bortsett från denna fadäs skulle jag ju säga att han sitter utan anmärkning nu. Och han...
...krälar fram och över och på och lyfter rumpan. Har börjat häva sig upp, tar tag i saker och försöker sätta sig upp/resa sig.
...äter gröt till frukost efter morgonvilan, mat (=grönsakspureer fram till igår då han premiärade kyckling) efter lunchvilan, lite av vår middag (det som funkar) när vi äter och sen gröt innan läggning. Har inte försökt mer med flaska men ska köra ett nytt race.
...sover 3 gånger per dag (30-90 minuter). Kring lämning, kring lunch och vid hämtning. Sen somnar han vid 8, nästan alltid i min famn och får sen sova bredvid oss i soffan. Han sover ofta oroligt första timmarna och behöver lugnas. Skönt att ha honom nära då fast samtidigt blir han säkert störd av oss. Vissa kvällar vaknar han till och har en pigg och glad vaken stund kring 21. Inte optimalt, väldigt likt sin bror och säkerligen på grund av brist på lugn och ro. Ändring ska till snarast. Lyfts upp i egen säng (spjälsäng mot min) och sover i den större delen av natten. Vaknar för mat, napp, uppmärksamhet eller annat allt mellan 1 och 10 gånger. Vid 5-6 (gaah!) börjar han snacka glatt och bökar och snurrar och klättrar. Brukar gå att muta till lite lugn och ro med amning men det är långt ifrån alltid det blir någon mer sömn efter det.
...snackar och skrattar och skiner som en sol vid uppmärksamhet, helst från storebror.
...gillar hårda leksaker och att stoppa dem i munnen, att bada och att gunga.
...är omöjlig att byta blöja på då han konstant vrider sig till mage.
...mätte 1 vecka innan halvårsdagen 67 cm och 7,3 kg (äntligen upp ett snäpp!) och har 68 i kläder (men både 62 och 74 kan funka).

Dagen till ära (eller för att förhindra fall) byttes liggdelen igår mot sittdel och han känns redan så mycket större. Ogillar selen men verkade nöjd i övrigt.

Tänka sig, vi satt igår kväll och tänkte tillbaka på kvällen exakt 6 månader tidigare. Hur han kom med en väldig fart, alldeles pluttig och läskigt livlös och hur han sen inledde med att skrika och skrika i en timme. Så missnöjd har han knappt varit sen dess. Och hur vi sen låg och bara tittade på honom och beundrade honom och fascinerades över att han var en egen liten person, med ett eget utseende. Inte en kopia av sin bror. Och så underbar han var, redan då. Och ännu mer nu när man känner den där lilla filuren. Älskade, älskade Vilmer!


Publicerat: 2013-10-01 @ 09:51:22


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!