Alvin 10 månader

Medan mamman har jobbat och spelat fotboll (välkommen träningsvärk!) har sonen passat på att bli 10 månader. Bara 2 månader till 1 år nu. Det är galet värre men väldigt kul att följa.

Det händer ju saker hela hela tiden men lite kort:
#Alvin har blivit en liten härmapa. Allt man gör försöker han kopiera, han låtsashostar, "spottar ut snusen" som pappa, sjunger med när man sjunger (inte så att det låter som sång så klart men han försöker) och han viftar med armar och händer precis som man själv. Och han nickar och skakar på huvudet när han vill förtydliga sin ståndpunkt.
#Han är också en klätterapa som försöker klättra på allt. TV-bänken, soffbordet, lådorna i köket (de är rätt roliga att tömma också!), sina föräldrar, andra barn, hunden. Inget går säkert. Igår tog han sig själv upp i soffan på verandan. Det innebär att det bara är en fråga om tid när han ska upptäcka att man kan göra exakt likadant inne.
#Alvin promenerar stadigt ut med möbler och med gåvagn eller hjälp men är inte så sugen på att gå själv. Det är som att han inte har tid att stanna upp tillräckligt länge för att få balans. Han vill liksom framåt hela tiden.
#Trycka på knappar är kul. Knappar på PS3:an, knappar på diskmaskinen, knappar på digitalboxen och framför allt tangenterna på pappas dator.
#Den mesta maten verkar oftast ganska god, allra bäst är att få äta samma mat som mamma och pappa (ok, lite skuldkänslor får mamman av att vara en burkmatsmamma när man ser hur glad han blir av lite mer smak). Mat är också ganska kul att leka med. Mat i lite bitar är inget problem rent tuggmässigt men det är ju ganska kul att sila ut vissa speciella ingridienser och leka med dem med händerna så lite besvärligt har det börjat bli att ge sådant som inte är finfördelat (vilket han ju egentligen har vuxit ifrån).
#Slog på natten till sin 10-månadersdag till med ett rekord utan dess like. Sov från 21 till 05 och då somnade han om, först i en timme efter en flaska välling och sen en timme till i min säng. I vanliga fall har det annars varit ganska jobbiga nätter på sistone. Först vägrar han flaskan vid nattning så man får lirka och lirka och sen vaknar han en massa gånger per natt och vill ofta bara sova i min armhåla. Nu är jag ju inte så dum att jag tror att detta är en ny trend, jag vet att det mesta bara sker en enstaka gång men hoppas kan man ju.
#För övrigt är han världens charmigaste unge som får alla på fall och han älskar andra barn och även djur. Lite vild ibland och väldigt framåt men som sagt världens charmigaste och duktig som verkar klara omsällning med mammas halvtidsjobb utan störe problem.

Älskade, älskade Alvin!


Det händer en del på 10 månader (och i ärlighetens namn är den nyare bilden ändå nästan en månad gammal för jag har inte sett till kamerasladden på länge nu). Fortfarande lika söt och charmigare för var dag!

Och nu måste jag visst skapa en ny kategori igen. Alvin 7-9 månader funkar ju inte längre!

Publicerat: 2011-09-13 @ 21:50:22


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!