Alvin 3 år

Ja, vi har ju som sagt en treåring här hemma nu och det måste självklart dokumenteras.

Alvin 3 år...
...är 99 cm lång och väger 16 kg (men VÄGRADE klä av sig så det är vikt med kläder avrundat neråt). Galet vad han vuxit, 95 cm och 14,7 kg i somras, inte konstigt kläderna ser små ut. Övriga kontroller på Bvc gick utmärkt. Rita ballong, svara på frågor om bilder, hoppa, sparka boll och han fick mycket beröm för sitt välutvecklade språk och för styrkan och precisionen i sitt fotbollsspelande. 
...pratar som sagt mycket bra och konstant. Han berättar historier, ställer frågor, tänker vidare och skojar och rimmar. Har faktiskt sista veckorna vänt tillbaka sittdelen mot mig så att vi kan prata med varandra till och från dagis. Munnen går i ett.
...åker alltså vagn till dagis men skulle säkerligen kunna promenera men det tar tid. Tid som man kanske inte har klockan 8 på morgonen. Även om han inte stannar och tittar på allt så bär helt enkelt inte benen honom snabbare.
...sover aldrig på dagen, somnar för natt vid 7-tiden och vaknar för morgon cirka 12 timmar senare. Har nu sovit i egna rummet i 2 veckor, han trivs bra men vaknar ofta till och än så länge följer P (som för att ha koll i början sover på soffan i vardagsrummet) då med honom in i rummet och sover resten av natten med honom. Detta kan vara från allt mellan klockan 12 och 6. 
...Sover med blöja men den är oftast torr på morgonen men får vara med som skydd så länge det går. Dagtid är det väldigt få olyckor och han säger nästan alltid till i god tid.
...gillar att leka med duplo, djur, bilar, klossar och att läsa och lägga pussel. Leker mycket och fantasifullt och om han glömmer bort oss eller tvingas så kan han sitta länge ensam och leka invecklade "rollspel". Leker också bra med andra, både äldre och yngre och det har fallit sig naturligt, då de är få killar på dagis och flera av mina nära vänner har döttrar, att han leker mycket med tjejer. Inte vet jag om det är någon skillnad på lekar mellan könen redan i denna unga ålder men det verkar hur som helst inte bekomma honom. Ute är han fysisk, klättrar, hoppar, studsar. Inne kollar han gärna på film på tv:n eller "sin telefon". Favoriterna just nu är Pippi (originalet) och Pettsson. 
...äter det mesta som oss. Rejäl frukostsmoothie, frukt i matsäcken, lunch, mellis och middag. Och så avslutas dagen med välling men det händer allt oftare att han bara tar någon enstaka klunk så den är nog på väg bort nu. Tänderna borstar han nu nästan utan tjafs och han ser fram emot första tandläkarbesöket (som vi verkligen borde ringa och boka då vi inte kunde när han blev kallad).
...är nog en typisk 3-åring men så natt man blir ibland. Springer runt och vill att man ska jaga honom när det är dags för pyjamas, kläder eller att gå. Blir ibland så arg att han nästan skakar. Knyter nävarna och biter ihop munnen och vet liksom inte var han ska göra av känslorna. Svarar ofta "du får inte säga så mamma", "då är du dum, då får du gå till ditt rum" eller "men då blir jag alldeles ensam" när han blivit tillsagd på skarpen. Vet väldigt väl vad man intefår  göra men testar, testar, testar. Och berättar ofta i efterhand om saker som man inte får och som andra (på dagis eller Pippi) gjort. Och frågar varför de gör så fast man inte får.
...älskar sin bror men är lite lurig, trycker allt som oftast till honom men varvar med att tydligt be någon av oss att istället flytta på Vilmer när han tycker han kommer och stör.
...gillar musik och att sjunga och att sjunga tillsammans. Sjörövar fabbe är ohotad favorit.
...är faktiskt helt underbar (jo, liiiite partisk är jag väl kanske). Tänker flera gånger per dag att jag skulle vilja spela in honom. Han har så kloka, roliga tankar och är bitvis helt fantastisk att umgås med. Jag måste bli bättre på att skriva ner allt roligt han säger men ofta är de ju hela konversationen som är grejen. (Ett samtal vi ofta återkommer till: -Det var längesen jag träffade Sjörövare Fabbe. -Ja, honom har du aldrig träffat. -Varför inte? En kort förklaring av att han bara finns på film. Men varför syns han inte på filmen? Han levde förr, han var gammal . Pippis farfars far. -Ja, han är död! Så är han också i himlen som min mormor? -Ja. -Men är han också i vår himmel? Varför är Sjörövar Fabbe i VÅR himmel?). Och efter kalaset i lördags sa jag att han skulle tacka. Han vänder sig då till födelsedagsbarnets mamma och säger: -Tack. Det var trevligt att träffas. Det var det. Och på väg hem från dagis körde jag vagnen "med magen" utan att ha händerna på, eftersom jag skalade en mandarin (clementin/satsumas?). -Du håller inte i mamma! -Nej, jag skalar ju. -Jag kan köra. Säger han och tar tag i styret från sin plats i vagnen... Så smart men ändå inte.

Han är helt enkelt alldeles underbar den där Alvin. Vår lilleplutt som blivit så stor. Tänk vad (nästan) en meter kan rymma! Och tänk vad tre år kan ge! Älskade, charmiga och påhittiga älsklingsunge!
Nästan på pricken dubbelt så lång och nästan 6 gånger så tung.
Publicerat: 2013-11-18 @ 21:48:27


0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!