Alvin 8 månader

Aldrig tidigare har det nog hänt så mycket så stort sen senaste månaden. Utvecklingen går verkligen snabbt framåt nu och han är så god och glad och häftig vår älskade filur.

Om man heter Alvin och blir 8 månader idag (så jävla galet att han redan är så stor):
...kan man sitta utan minsta bekymmer och sätter sig och lägger sig själv.
...kryper man fram obehindrat men tar ibland till ålningen (främst när det är lite halt krypovänligt golv). Snabbt som attan går det att ta sig framåt vilken metod man än väljer. Favoritmål är öppna spisen, hundens matskålar, hunden själv eller glas eller vattenkaraffer eller liknande om man är ute.
...säger man bababa eller papapa ganska ofta. Någon enstaka gång (men alldeles för sällan om du frågar mamman) så har det slunkit ut ett mamama också. Man kan också smacka med munnen och skrika och prata ganska högt när man är glad och vill ha uppmärksamhet.
...visar man tydligt när man är frustrerad och inte får som man vill med att skrika lite.
...klättrar man på ALLT, och reser sig upp, antingen till knästående eller hela vägen upp till stående och oftast hittas han ståendes i sängen när han vaknat.
...gillar man att prutta med munnen mot mammans eller pappans mage.
...skrattar man ofta och högt och är väldigt kittlig under fötterna och pappa (eller hans keps) är en klar favorit.
...somnar man för natt runt 10 och vaknar runt 9 på morgonen men däremellan vaknar man tyvärr ungefär en gång i timmen för mat, lek eller skrik.
...äter man gröt till frukost vid 10, lunch bestående av halv stor barnmatsburk och halv stor burk med fruktpuré vid 13-14 och däremellan, lite beroende på exakt när frukost och lunchen blir, ibland ett litet mellis av frukt eller amning, samma sak blir det ett mellis innan middagsgröten (ska snarast bytas ut mot riktig mat) vid 6-tiden och sen är det dags för nattgröt (som tidigare var välling) vid 9. Oftast blir det amning vid nattning (ibland hinner han somna innan) eller när mamma går och lägger sig (om han vaknar då) och sen äter han 2-3 gånger per natt. Dessa nattmål ska minskas ner snarast men det är som sagt en del problem med att få herrn att somna om på nätterna och då är det ganska lätt för den trötta mamman att ta till bröstet...
...är man världens underbaraste och gladaste unge. Full av energi, ständigt på jakt efter äventyr och med ett väldigt driv i blicken.

Ja, det var väl det jag kunde komma på nu, som sagt ganska stora framsteg sen sist, både vad gäller sitta, krypa, stå, snacka och äta och det är så häftigt att se!


Publicerat: 2011-07-13 @ 18:20:40


1 kommentarer
Postat av: Thereses Liv och Vardag

Grattis till Alvin en dag i efterskott! Helt otroligt att de redan har hunnit bli 8 månader!

Kram

2011-07-14 - 16:07:36 | URL: http://thereseslivochvardag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!