5 månader

Idag är Alvin 5 månader. 5 månader sedan han chockade oss så lagom mycket med att titta ut en månad för tidigt med 12 timmars varsel.

Alvin skrattar ofta högt så att han nästan kiknar, han snackar ganska mycket, testar röstresurserna och stoppar ALLT i munnen och suger och biter. Allra godast är nog den egna handen, gärna ska hela in och sen skakar han på huvudet fram och tillbaka så att handen gnider mot tandköttet. Han tycker väldigt mycket om sin svarta och gulprickiga ödla. Djuren i mobilen ovanför sängen verkar han mest sur på, han försöker dra ner dem och stoppa i munnen (den får vi nog ta ner snart för jag är rädd att han ska få själva speldosan i huvudet när han drar). Sitta i egna matstolen är okej, i babysittern sparkar han så mycket att han nästan ramlar ut men egentligen tror jag han gillar den. babygymet är ok men han börjar bli lite stor, både på längden och för att han försöker dra ner djuren i bågen och stoppa dem i munnen. Varje dag ligger han en (eller flera) stunder nakenfis på handduk på mage. Det gillar han och sen när han tröttnar rullar han över på rygg. När han ligger på rygg förflyttar han sig som jag skrev om igår. Han kan sitta bra med stöd (till exempel uppallad med kudde i vagnen) och någon sekund utan stöd om han inte är trött och nyvaken. Han har smakat morötter och potatis och potatis med palsernacka. Det går ner men verkar inte jätteintressant så vi har pausat lite med smakportionerna. Gröt har han fått mer av men även det verkar ganska ointressant och han verkar ändå inte bli speciellt mer mätt av det så vi stressar inte det. Så istället kör vi på amning och fyller på med ett mål ersättning innan läggdags eftersom han då vill äta hela tiden och mjölkfabriken till slut blir tom. Nästan 2 dl äter han då fast han nyligen ammat. Fortfarande äts det var tredje timma även nattetid (i natt var vi tillbaka på det, tror som sagt bara natten innans långa sömn var en positiv biverkning av vaccinet), han somnar för natten vid 11 ungefär och vaknar för dag vid 9-10. Han gillar att babysimma och mest av allt gillar han att leka med pappa. Vilka skratt det bjuds på då! Idag åkte han bil 2x2 timmar och sov sig igenom större delen av resan. Han är dock inte längre som tidigare att han sover hela tiden i vagnen och bilen ovasett hur länge han ligger där. Nu vaknar han till i vagnen när han inte är trött längre, tidigare tror jag att han skulle kunnat sova i 8 timmar om jag kört runt med vagnen så länge. Och så gillar han att käka på sina fötter och att flyga som ett flygplan.

Lilla äventyret idag har gått utmärkt och det var så kul att jämföra och prata om våra bebbar. 9, 5 och 3½ månade gamla, drygt 8, 7 och 6 kilo tunga, 68, 65 och 62 cm långa. Häftigt att se skillnaden och se dem skratta åt varandra. Och mysigt att mammaprata, god mat och fika bjöds det på och bilresan klarade Alvin gallant. Nu är det snart sängdags och ladda inför simningen imorgon.


Suddig bild tagen med mobilen idag i bilen.

Publicerat: 2011-04-13 @ 22:41:16


1 kommentarer
Postat av: Liza - Mamma till Joline

Grattis på din Dag lilla Alvin!



Jag tog 120 :- men nu har jag höjt till 180 :- då frakten blev dyrare än jag väntat. Intresserad?



Kram på er

2011-04-14 - 15:10:21 | URL: http://lizagood.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!