Sömn och hosta

Det är en speciell dag här hemma idag. Alvin är nu nattad i sitt egna rum för första gången och han var mycket förväntansfull inför detta. Vad han trodde skulle ske kan man ju undra men huvudsaken är att han var nöjd. P får sova på soffan denna första natt för att finnas nära. Gillar egentligen inte alls att Alvin kommer sova på eget våningsplan (dessutom planet med kök, ytterdörr och andra potentiella faror) men vi kan verkligen inte dela sovrum allihopa längre. Alla väcker alla och kanske framför allt mig och någon källarflytt verkar tyvärr inte vara nära förestående. Så, det blir nog bra så här även om jag vemodigt inser att imorse var sista morgonen med vårt vanliga morgonmys i sängen. Vill inte att han springer ensam i trapporna så P kommer att få gå ner när Alvin vaknar. Och hur jobbigt det än är att nattetid bli mosad mellan två barn så är det alltid lite sorgligt när en period är över. Min lilla kille börjar bli stor! Hoppas dock att det snart blir lite mer ordning på Vilmers sömn så att vi kan växla mer mellan barnen så att det ibland är jag som nattar eller går ner till Alvin. Om nu detta funkar överhuvudtaget. Han kanske slår bakut och börjar vakna så mycket att det är ohållbart men vi får hoppas att det hela faller väl ut och leder till bättre nattsömn för alla inblandade.

Efter nattens lågvattensmärke som mer kändes som ett hån än en natt så har dagen även bjudit på en annan premiär. Vilmer har idag gjort debut på jourvårdcentralen för att kolla upp hans långvariga hosta som tillsammans med en massa pruttar var en stor anledning till den uteblivna sömnen. Lungorna lät fint (så även hjärtat och öronen såg friska ut) men vi fick utskrivet luftrörsvidgande för att förhoppningsvis bli av med eländet. Hoppas verkligen att det gör nytta, så klart för sömnens skull men mest för att han har det så jobbigt. I övrigt är han dock pigg och glad så det nästan kändes dumt att söka hjälp. Fast sen får han en attack och då känns det väldigt rätt. Sjukt dock att han nu fått samma medicin (fast flytande och i annan dos) som jag fick mot mina sammandragningar under graviditeten. Brett användningsområde kan man säga.

Favoritkillar som leker på nya favoritplatsen: mattan i hallen (den las dit för att skydda vild bebis från hårt klinkergolv men har blivit nya myslekplatsen).
Publicerat: 2013-11-04 @ 21:04:24


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!