Halvvägs in i juni

Träningsvärk: check!

Exakt hur många var vi (från mitt lag) som kom för att sparka lite boll igår i spöregnet? Jo, vi var 5. Men spelar vi inte 7-manna och är vi inte i väldigt dålig form och borde vara 9 stycken minst? Jo, det kan man tycka men tydligen är laget befolkat av några riktiga mesproppar som viker sig för lite regn och skyller på diverse sjukdomar som dykt upp 1 timme innan match (misstänkt samtidigt som regnet dök upp). Alltså, klart man kan bli hastigt sjuk men hur stor är sannolikheten att det händer alla på en gång? 5 är precis det antal man måste vara för att komma till start men WO hade faktiskt gett ett bättre resultat i protokollet. Men så klart vi skulle spela och kämpa och på något underligt sätt var det faktiskt kul att spela trots allt. Ett riktigt saftigt löppass fick man sig i alla fall. Typiskt att det är dags för sommaruppehåll nu när jag äntligen kommit in i det lite.

Idag har jag och Alvin hälsat på hos namma/mormor hela dagen. Alvin har fortsatt sina krypförsök, väldigt mycket frustation blir det när man vill saker man inte kan. Han har också för första gången visat riktig glädje över mat. Det var efterrätten efter lunchen, Nestles Päron, banan och Yoghurt som väckte riktig iver för nästa sked. Med övrig mat vi testat så gapar han duktigt men det verkar liksom lika gärna kunna kvitta. Här var det verkligen glädje. Ska snarast köpa fler av samma sort (för under dagen har han hunnit äta upp en hel burk!) så får vi se om succén kvarstår. Antar att dessa burkars existens även betyder att man skulle kunna ge vanlig yoghurt nu? Om det inte vore ok skulle de väl inte ha det i burkarna?

Här hemma ska vi fortsätta projekt kryp- och klättersäkra. Igår sänkte vi botten på spjälsängen i sovrummet. Alldeles straxt ska botten på spjälsängen i Alvins rum sänkas den med. Han sover väldigt sällan i den, däremot används den ganska ofta som ett ställe att placera Alvin på när man vill ha lite koll. Typ när jag själv klär på mig, när jag tvättar händerna efter blöjbyte och så vidare. Senaste dygnet har den inte kunnat användas alls. Han reser sig på knä mot kanten och tittar ut/ner och det känns ungefär som det sämsta tänkbara stället att sätta ner honom på i hela huset (ok, det vore snäppet sämre i trappen eller öppna sprisen). Om botten sänks borde sängen bli mer som en liten hage. Inget ställe han kommer vilja spendera några längre stunder på men ibland behöver man liksom bara en minut. Dessutom ska vi snaraste försöka få honom att sova i den sängen dagtid, just nu är det bara vagnen som gäller då. Sen är det det där med trappgrindar, fattar verkligen inte hur vi ska lösa det och det känns som att det snart kommer vara akut. Vaddera hela trappen istället kanske? Kan ju bli en kul leksak på en gång liksom.... Nej, måste fortsätta klura.

Publicerat: 2011-06-15 @ 21:08:26


3 kommentarer
Postat av: SusannaRosita

ahah, päron, banan & yoghurt lät som en given succe, det måste testas här med. Eller hmm, innehöll den yoghurt eller blandade du i det själv?



Ja spjälsäng är toppen, de gånger man behöver veta att hon befinner sig i en säker plats en stund. :)



Kramar

2011-06-15 - 23:22:21 | URL: http://susannarosita.blogg.se/
Postat av: Linda - Mamma till Anton

Känns bättre att höra att man inte är ensam :)

När det gäller ersättning så fungerar det inte med nappflaska då han ska "tugga" på den hela tiden istället för att äta :/

Busunge haha.

Hade gärna tagit en sån natt men pga att Anton inte "kan" äta ordentligt ur nappflaskan då han ska "tugga" hela tiden så går det inte så jätte bra.

Borde vara tänder på g.



Tack för dina råd :)

2011-06-16 - 09:49:19 | URL: http://lillapindi.blogg.se/
Postat av: Thereses Liv och Vardag

Molly älskar också päron, banan & yoghurt och det är den hon äter allra bäst av!

2011-06-16 - 22:37:03 | URL: http://thereseslivochvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!